Отиди на
Форум "Наука"

Проф. Анна-Мария Борисова ще въведе концепция за „по-добро здравеопазване у нас”.


Recommended Posts

  • Потребител

За да се лекуваме в болница занапред, ще трябва да плащаме официално.

Това е един от основните моменти на "Концепция за по-добро здравеопазване в България 2010-2015 г." На проф. Анна-Мария Борисова.

orig_341502_bg.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Че то и досега се плащаше официално.

Новата придобивка на българските граждани ще е, че ще доплащат и безплатното до сега лечение по клинична пътека.

Съгласно новия договор със Световната банка България до 2020г. ще премине към платено здравеопазване под маската на формална дейност НЗОК (чрез продължаване на практиката на постепено ежегодишно орязване на реимбурсирането на лекарства - "Позитивен лекарствен списък" и "Национални рамкови договори" със постоянно ежегодишно намалавяне на броя на клиничните пътеки в неестествения за европейската практика инструмент за ограничаване правото на получаване на полагащите се на осигурения гражданин здравни услуги наречен с нежното име - "клинична пътека".)

НЗОК се е превърнал в пирамидална структура с основен разпоредител на средствата - Министерски съвет, който ги използва за всичко друго но не и за лечение на здравноосигуряващите се.

Дори зачестилите напоследък случаи на умиращи поради навременно и адегватно лечение български граждани не могат да накарат продържавната структура НЗОК да спазва собствения си закон - Чл. 16. (1) Надзорният съвет провежда редовни заседания най-малко веднъж месечно.

А на тези представители на властта и медиите, които твърдят че бюджета на НЗОК бил уж обвързан с държавния бюджет съветвам да прочетат Чл. 22. (1)т ЗАКОН ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ:

Чл. 22. (1)

Бюджетът на НЗОК е основен финансов план за набиране и разходване на паричните средства на задължителното здравно осигуряване и е отделен от държавния бюджет.

Ето още една несправедливост спрямо здравноосигуреният български гражданин - облагането с ДОД трябва да става преди отчисляване на здравната вноска както е във ЕС, а не първо дасе удържа ДОД върхи цялата сума за получаване и едва след това да започнат да се удържат здравните вноски защото това е в противоречие със закона:

Чл. 42.(2) Здравноосигурителната вноска не подлежи на данъчно облагане.

orig_341502_bg.jpg

Link to comment
Share on other sites

В САЩ всичко се плаща, ако някой не знае. Иначе планът "Ран - Ът" не се прилага, изобщо не се прилага у нас! Има ли смелост някой да възрази ! Ако има такива, те са червени, гадни комунисти и антидемократи. Бат Бойко, чакаме с нетърпение да се върне, за да ни каже как и образованието ще стане платено ! Иначе за фондовете сме европейци ! (докъто ги вземем, разпраделим и сладко усвоим)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Планът "Ран - Ът" се прилага и за да ни е по-леко да го понасяме, нека си изпием хапчетата за днес. ;)

И по-зле ще става. Икономиката не работи, това е истината. Трябват работещи хора, с добри доходи, които да внасят прилични вноски. Това като обективна причина. Иначе е ясно, че и администрацията е надута, и далавери масово стават.

Link to comment
Share on other sites

Напълно те подкрепям Михов, ама хапчетата и те са менте, че май само ракията(домашна, който има) ни остана, но и на нея са и дигнали мерника.:help:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Което окончателно обезмисля здравните осигуровки, които и досега плащахме залудо. Свинщина.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Напълно те подкрепям Михов, ама хапчетата и те са менте, че май само ракията(домашна, който има) ни остана, но и на нея са и дигнали мерника.:help:

Ето така те харесвам, Деде, с чувство за хумор!

Имаш плюсче от мен.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...