Отиди на
Форум "Наука"

България влиза във война с Либия


Aspandiat

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Кметът на Пловдив свика службите, убеден, че България влиза във война с Либия

"По всички международни правила чужд боен кораб навлезе ли в териториалните води, това означава война. Затова свиквам всичките шефове на службите за сигурност в Пловдив. Защото влезе ли "Дръзки" в териториалните води на Либия, ние на практика обявяваме война."

Това заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов, цитиран от dariknews.bg. Ден по-рано фрегатата "Дръзки" беше изпратена официално от пристанището в Бургас, за да се включи в операцията на НАТО "Обединен защитник" за налагане на оръжейно ембарго срещу Либия.

Фрегатата няма да влиза в териториалните води на Либия. Ще изпълнява задачи по патрулиране и проверяване на съмнителни морски съдове, многократно обясниха от министерството на отбраната. Службите оцениха риска за българските военнослужещи като нисък.

Кметът Атанасов обаче заяви пред медиите, че градът може да стане потенциална мишена за терористични атаки. "И нали се сещате кои ще са потенциалните мишени в България - това, разбира се, ще бъдат големите български градове. А Пловдив като втори по големина град при започване на война е потенциална мишена", смята кметът.

Затова свиква утре регионалните шефове на ДАНС, НСБОП, полиция, пожарна и Гражданска защита и ще им предложи да се създаде кризисен щаб за изработване на стратегия за опазването на града. По думите на кмета "оттук нататък, ако си мислите,че терористите са толкова глупави, че да не се усетят как да реагират, много ги подценявате".

http://www.dnevnik.b..._che_bulgariia/

"И нали се сещате кои ще са потенциалните мишени в България - това, разбира се, ще бъдат големите български градове. А Пловдив като втори по големина град при започване на война е потенциална мишена".

Най-достойна мишена ще е самият Славчо. Да се пази от снайперисти, отстрелващи луди говеда и други едри чифтокопитни.tooth.giftooth.giftooth.gif

Искрени съболезнования на Ка40, Историк, Лилавка и всички останали пловдивчани във форума за късмета да случат на такъв градоначалник.crazy_pilot.gifcrazy_pilot.gifcrazy_pilot.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Кметът на Пловдив си е за уволнение след такава изцепка. Впрочем, любопитен съм - от редовете на коя партия се е пръкнал този гений?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Кметът поне не е блюдолизец. Щото пак стана барабар петко с мъжете. Просиме си боя. Наистина.

И понеже не ни остава нищо друго, освен да се усмихваме саркастично на поредното идиотско решение на нашето правителство, малко хумор за участието на нашата галера във войната срещу Либия:

Фрегатата "Дръзки" е новото тайно оръжие на НАТО !!!

"Правителството реши вчера България да участва с фрегатата "Дръзки" в операцията на НАТО "Обединен защитник". Не се предвижда участие на фрегатата в бойни действия, каза още министър Ангелов.По думите му оръжие ще се използва само в случай на самоотбрана." Ето как може да протече мисията на фрегата дръзки...

Ден 1 : Фрегатата напуска базата във Варна и се отправя в открито море. Изненадващо капитана получава инструкции от ГЩ, че една от задачите на фрегата е да открие избягалият от гранична полиция турски кораб "Чидит IV".

Ден 2: От "Дръзки" докладват, че няма следа от турският кораб. Но при първа възможност командосите на борда ще атакуват всеки кораб, който буди подозрение.

Ден 3: Ремонтът на борда на фрегата "Дръзки" продължава. Точно, когато навлиза в Босфора тя спира за продължителен ремонт.... Това буди силното подозрение на турското военно разузнаване. Според тяхна информация "майсторите", които ремонтират кораба са супер секретно поделение на българската армия. От турският ГЩ отказват да повярват на българската версия за ремонт по време на път.

Ден 4 : "Дръзки" преминава покрай бреговете на Гърция. Гръцките военни използват най-модерните системи на НАТО за да успеят да уловят комуникациите на нашата фрегата.За съжаление нямат никакъв успех. Гръцкото разузнаване споделя опасенията на турските си колеги, че фрегатата има тайна мисия. От българският ГЩ заявяват, че системите за комуникация с в ремонт и за това няма връзка с фрегатата. Но не се страхуват тъй като тя няма да влиза в бойни действия.

Ден 5 : Паника в щаба на гръцката армия. Никой не вярва на българската версия, че кораба само ще патрулира.....Според тях българите имат супер секретни системи за комуникация, които са неоткриваеми за НАТО.

Ден 12 : Фрегатата се приближава до бреговете на Либия. От НАТО поставят задача на "Дръзки" да окаже помощ на бунтовниците край град Брега, който се контролира от Кадафи. Фрегатата ни приближава бреговете на град Брега. Когато един войник на Кадафи заявява, че НАТО е изпратило 40-годишна фрегата никой не вярва. Цялата армия изоставя град Брега и отива с бинокли край брега за да огледа нашата Фрегата.Всичките войници са като шокирани от гледката. Дори се забелязва някои от тях да припадат от смях при вида на ремонтните дейности на кораба. През това време бунтовниците ги атакуват в гръб и завземат град Брега.

Ден 15: В щаб-квартирата на НАТО в Брюксел са озадачени от успеха на "Дръзки". Белгийски военни коментират, че т.нар "ремонтни работи" на фрегата са някакво тайно оръжие на българската армия.

Ден 17: Генералният секретар на НАТО Расмусен пристига на спешно посещение в София. Той предлага алианса да закупи тайната технология на българската армия. Борисов и Ангелов твърдят, че няма никакво тайно оръжие на борда.

Ден 18 : Според доклад на американското военно разузнаване българите имат на "Дръзки" технология, която предизвиква смях в противника и така въздейства на психиката им.

Ден 21 : Фрегата се отправя към град Рас Лануф. Тайната ремонта бригада на "Дръзки" продължава ремонта в близост до бреговете на петролният град. Цялата армада на НАТО следи с интерес ремонтните работи. Разузнаването на Кадафи съобщава на войските в Рас Лануф, че НАТО е изпратило фрегата, която се ремонтира. Наемниците и войниците на Кадафи отиват край брега за видят с очите си това. Никой досега не е виждал нищо подобно..Корабите на НАТО не ги забелязват тъй като също следят ремонта на "Дръзки"....

По същото време в Пентагона : Адимрал Майкъл Мълен заявява, че фрегата "Дръзки" е супер секретно оръжие на БА. То може да парализира от смях цели армии и дори флотилията на НАТО.

Бунтовниците се възползват от случая и превземат град Рас Лануф.

Ден 23 : Руският президент Медведев настоява "Дръзки" да се включи в новите договори между НАТО и Русия. Той предлага алианса да се откаже от разработването на технологията "Дръзки"... В замяна от Москва обещава да съкратят ядреният си арсенал.Руснаците са били шокирани от сателитните снимки на припадащи от смях войници и опулени екипажи на корабите на НАТО. И всичко това само при вида на "Дръзки" и тайната "ремонтна бригада".

Ден 27: Министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс предлага на България да закупи фрегата "Дръзки"...Военният министър отказва. Той се страхува, че ако я продаде без да е ремонтирана ще пострада имиджа ни.

Ден 29 : Отказът на българският военен министър потвърждава опасеният на НАТО, че фрегата е тайна военна разработка.

Ден 32 : Кадафи е изпаднал в пълна паника от проявите на "Дръзки", той предава градовете Сирт и Мисурата срещу обещанието фрегата да не доближава бреговете на Триполи.

Ден 34 : От българският ГЩ заявяват, че издръжката на фрегата струва само 1,5 млн. на месец и не представлява никакво тайно оръжие.

Ден 36: Всички в НАТО изпадат в пълна паника....Как само с 1,5 млн. може де се постигне повече от флотилия на НАТО ?! Подобно оръжие би обърнало хода на всяка война.

Ден 37: Кадафи е отчаян. Все повече негови войници напускат армията за да могат да отидат и видят българската фрегата край бреговете на Рас Лануф. Кадафи подава молба за убежище в Уганда......

Ден 38 : В 0,15 часа на борда на "Дръзки" се появяват сигнални ракети със зов за помощ. Българските моряци напуска нашата фрегата със спасителни лодки. "Дръзки" потъва край бреговете на Либия след, като е спечелел войната......

Ден 39 : Екипажът на "Дръзки" е награден в щаб-квартирата на НАТО за участието с в мисията.... Всички продължават да твърдят, че на борда е нямало тайно оръжие а наистина са правили ремонти и след, като не са успели да го завършат кораба е потънал.

Според всички военни от НАТО това е направено умишлено за да не може тайната технологията да попадне в ръцете на съюзниците. Нашите моряци отричат това.... :laugh::laugh::laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Готино :biggrin:

И все пак кметът е безотговорен глупак.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Доколкото разбирам, следващите заложници, за които ще даваме откуп на Кадафи, няма да се медици, а екипажа на "Дръзки". Опасявам се, че старата и разнебитена бракма няма никакъв шанс да избяга, ако либийците решат да я прихванат. Тъй че парламента направо да глусава още 4 млрд за откуп на моряците, та данъкоплатците да почнат отсега да събират поредната субсидия за тамошния режим.

Пък пловдивския кмет - търкулнало се гърнето, намерило си похлупак. Много ми е интересно един такъв умник какво е измислил - да направи червена гвардия и будьоновска конница за да брани Пловдив от либийците? :tooth: Ще рече, че в случая по-скоро въпросът е пловдивчани дали да не си сменят кмета.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Пловдивчани мразят герберите в червата, така че пред алтернативната някой техен идиот да дръпне юздите, определено ще заложат на Славчо или подобен.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Доколкото разбирам, следващите заложници, за които ще даваме откуп на Кадафи, няма да се медици, а екипажа на "Дръзки". Опасявам се, че старата и разнебитена бракма няма никакъв шанс да избяга, ако либийците решат да я прихванат. Тъй че парламента направо да глусава още 4 млрд за откуп на моряците, та данъкоплатците да почнат отсега да събират поредната субсидия за тамошния режим.

Тая наша фрегата била нещо като ташаците - и те, разбираш ли, участвали в цялата работа, ала оставали навън. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Тая наша фрегата била нещо като ташаците - и те, разбираш ли, участвали в цялата работа, ала оставали навън. :laugh:

Тоест нашата фрегата ще има ролята на модератор, пардон, мъдеклатор. tooth.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Славчо Атанасов е български политик, член на ВМРО-НИЕ и кмет на град Пловдив.

Атанасов е роден в Карлово на 14 февруари 1968 г. Висшето си образование завършва във Висшето Военно Артилерийско училище – Шумен с чин - старши лейтенант, понастоящем офицер от резерва.Първоначално следва "право" в Юридическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.Но впоследствие завършва висшето си образование – специалност “Право” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, адвокат, член на Пловдивската адвокатска колегия в противовес на българските закони по време на първото си кметуване. През 2003 г. става кмет на район “Тракия” – Пловдив. Женен, с едно дете.

В местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив и също така подкрепен от ГЕРБ и други десни формации. На провелите се местни избори на 28 октомври същата година, той печели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа.

Той наследи на кметския стол Иван Чомаков.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Славчо Атанасов е български политик, член на ВМРО-НИЕ и кмет на град Пловдив.

Атанасов е роден в Карлово на 14 февруари 1968 г. Висшето си образование завършва във Висшето Военно Артилерийско училище – Шумен с чин - старши лейтенант, понастоящем офицер от резерва.Първоначално следва "право" в Юридическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.Но впоследствие завършва висшето си образование – специалност “Право” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, адвокат, член на Пловдивската адвокатска колегия в противовес на българските закони по време на първото си кметуване. През 2003 г. става кмет на район “Тракия” – Пловдив. Женен, с едно дете.

В местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив и също така подкрепен от ГЕРБ и други десни формации. На провелите се местни избори на 28 октомври същата година, той печели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа.

Той наследи на кметския стол Иван Чомаков.

ти не ми бегай по тъча с копи-пасти, а кажи доволен ли си от кмето у вашето село. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Аз само информативно дадох информацията за него.

Не мога да коментирам управлението му, понеже нямам поглед над работата му.

Не мога да кажа, че съм доволен от вида на града в момента, но за това вероятно са виновни и районните кметове.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Нашта Фандъчка не е толкова ужасна като шефа си (и като кошмара на некъпаното ми детство, Янчулев).

Но валията на Филибе явно леко би се вписал в редиците на посетителите на Четвърти километър - и нямам предвид студентите във Философския факултет на СУ.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Освен това и не е разрешено да се пие бира в парковете в Пловдив, пишете му го и това на сметката на Славчо!

А за фрегатата - споко. Тя ще патрулира в международни води, нито ще влиза в акваториите на Либия, нито пък либийците имат с какво да я прихванат ако това се случи. Матросите ще вземат добри командировъчни, така че поне някой наистина има голяма далавера от тоя работа.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Освен това и не е разрешено да се пие бира в парковете в Пловдив, пишете му го и това на сметката на Славчо.

Taка ли? Не знаех. Е, другия път като пия на Небет тепе ще си прикривам биричката с ръка:)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

То и в София е забранено, ама не ни дреме.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е да ама тука полицаите не правят проблем, то е и практически невъзможно да изгонят всички пиещи бира в парка. Ама в Пловдив ми се е случвало.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пловдив е толкова хубав град, а такива нелепи хорица са на отговорни позиции там... Дори тук не е толкова безумно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Пловдив е толкова хубав град, а такива нелепи хорица са на отговорни позиции там... Дори тук не е толкова безумно.

Пловдивскио кмет не поема рискове да му атакуват хубавия град. Ше строй местната полиция и пожарна и ше бие злите агресори по каските!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Трагедията е, че от 1990 г. всички кметове на Пловдив за нишо не стават. Още по-лошо е, че всеки следващ е още по-зле от предния. Предишния кмет - Чомаков, изкара два мандата, а пловдивчани го избираха напук на резултатите от изборите в страната - въпреки това винаги имах чувството, че тоя човек така и не разбра какво работи тия 8 години.

Славчо го избраха точно с подкрепата на ГЕРБ, защото 4 години преди това беше районен кмет на "Тракия" и общо взето, хората бяха доволни от него. Май се оказа, че възможностите му са до районен кмет - горното стъпало за него си беше вече преко сили.

След разрива с ГЕРБ, Славчо за пръв път от 1990 г. вкара комунягите във властта. Резултатът до сега е - всички поликлиники вече са с сменени шефове. Направиха "Синя зона" (тъй де, няма само в София да имат) - сега вече паркирането стана наистина голям проблем. А най-цветущото общинско предприятие е милите на всички пловдивчани "паяци". Ако продължава така, очаквам че до година две паяците ще бъдат колкото леките коли. Няма нужда да казвам, че и "синята зона", и "паяците", и поликлиниките (ДКЦ-та демек) се стопанисват от другарите - те горките 20 години бяха на пост и молитва. )))

Редактирано от bratilov
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Евалла.

Абе Източна Румелия обяви война на Либия, това е. Репарациите при евентуално поражение ще се плащат с приходите от паяците.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Евалла.

Абе Източна Румелия обяви война на Либия, това е. Репарациите при евентуално поражение ще се плащат с приходите от паяците.

Да, да! :)

По-скоро ще направят наказателни паркинги в Либия, за да репатрират колите дотам. )))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор

Сагата има продължение. Разкрито е тайното оръжие на Дръзки:

“Дръзки” се приближава все по-близо до брега. Обстановката е изключително напрегната. Самолетите на съюзниците прелитат над кораба. Не трябва да бъде допуснат нито един плавателен съд, който би пренесъл каквото и да било, което може да подпомогне действията на армията на Кадафи срещу бунтовниците.

С риск да затъне в плитчините “Дръзки” доближава до брега. Стъмва се. На кораба е получена двойно шифрованото съобщение, подписано от президента и премиера едновременно.

Фаза едно на операцията започва.

Над 900 души изскачат от трюма и се спускат със специални пояси във водата. Поясите са произведени от изгорена изолация на кабели. Разработка на българския военно- промишлен комплекс по европейската програма – „Кабели срещу пари - не от Вторични суровини” (програмата е строго секретна). Странно е, че мъжете които плуват във водата, не носят никакви оръжия или други съоръжения.

Малко предистория

Важно е да се отбележи , че основната цел на НАТО е да прекъсне комуникациите на противника. Целите са военни, като радарни станции, военни обекти, електрическото захранване на Триполи и другите основни градове.

Въпреки огромните усилия на френските, британските и американските пилоти да целят само кабелите на електрическите далекопроводи (жиците), без да повалят стълбовете, това се оказва невъзможно. Идеята на Алианса е да спази точно резолюцията на ООН и да не разрушава инфраструктурата на страната. „Кабели може да прекъсвате, стълбовете трябва да останат здрави” е категорично бившето френско културно аташе в Либия, сега на почивка в Слънчев бряг.

Проблемът с бомбардирането се оказва доста сериозен, защото има и много цивилни жертви, което руши имиджа на съюзниците. Решение на този въпрос бе дадено още на събора в Златица, три дни след първите въздушни удари над Либия. На тайно съвещание в Перник, в клуб „Голф двойка е шестица за един по добър свят” – генералите от пакта се съгласиха с „Концепцията Златица”. В ръцете на президента, премиера и българския парламент стотици хиляди невинни либийски животи висяха на косъм. “Дръзки” замина.

Ден втори в териториалните води на Либия

Развиделява се. От 900-те мъже, слезли на либийския бряг, няма и следа. На “Дръзки” цари спокойствие и леко приповдигнат дух. Капитан първи ранг П.Ц., на 36 години, неосъждан и ерген, дава заповед да се монтират огромните далекогледи, преработени от „Военна и цивилна оптическа техника за гледане на щъркели и чайки” ООД, закупени от Илиянци в София единствено и само за северо-африканската мисия.

След успешния монтаж се изпраща шифрограма да София.

Ден трети в териториалните води на Либия

Шифрограма: 18.00 ч. – “Дръзки” до София: Другарю Президент, г-н Премиер, г-н Американски посланик, на крачка сме да разрешим конфликта в Либия без нито един изстрел. Очакваме огнените знаци да се появят по либийския бряг към 21.00 ч. българско време. В Триполи вече няма ток. Тъмно е. Очакваме и в другите либийски градове токът да изчезне. Митко, на Цура мъжът, който е близък на етървата на Ц.Ц. казва, че с тези акумулатори без ток военните им обекти щели да увехнат до 24 часа.

Да пратим ли кабелограма до американското посолство, или вие сами ще дадете тази на медиите? Подпис: Капитан на вахта М.Ц. малко осъждан, много женен – 39-годишен.

Привечер - ден трети в териториалните води на Либия

Шифрограма: 20.00 ч. – „Дръзки” до София: Другарю Президент, г-н Премиер, г-н Американски посланик, в Бенгази също вече нямат ток. От едни френски туристи, които арестувахме по погрешка, разбрахме че град Бенгази е на бунтовниците, т.е. на нашите хора. Тока не можем да го възстановим. Какво да правим? Дежурен по кухня – лейтенант М. М. ерген, осъждан за производство на царевични пръчици, пълни с марихуана и продажбата им в детските градини.

Бунтовници край Бенгази ликуват.

20.15 ч. – от София до „Дръзки”: Ако трябва електричеството от облаците с гръмотевици да го сваляте, но в Бенгази трябва да има ток. Б.Б.

Шифрограма: 20.20 ч. – „Дръзки” до София: Другарю Президент, г-н Премиер, г-н Американски посланик, (строго секретно), ама в Либия не вали дъжд, защото е пустиня – следователно няма облаци и гръмотевици.

Шифрограма: 20.25 ч. – от София до „Дръзки”: Б.Б. иска да каже да балансирате ситуацията в района. На кораба има поне двама точни ловци от моята дружинка за стрелба по изчезващи животни. Г.П. – Гоце.

Два часа по късно целия либийски бряг е осветен в огньове. Виждат се хора които танцуват от радост. “Дръзки” изстрелва фойерверки от оръдието на предната палуба.

Просълзени либийски бунтовници, плачещи американски войници, хлипащи френски генерали и сватбено подпийнали британски офицери се качват на българския кораб.

„Вие успяхте, “Аллах е велик”, „Тенкю, София”, „Мерси, Друзки”, „ Чиърз” и т. н.

23.45 ч. Телемост “София – “Дръзки”, директно предаване за цял свят.

Като водещ в София застава главният готвач на предаването „Перфектната закуска”. Зала 1 на НДК е пълна с акредитираните журналисти от цял свят. “Дръзки” е окичен празнично. Има закачени няколко откраднати светофара от централни улици в Триполи, пране на либийска вдовица, леко упоена камила с изцъклен поглед и човек, който много прилича на Кадафи, но е овъргалян в суров петрол сорт “брент” и перушина. Само радистът на “Дръзки” е трезвен, но той си е въобразил, че е бременен и заради това не пие (човек никога не знае какво става по корабите при дълъг рейд).

23.55 ч. Токът в НДК спира.

00.25 ч. Захранването е възстановено. Някой е откраднал централния полилей на НДК който тежи около два тона, докато е нямало ток.

00.35 ч. Пресконференцията започва. На централно място за учудване на всички стои председателя на Световната циганска асамблея – Роми от Ромча – Асен Хасенов. От едната му страна е седнал премиерът, а от другата президентът.

- Днес е един хубав ден за либийската демокрация – казва г-н Хасенов. - Сигурно се питате, защо съм аз в центъра. Колко бой сме изяли за крадене на жица, само ние си знаем и Бойко, и Цецо. Така ли е бате Бойко?

- Аз ще ти отговоря мъжки – Асене, така е.

- Ние от президентството винаги сме подкрепяли българските роми в чужбина. Днес циганите от България спасиха света и либийския народ от Кадафито. Кадафито ще го съди циганският съд – мешерето, а не съдът в Хага.

- Да, как стана всичко, г-н Хасенов? – пита водещият на „Перфектната закуска” докато донатъпква в устата на кметицата на София – Фандъкова седми сандвич, съставен само от био продукти.

- Още в Златица, а после и в Перник, обяснихме на нашите северноатлантически партньори най-основното, от което се интересува ромското население в България. Казахме им: Ще го съсипем този Кадафи. Само ни пуснете там да им гепим жиците на тока и електрическите далекопроводи и ток нема да видят. Качихме нашите хора в “Дръзки” и ги мушнахме у трюма. Имаме четирима наши братя които загинаха още при скока във водата. Бяха гепили главното оръдие на “Дръзки” да го носят в Бенгази за вторични суровини, но то ги повлече към дъното. Да, господин премиер?

- То, аз съм играл с много хора футбол. Сигурно съм играл и с тях. Аре да ги наградим.

- Господин президент?

- Ами, с орден “Стара планина”.

- Произведохме новина – герои затиснати и убити от оръдие в Либия ще получат посмъртно орден “Стара планина”. Момент, включване от “Дръзки”, кой сте вие?

- Шефче съм на Трета апашка дружина – „Обири на вили край Русе”. От нашите нема нито един шибнат от тока. От вилата на Кадафи нема нищо. Всичко му земахме. Само Асен Казана се преби с една душ кабина докато я носеше. Американците го взеха на медицинския хеликоптер, ама той се е опитал да им гепи некав лост за управление. Видел му се е от по-масивно желязо и сега хеликоптера виси във въздуха без управление. Да виси, да виси , колко да виси – докато не му свърши горивото.

- Господин премиер?

- Гориво има в “Лукойл”. Можем да дадем на този хеликоптер като безвъзмездна помощ. Цените на горивата скачат в целия свят и в България също, както знаете. Това ще е голям жест към американския народ.

- Отново имаме обаждане от “Дръзки”. Моля, да се представите.

- Аз съм братчеда на Казана. Той скочи и ги зареза само си счупи глезена. Ама ми вика - ще търпя.

- Но, какво точно се случи?

- Казах на Казана, че знам къде на плажа има много жица. Той вика как ще я горим. Аз му викам – знам едно близко изворче с петрол. Той вика – “Ти заеби петрола, кажи къде е жицата?” Сега куца натам.

- Произведохме новина – български доброволец с ромско самосъзнание е ранен при изпълнение на дълга към отечеството и ще бъде… господин президент?

- Ще го наградим с орден “Стара планина”.

- Ей, чччч – абе наше момче се влачи там мъжки със счупен крак далеч от родината. Ти знаеш ли колко боли да си счупиш крака на футбол? Фандъкова, къде живее Казана?

- Много ми засъхна устата господин премиер – казва Фандъкова, плюейки по пода тринадесетия био сандвич с мед от скопени германски пчели. – Ако говори на меко, копелето, не е от София.

- А, ма те у София всички вече говорят на меко. Цецо?

- По оперативно-издирвателна информация е от Филиповци – София. Засечен е разговор с джиесем. Пускам записа: “Ей, жена – целия хеликоптер е у джелезо. Сам може да се докара до вторични суровини. Издърпах един баят лост. Тежи. Мале. Некъв тука вие – “Ноооо сър”. Аз му гепих и портфела. Само долари вътре ти казвам. Чужденци – балъци.”

- Екип на Нова визия е пред къщата на Казана. Къщата чуваме ли се?

- Да. Тук е много оживено. Всички 27 братовчеди на Казана са тук, както и жена му и трите му дъщери които едновременно са първи клас и абитуриентки. – Какъв човек е баща ви?

- Раздава шамари.

- Мислите ли , че ще се справи с трудната ситуация в Либия?

- Той се справи и с четирите ни братовчедки за една нощ. Остави ги с четири деца и без покъщнина.

- И всичко това само за една нощ?

- А , ти за колко искаш?

- Вие сте 11-стия му братовчед. Какъв човек е Казана?

- Той е известен на полицията. Не е бил в затвора, защото е добър човек Като бяхме малки, продаваше на виетнамците в София кучета, за да ги ядат. Ако кучето бе малко или сукалче, го чакаше да порасне и тогава им го продаваше. Абе голямо сърце. Добър човек.

- Вие сте негова жена. От колко време сте заедно?

- Ей, Хасене, я си ела дома и е зарежи тая Либия, че и тя ще забременее от тебе, и ако има братя ще ти счупят кокалите.

Той е в държавата Либия. То добро от държавата не може да очакваш. Защо сега я е кръстил Либия, преди й викаше България?

- Имаме новина. По непотвърдени данни старото име на Либия е било България. Г-н Президент, Вие сте историк, как ще коментирате това?

- Вижте, ние живеем в един глобален свят.Ако ми позволите да се изразя по така: ние живеем в едно глобално село. Аз например съм роден в село Сирищник. И така се получи, че Сирищник е България и България е Сирищник, така че защо и Либия да не е България? Там, където има българи, там е и България.

- Аз с много хора съм играл футбол. Няма начин да не съм играл с някой либиец футбол, но ако съм играл в България, съм гледал на него като на българин. Мъжко момче, демек българче. Абе, Либия е българска.

- Току що произведохме новина – Либия е България. В крайна сметка Либия се охранява от българския кораб “Дръзки”. Той по принцип пази нашата водна граница. Там където е “Дръзки”, там е и нашата граница.

- Абе, Цецо, как ще оправим тази работа с Шенгенското споразумение. Тия ни търсят кусури, ама ще вкараме и Либия в Шенген.

- Току що произведохме новина – Европейският съюз, благодарение на България, се разпространява с бързи темпове извън Европа. Сега Либия е членка на Европейският съюз и е първата европейска страна в Африка. На телефона от Брюксел нашият специален пратеник на Нова визия:

“Здравейте и от Брюксел. Тук новината не бе посрещната еднозначно. Европейската народна партия поиска да се гласува специална резолюция, че петролните кладенци в новата страна членка Либия са под по специална юрисдикция. Фактът, че това е и българска територия, разклаща леко позицията на Италия. „Аз не съм имал непълнолетна жена от българско-либийски произход” - казва категоричен примерът Берлускони, макар никой да не го беше питал. Изненадваща позиция зае евродепутатката от Унгария от ромски произход – „Мирът в Либия бе донесен от циганите. Огньовете на тази победа още лумтят от запалената жица по плажовете.Сега, в десетилетието на ромската култура,това е важно”.

„Циганите и сега си живеят прекрасно в България. Българите и ромите са се слели в едно цяло. Те имат обща идентичност, слушайки своята любима музика – чалгата. Когато останат по дълго в Париж, ние им купуваме билети и ги пращаме отново в тяхната родина за да слушат тяхната музика и да не се чувстват отделени от своите събратя – българите” е категоричен президентът Саркози.

Това е България, дами и господа. Това е предаването „Перфектната закуска”.Нека да чуем финални думи от “Дръзки”.

- Помощ …..

- Какво става?

- Помощ… Товарят кораба с крадена жица и той започва да потъва. Кажете им, ако трябва на цигански, че това не е товарен кораб.

- Господин Асен Хасенов моля кажете на ромски “Спрете да товарите кораба. Той не е товарен.”

- Хвърли жицата извън коритото, да не ти загрея врата! Това не е боклукджийска кола.

- Скъпи съотечественици теле-мостът ни приключи. По не потвърдени данни знаем, че вече имаме подводница “Дръзки”. Наши събратя ще се отправят към Сирия за да възстановят демокрацията. Днес ние успяхме да спасим и приобщим една африканска страна към голямото европейско семейство. Тук от НДК ви пожелавам приятна утрин. Ще следим от близо действията на нашите и от Сирия. Очаквайте включване. Спирам, защото пак спря тока, мисля че ме крадат.

Край на предаването

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...