Отиди на
Форум "Наука"

Две интересни задачи- отговори


Recommended Posts

  • Потребител

1. задача - отговор

имаме три обекта А, Б, Ц

масата на обект А е равна на масата на обект Б

Обект А и обект Б тръгват от една отправна точка кадето е обект Ц, като обект А се движи с скорост 300 000 км/с, а обект Б се движи скорост 150 000 км/с

Двата Обекта изминават разтоянието от 5 светлинни години отиване и 5 светлинни години връщане. Обект А, и обект Б се връщат едновременно след приблизително около 450 г. според теорията на Айнщайн.

Страничния наблюдател Ц който наблюдава двата обекта вижда че те се движат с еднаква скорост - скоростта на по бавния обект

от тук можем да напрвим извода че има някакви синхорнни скорости при които ако пътуваш стях все едно пътуваш с скоросста на светлината.

2. Според учените вселената е на около 25 милиарда години т. великия взрив е станал преди 25 мил. години тъй като най далечната точка е на 25 милиарда светлинни години. От тук, след като най далечнат точка е на 25 милиарда светлиннни години следва, че вселената се раширява с една светлинна година на година, т.е се раширява с скоростта на светлината. Тогава има следните въроси какво точно е скоростта на сетлината и дали тя е пределна, дали изобщо е имало велик взрив или той се осъществява в момента.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не са верни тия задачи.

Не може някакво тяло да се движи със скоростта на светлината. Не може две тела с различна скорост да изминат едно и също разстояние за едно и също време.

Въз основа на измервания за разширението на Вселената чрез свръхнови тип Ia, измервания на спектъра и анизотропията на реликтовото излъчване, възрастта на Вселената е определена на 13,7 ± 0,2 милиарда години. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F_%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2

Скоростта на разширяване на Вселената се описва от закона на Хъбъл.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...