Отиди на
Форум "Наука"

Слънцето било изгряло с два дни по-рано


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Обикновено жителите на западното гренландско крайбрежие, което е на или отвъд Полярния кръг, вижда Слънцето за пръв път на 13 януари, след продължителна полярна нощ. Тази година обаче, за изненада на всички, се пояихва твърдения, че Слънцето е изгряло два дни по-рано, на 11. 01. 2011 г.

Гренландската компания KNR цитира малцината местни жители, които твърдят, че Слънцето е изгряло 48 часа по-рано.

Учени предлагат различни обяснения, като например зрителна измама сързана със атмосферни ефекти, или пък, разбира се, глобалното затопляне.

Ако изобщо твърдението е вярно.... Жители на населени места отвъд Полярния кръг във Феърбанкс, Канада, както и на други места, отричат съобщението и твърдят, че Слънцето при тях си се е появило навреме.

При тези обстоятелства и съмнителните източници на съобщението, неназовани жители на полярните области на Гренландия, любителите на конспирации могат да си отдъхнат. Краят на света се отлага от 11.01.11 година поне до 12.12.12-та година.

http://news.yahoo.com/s/livescience/20110118/sc_livescience/strangeclaimthesunrose2daysearlyingreenland

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аха, ще трябва да приемем че наклонът на земната ос се е изместил с някакъв градус, дето не се уточнява. Ама градусите са си в шишето според мен. Добре че Цар Киро още не ги е зарибил, в противен случай щяха да се събудят едва ли не като южен щат завалиите :tooth:

.:.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

"Пийнете от нашата Северна напитка и ще се събудите на плаж!"

"Казвам се Свен Свенсон. Пийнах само една глътка от новата напитка, която предлага фирма ХХХ и за мен слънцето изгря с два дни по-рано. Повече не мога без моята напитка ХХХ. Така спестявам пари за самолети, летища и досадни пътувания и се събуждам на плаж всяка сутрин."

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...