Отиди на
Форум "Наука"

Има ли извънземни


Recommended Posts

  • Потребител

Има....всичко което не произхожда от Земята е извънземно :v:

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Те искат да си мислим, че не съществуват. За да ни изненадат с появата си някой ден.

Извънземните отвличат, изнасилват, правят научни експерименти и убиват хората масово. Така е поне в научно-фантстичната литература и филмография. Може би те се крият от човечеството и ненадейно ще атакуват Земята, като ни бомбардират от Космоса, а после ще изпратят своите роботи да ни доунищожат. Ако не се справят по този начин, биха могли да използват химическо и/или биологичско оръжие. След като ни унищожат, те ще разграбят природните изкопаеми на нашата планета. Другата възможност е извънземните да донесат непознати за нас болести, които да унищожат човечеството. Ако извънземните цивилизации съществуват и, ако нивото им наразвитие е малко по-високо от нашето, те вече знаят, че на нашата планета има разумен (?!) живот.

Все още нашите учени не са открили извънземен разум. Може би извънземните не съществуват и ние сме сами във Вселената. Фактът, че независимо от усилията да бъдат регистрирани следи (сигали, съобщения и др.) от други цивилизации, досега не са установени техни прояви, вероятно означава, че извънземни цивилизации просто няма. Или пък извънземните живеят твърде далеч от нас и им трябва много време, за да достигнат до нашата планета. Може би извънземните имат твърде кратък живот. А може и да са измрели, докато очакваме да ни се обадят. Или нивото им на технологично развитие е нищожно. Или ние се намираме в техен резерват, а те ниизучават мълчаливо, без да се намесват в развитието ни и криейки от нас съществуването си. Бъдещето ще покаже коя хипотеза е вярната.

Търсенето на извънземен разум прилича на търсене на игла в купа сено, без да заем как точно изглежда иглата. Или – на търсене на черна котка в тъмна стая, в отсъствие насамата котка.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Възможността да съществуват извънземни е точно 50/50. Това е положението. А дали някой ги е виждал или му се привиждат - това е друг въпрос. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Може би извънземните не съществуват и ние сме сами във Вселената.

Това малко ми напомня за историята - "Върви си чета хайдути през гората и изведнъж из шубраците хоп - двама турци. Турците - двама, а хайдутите - сами!" :))

Та голема работа като сме сами, освен ако компанията на още 7 милиарда индивида на планетата (само от твоя вид) те кара да се чувстваш самотен, разбира се.

Тоя въпрос остава отворен докато не изскочат доказателства "за" и "против", опасявам се, че нито едните нито другите ще изскочат някога, но също така се опасявам, че и празнословията по темата няма да свършат никога ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Още ли ги търкаляте тия житни кръгове бе, те отдавна са развенчан мит, даже фермери дето са ги правили си го бяха признали, заедно с обяснения как точно се правят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Още ли ги търкаляте тия житни кръгове бе, те отдавна са развенчан мит, даже фермери дето са ги правили си го бяха признали, заедно с обяснения как точно се правят.

То и аз го зная това нещо

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Като гледам как се държат управляващите, не виждам начин да признаят, че има извънземни над които нямат контрол. Ако имат контрол няма да е проблем.

Смехория, но така стоят нещата.

------------

Виж сега, от обяснения до реализация има много вода.

Представи си една супер дъждовна нощ и фермер (и евентуално приятели) излиза на къра и прави правилна фигура от множество кръгове (фрактали) като цялото изображение е с близо половин километър диаметър.

Представяте ли си подготовката за подобно мероприятие. Изпълнение на тъмно и в дъжд. Не че е непосилно за фермер, но коя ще да е тази цел, която да си заслужава усилието...

И за мен няма да е проблем да направя няколко кръга. Но изображение с диаметър половин километър си е бая майсторлък.

Аз мога много неща да си обясня, но като се стигне до реализация нещата стават дебели.

За пъврата част - :good:

Иначе другото си е ръка человеческа. То и свиренето на пиано е трудна работа, но и него човек го прави ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да, но всичко това са предположения, които имат съвсем земно обяснение. Що се отнася до фермерите, да не ги подценяваме, в т.ч. и свободното им време - и те имат. И малките деца свирят на пиано. Въпрос на усет и организация е да се направи такъв кръг. Да не говорим, че въобще не е нужно хората с кръговете да са фермери. Обективно доказателство има за това, че хора са правели кръгове има; за извънземни, ей богу, няма. :)

Защо да се замазват проблеми като безработица и пр.? Може някой да се опитва да ги замазва, но да ги замаже не успява.

Историята с извънземните има много аспекти, но те са най-вече медиен, социално - манипулативен, масово - психозен или културно комуникационен, социално психологически. Чак накрая остава истински научният. Засега, въпреки, че за CETI се пише, работи и приказва сериозно от 40 г. - няма нищо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да, но всичко това са предположения, които имат съвсем земно обяснение. Що се отнася до фермерите, да не ги подценяваме, в т.ч. и свободното им време - и те имат...

Подкрепям. В същност един от основоположниците на романтизма поетът Робърт Бърнс е бил фермер и точно в свободното си време е творял. Та, колко му е на един такъв фермер с чувство за хумор и естетично усещане за нещата да "набаска" едно колелце в житната си нива? И да ни гледа сеира... ;):biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

С неясното - съставяме версии, т.е. най-вероятни предположения. Така правят тия, дето разрешават загадки, а именно кринминалистите. След това се проверяват и се подреждат по степен на вероятност с оглед на различните факти.

А те са - има данни, че хора са правили кръговете. Никой никога не е видял не-човек да ги прави (както и изобщо да съществува обективно).

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...