Отиди на
Форум "Наука"

Тайната на харизматичните личности-Вижте 10-те навика, които отличават хората с необикновен чар и магнетизъм


Recommended Posts

  • Потребител

,, Забелязвали ли сте как някои хора с лекота успяват да изграждат и поддържат прекрасни отношения с останалите, да излъчват непрестанен позитивизъм, да карат другите около тях да се чувстват добре? Това са хора, с които всеки предпочита да е заобиколен. Но можем ли и ние да се превърнем в тези обаятелни хора, на които се възхищаваме? Можем, твърди онлайн изданието за бизнес и предприемачество Inc.com. Защото харизмата не се изразява в това какво ниво на успех сме постигнали, какви са презентационните ни умения или как се обличаме, а по-скоро в това какво правим, посочва изданието. То е събрало 10 навика на удивително харизматичните хора.

Вижте ги:

1. Те предпочитат да слушат, отколкото да говорят

За да придобиете и вие този навик, от Inc.com съветват да задавате въпроси, да поддържате зрителен контакт, да се усмихвате, да кимате, да отговаряте, но по-скоро невербално. Това е всичко, което ви е нужно, за да покажете на даден човек, че той е важен за вас. Не давайте съвет, освен ако не ви питат, препоръчва още изданието. Винаги говорете, когато имате да кажете нещо важно, но дайте да се разбере, че то е важно за човека, с когото говорите, а не толкова за вас. Защото така правят харизматичните хора, посочва Inc.com.

2. Те избягват селективното слушане

Има много хора, които слушат избирателно. С други думи, дават ухо само на това, което ги засяга. За разлика от тях харизматичните хора слушат внимателно всекиго, независимо на каква позиция или какъв социален статус има.

3. Те оставят настрана своите проблеми

За да успеете и вие да овладеете този навик, от Inc.com препоръчват да не си проверявате телефона и да не поглеждате към монитора на компютъра, докато говорите с някого. Никога няма да можете да се сближите истински с някого, ако сте фокусирани върху собствените си дела. Отдайте цялото си внимание! Малко хора умеят това, посочва изданието. Именно затова те са толкова желани за компания.

4. Те предпочитат да дават, а не да получават

Харизматичните хора никога не мислят какво могат да спечелят при общуването си с останалите. Те по-скоро се фокусират върху това, което могат да дадат. Защото да даваш е единствения начин да създадеш истинска връзка, отбелязва Inc.com.

5. Те не се правят на важни,....

Единствените хора, които се впечатляват от надутото и претенциозно поведение на даден човек, са други превзети и арогантни хора. Останалите се дразнят и не се чувстват комфортно в компанията им, посочва Inc.com.

6. ...защото те осъзнават, че другите хора са по-важни

Вие вече сте наясно с това, което знаете. Познавате своята гледна точка и перспектива. Не можете да научите нищо от себе си. Но вие нямате идея какво знаят другите. Всички те, независимо кои са, знаят неща, които вие не знаете. Това ги прави много по-важни от вас – защото те са хора, от които вие можете да научите нещо.

7. Те насочват прожекторите към другите

Похвалите не са в повече на никого. Затова опитай да отбележиш това, което правят другите добре, препоръчва Inc.com. Те ще оценят не само похвалата, но и факта, че сте забелязали в какво те се справят добре. Това ще ги накара да се почувстват малко по-способни и по-важни.

8. Те подбират думите си

Думите, които използвате, влияят на настроението на другите. Вместо „Ти трябва да отидеш на среща” те казват: „Би било добре да се срещнеш с други хора”. Вместо „Трябва да направиш презентация на нов клиент” те казват „Би било добре да споделиш това с други хора”. Вместо „Трябва да отидеш на фитнес” те казват „Би било хубаво да потренираш и да подобриш здравето си”. Вместо „Трябва да направиш интервю с кандидатите за работа” те казват „Би било добре да избереш готин човек, който да се присъедини към екипа ни”. Всички ние искаме да сме заобиколени от щастливи и ентусиазирани хора. Думите, които избирате, могат да накарат другите хора да се почувстват по-добре от себе си, както и да помогнат на вас да се чувствате по-добре.

9. Те не обсъждат чуждите провали,....

Без съмнение, на всеки от нас му се е случвало в компанията му да се клюкарства за други хора. Харизматичните хора обаче не се присмиват на останалите. Защото в противен случай останалите хора ще си помислят, че понякога го правите и спрямо тях.

10. .....но с готовност обсъждат своите неуспехи

Харизматичните хора споделят с готовност своите провали. Признават с лекота грешките си. Те не се присмиват на другите, но нямат проблем да се надсмиват над себе си. Защото хората няма да се смеят зад гърба ти, ако имат възможност да се смеят с теб, посочва Inc.com. " http://www.economy.bg/management/view/4772/Tajnata-na-harizmatichnite-lichnosti

Редактирано от Петър Петров
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...