Отиди на
Форум "Наука"

Отворено писмо до Конституционния съд: Трябва ли да бъде спазена сегашната Конституция на България


Recommended Posts

  • Потребител

(разбрах наскоро, че конституционният съд бил истински гарант за демокрация и реших да го сезирам посредством настоящото отворено писмо. не ме интересува, дали процедурата ми е редовна, защото днес на власт е беззаконието.)

Вече съм доказал, че Чл. 1. (2) (Цялата държавна власт произтича от народа.) от сегашната Конституция на България е дефакто отменена, посредством наложената избирателна система. Защото избирателната система въобще не е демократична. А след като избирателната система не е демократична, това означава, че Чл. 1. (2) е дефакто отменена. Написаното надолу и смисълът на това отворено писмо е следствие от тоя твърдо установен факт.

Най-важният въпрос, с който ни занимаваха в Седмото Велико Народно събрание, след падането на комунизма, беше въпросът за отпадането на ръководната роля на БКП, закрепена в Чл. 1. в дотогавашната конституция. До тогава, комунистическата пропаганда постоянно ни повтаряше, че в България има народна власт, а българската икономика е народна собственост. Даже ходехме и на избори. Но разпалената дискусия по конкретния въпрос в Седмото ВНС и последващите 23 години вече ни казват друго:

ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО НАРОДАНА ВЛАСТ, А Е ИМАЛО ТОТАЛИТАРНА ВЛАСТ. И ЧЕ ПРОМЯНАТА НА ЧЛ. 1. НЕ Е ПРОСТО ПРОМЯНА НА ЗАКОН, А Е СМЯНАТА НА ЕДНА ТОТАЛИТАРНА СИСТЕМА С ДЕМОКРАТИЧНА.

Но дали това е вярно? Т.е. дали зад уж демократичната фасада, т.е. зад управлението на народа, което е закрепено в сегашната конституция като власт, произтичаща от народа, не се е скрила нова форма на тоталитарна система? Който е живял през времето на комунизма, не би трябвало да се заблуждава от пропагандата, защото е виждал, как говоренето се обръща на 180 градуса само за три дена.

Нас ни интересува същността, а не маскировъчните демагогстващи обозначения на това, каква е системата. През комунизма се казваше, че икономиката на България е народна собственост, но това не беше така. Но тогава имаше тоталитаризъм, а сега вече имаме демокрация - поне така е според сегашните платени клакьородемагози. Т.е. според тях, икономиката на България би трябвало вече да е или народна собственост или разпределена като частна в ръцете на българския народ.

Всъщност не е точно така. Тия никога не са говорели, че икономиката на България трябва да бъде народна собственост; нито пък собственост, разпределена като частна между български собственици. Тия винаги са се кланяли на чуждестранния инвеститор, на МВФ и на това, че България трябва да бъде малка и отворена икономика. Държавният монопол от времето на комунизма беше погълнат от много по-големия транснационалкорпоративен. Т.е. националният суверенитет, до колкото го е имало, беше вече напълно сдаден. Т.е. от по-малката степен на тоталитаризъм минахме на по-голяма степен на тоталитаризъм.

И ето, вече над двадесет години, чуждестранният инвеститор ни работи, и разработва малката и отворена икономика. За тоя период той ни изяде не само десерта. Той ни направи обслужващ персонал, на чужди народи (може би те са тия от които произтича държавната власт в България). Чуждестранният инвеститор ни натрапи личния пример на новите ударници пред когото да се покланяме: педерасите, проститутките и предателите (ППП) - за следващите избори могат да сформират и партия.

-- ЗА ДЕЛОТО НА ИНВЕСТИТОРА! ЗА ЩАСТИЕТО НА ЧУЖДИТЕ НАРОДИ, БЪДЕТЕ ГОТОВИ!

А ТИ ЗАПИСА ЛИ СЕ В ТОЯ ЛЕГИОН? Ако не си гладен ще ходиш, ще бъдеш парий презрени и ще търпиш надменни педераски брътвежи. И затова бъди

-- ВИНАГИ ГОТОВ!

Дори през комунизма не беше така. Комунистическата идеология не изяде десерта на българския народ, не унищожи достойнството му и не се осмели, да възстанови идолопоклоничеството от Содом и Гомор.

Но ни казаха, че онова през коминизма е тоталитарна система, а това сегашното не е. На думи ни дадоха демокрация, а на дело наложиха много по-сериозен тоталитаризъм. На думи ни казаха, че никоя група от хора, не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет, но дефакто точно това стана. И съответно, в днешната пропаганда не съществуват думи, които да оспорят правото на частния чуждестраннен собственик (неиндентифициран, мъгляв и фантомен като НЛО), над българската собственост. Той е собственик на българската икономика, той е и собственик, над държавната власт в България, която контролира задкулисно и незаконно, посредством корупция, посредством хартиените пари, които печати, посредством йерархия на валутни курсове и непрозрачни банкови механизми, посредством монополни права, произтичащи не от въздуха, а от монопола над държавната власт, зададен от днешната българска конституция. Той е крупен робовладелец, играещ на едро - той не се занимава с отделните хора, той е поробил цялата държава, контролирайки водачите й. Формално тя е свободна, формално тя е демократична. Но ние знаем, неговите клакьори вече ни казаха, че е възможно на думи да сме народна власт, а дефакто да сме противоположното. Възможно е да има избирателна система, според която народът уж избира, но пак да сме тоталитарна държава - или защо да смятаме априори, че избирателната система през комунизма не е била демократична, а сегашната е? В концлагер "България" има много роби и известно количество надзиратели.

Но аз, наивният се хващам за думите, аз се позовавам на обещаното в договора. Аз питам, дали трябва държавната власт в България да произтича от българския народ? Трябва ли да бъде спазена сегашната конституция на България, която на обещания е дори по-щедра от комунистическата? Трябва ли да има демокрация или трябва да има още по-върл тоталитаризъм? Аз искам отговор!

Уважаеми конституционни съдии! Тука ли сте или пак се спотайвате?

Бих искал да сте тука, бих искал да сте лично заинтересовани за съкровището, което пазите. Кажете ни ясно, на кой бог се кланяте? Кажете ни ясно "Долу Конституцията на Република България!"; или пък "Да живее Конституцията на Република България!"

Кажете ни "Долу демокрацията!" или " Да живее демокрацията!" Но не и двете едновременно, ако обичате! Аз питам, дали ще дойде нова ера - ера в която законът ще бъде спазван, а беззаконието ще бъде отменено? Питам, дали желязната тоталитарна демагогия е сразяема или пък

"Тя е бронирана

здраво в гърдите

и бронебойни патрони

за нея

няма открити!

Няма открити!"?

П.П.

Ако някой пак ми каже, че съм написал памфлет, предварително му отговарям, че чете с повече патос отколкото изисква текстът. Да чете по-спокойно, това не е стихотворението за опълченците на Шипка, след декламирането на което трябва да си сменява потника, че е мокър.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Така и не разбрах за какво точно се бориш? Ако визията ти е, че народът трябва пряко да участва във взимането на жизненоважни за държавата ни решения /както например смехотворният референдум за АЕЦ БЕЛЕНЕ, който ще се проведе скоро/, то отговорът ми е не. Няма по-голяма глупост от пряката демокрация. Както учи историята, полисите, които са я прилагали са свършили доста плачевно.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А това писмо по какъв начин го изпрати? По личните електронни пощи на конституционните съдии ли? Или си го публикувал в някой вестник?

А може би очакваш конституционните съдии да прочетат тази тема в нашия форум?

И точно в този вид ли е текстът на писмото?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Днешна България се намира в етапа на упадъчен социализъм. Тя е олигархия с фиктивна конституция. Реално чл. 1 звучи така:

Чл. 1.

(1) България е посткомунистическа олигархия с фиктивна конституция.

(2) Цялата държавна власт принадлежи на олигарсите. Те я осъществяват непосредствено или чрез сътрудниците на КДС.

(3) Раята няма никакво основание да си въобразява. че нещо в държавата зависи от нея.

Осмислянето на горното ще помогне за по-правилното възприемане на някои от текстовете на фиктивната конституция, като например кой има право да сезира КС:

Чл. 150.

(1) Конституционният съд действува по инициатива най-малко на една пета от народните представители, президента, Министерския съвет, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главния прокурор. Спорове за компетентност по т. 3 на ал. 1 от предходния член могат да се повдигат и от общинските съвети.

Казано по-просто не е предвидена опция да го сезира редови гражданин. И по добре не питайте що за стока са последните кандидати да попълнят състава на съда.

Който има съмнения, че посочения чл. 1 по-горе не отговаря на реалната конституция на България да поразмишлява примерно как точно се връзва т. нар. "депозит за участие в изборите" с това:

Чл. 4.

(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

Чл. 6.

(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Чл. 65.

(1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

Из изборния кодекс:

Раздел II.

Депозит за участие в изборите

Внасяне на депозит

Чл. 78. За участие във всеки един от изборите за народни представители, за президент и вицепрезидент на републиката и за членове на Европейския парламент от Република България партиите и инициативните комитети внасят безлихвен депозит по сметка в Българската народна банка.

Размер на депозита и възстановяване

Чл. 79. (1) За изборите за народни представители, за президент и вицепрезидент на републиката и за членове на Европейския парламент от Република България депозитът по чл. 78 за партиите и инициативните комитети е 10 000 лв.

(2) В срок 7 дни от обявяване на окончателните резултати от изборите с решение на Централната избирателна комисия депозитът се възстановява на:

1. партиите:

а) (обявена за противоконституционна в частта относно думите "две на сто" с РКС № 4 от 2011 г. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 45 от 2011 г., в сила от 14.06.2011 г.) които самостоятелно са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво;

б) (обявена за противоконституционна в частта относно думите "две на сто" с РКС № 4 от 2011 г. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 45 от 2011 г., в сила от 14.06.2011 г.) ако коалициите от партии, в които са участвали, са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво;

2. инициативните комитети, чиито кандидати са получили:

а) гласове не по-малко от една четвърт от районната избирателна квота в изборите за народни представители;

б) (обявена за противоконституционна в частта относно думите "две на сто" с РКС № 4 от 2011 г. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 45 от 2011 г., в сила от 14.06.2011 г.) не по-малко от едно на сто от действителните гласове в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за членове на Европейския парламент от Република България.

Равни сме, ама на избори отива този, на който "Б(ившата)"ДС даде от онея куфарчета с 10 000лв.

Няма по-голяма глупост от пряката демокрация. Както учи историята, полисите, които са я прилагали са свършили доста плачевно.

В Рим например е имало 3 вида народни събрания и от цялата пряка демокрация днес сме я докарали до последния римлянин. :grin: Иначе швейцарците доста добре се справят с пряката демокрация. Разбира се ако не е бил парламента и до сега швейцарките нямаше да имат право на глас, но случват се и такива неща.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

В Рим например е имало 3 вида народни събрания и от цялата пряка демокрация днес сме я докарали до последния римлянин. :grin: Иначе швейцарците доста добре се справят с пряката демокрация. Разбира се ако не е бил парламента и до сега швейцарките нямаше да имат право на глас, но случват се и такива неща.

Именно. Три вида. А не от площада в парламента. Тя затова атинската демокрация паднала навремето. Всеки невеж гражданин врещял на агората по въпроси, които разбира и не разбира. Съответно му се давало правото да гласува при решаването на важни държавни дела. А пък по-кадърните политици направо ги остракирали. А в крайна сметка не тълпата трябва да определя държавната политика. Затова оцелели държавите с добре развита изборна и гласоподавателна система, които не допускали случайни идиоти да вземат важни решения /визирам моите приятели римляните оф корсе/.

А швейцарците са съвсем друга бира. Те имат гражданско общество, средна класа и дългогодишни традиции, за разлика от нас. Така че няма място за никакво сравнение.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Всеки невеж гражданин врещял на агората по въпроси, които разбира и не разбира.

С това и днешните бълг. политици се справят отлично. След коледното изпълнение на Плевнелиев направо се чудя дали да не пусна топ-10 на географите сред бълг. политици, където ще бъде направо засенчен от Румяна Желева от оная държава и владивостоко-ванкувърския европеец Жан.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ей, побъркахте го тоя Плевнелиев от бъзици за планината /а човекът дръпна нелоша реч/. Гафът не е негов,

Но как и да е - да, нашето общество в момента е най-близо до определенито дадено от Полибий - охлокрация.

Редактирано от Last roman
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не пропускай и Нубиеца!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Не пропускай и Нубиеца!

Този случай без братската съветска помощ щеше да е тъй невъзможен, като 9-септемврийската революция без червената армия. :grin:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

(разбрах наскоро, че конституционният съд бил истински гарант за демокрация и реших да го сезирам посредством настоящото отворено писмо. не ме интересува, дали процедурата ми е редовна, защото днес на власт е беззаконието.)

Вече съм доказал, че Чл. 1. (2) (Цялата държавна власт произтича от народа.) от сегашната Конституция на България е дефакто отменена, посредством наложената избирателна система. Защото избирателната система въобще не е демократична. А след като избирателната система не е демократична, това означава, че Чл. 1. (2) е дефакто отменена. Написаното надолу и смисълът на това отворено писмо е следствие от тоя твърдо установен факт.

Най-важният въпрос, с който ни занимаваха в Седмото Велико Народно събрание, след падането на комунизма, беше въпросът за отпадането на ръководната роля на БКП, закрепена в Чл. 1. в дотогавашната конституция. До тогава, комунистическата пропаганда постоянно ни повтаряше, че в България има народна власт, а българската икономика е народна собственост. Даже ходехме и на избори. Но разпалената дискусия по конкретния въпрос в Седмото ВНС и последващите 23 години вече ни казват друго:

ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО НАРОДАНА ВЛАСТ, А Е ИМАЛО ТОТАЛИТАРНА ВЛАСТ. И ЧЕ ПРОМЯНАТА НА ЧЛ. 1. НЕ Е ПРОСТО ПРОМЯНА НА ЗАКОН, А Е СМЯНАТА НА ЕДНА ТОТАЛИТАРНА СИСТЕМА С ДЕМОКРАТИЧНА.

Но дали това е вярно? Т.е. дали зад уж демократичната фасада, т.е. зад управлението на народа, което е закрепено в сегашната конституция като власт, произтичаща от народа, не се е скрила нова форма на тоталитарна система? Който е живял през времето на комунизма, не би трябвало да се заблуждава от пропагандата, защото е виждал, как говоренето се обръща на 180 градуса само за три дена.

Нас ни интересува същността, а не маскировъчните демагогстващи обозначения на това, каква е системата. През комунизма се казваше, че икономиката на България е народна собственост, но това не беше така. Но тогава имаше тоталитаризъм, а сега вече имаме демокрация - поне така е според сегашните платени клакьородемагози. Т.е. според тях, икономиката на България би трябвало вече да е или народна собственост или разпределена като частна в ръцете на българския народ.

Всъщност не е точно така. Тия никога не са говорели, че икономиката на България трябва да бъде народна собственост; нито пък собственост, разпределена като частна между български собственици. Тия винаги са се кланяли на чуждестранния инвеститор, на МВФ и на това, че България трябва да бъде малка и отворена икономика. Държавният монопол от времето на комунизма беше погълнат от много по-големия транснационалкорпоративен. Т.е. националният суверенитет, до колкото го е имало, беше вече напълно сдаден. Т.е. от по-малката степен на тоталитаризъм минахме на по-голяма степен на тоталитаризъм.

И ето, вече над двадесет години, чуждестранният инвеститор ни работи, и разработва малката и отворена икономика. За тоя период той ни изяде не само десерта. Той ни направи обслужващ персонал, на чужди народи (може би те са тия от които произтича държавната власт в България). Чуждестранният инвеститор ни натрапи личния пример на новите ударници пред когото да се покланяме: педерасите, проститутките и предателите (ППП) - за следващите избори могат да сформират и партия.

-- ЗА ДЕЛОТО НА ИНВЕСТИТОРА! ЗА ЩАСТИЕТО НА ЧУЖДИТЕ НАРОДИ, БЪДЕТЕ ГОТОВИ!

А ТИ ЗАПИСА ЛИ СЕ В ТОЯ ЛЕГИОН? Ако не си гладен ще ходиш, ще бъдеш парий презрени и ще търпиш надменни педераски брътвежи. И затова бъди

-- ВИНАГИ ГОТОВ!

Дори през комунизма не беше така. Комунистическата идеология не изяде десерта на българския народ, не унищожи достойнството му и не се осмели, да възстанови идолопоклоничеството от Содом и Гомор.

Но ни казаха, че онова през коминизма е тоталитарна система, а това сегашното не е. На думи ни дадоха демокрация, а на дело наложиха много по-сериозен тоталитаризъм. На думи ни казаха, че никоя група от хора, не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет, но дефакто точно това стана. И съответно, в днешната пропаганда не съществуват думи, които да оспорят правото на частния чуждестраннен собственик (неиндентифициран, мъгляв и фантомен като НЛО), над българската собственост. Той е собственик на българската икономика, той е и собственик, над държавната власт в България, която контролира задкулисно и незаконно, посредством корупция, посредством хартиените пари, които печати, посредством йерархия на валутни курсове и непрозрачни банкови механизми, посредством монополни права, произтичащи не от въздуха, а от монопола над държавната власт, зададен от днешната българска конституция. Той е крупен робовладелец, играещ на едро - той не се занимава с отделните хора, той е поробил цялата държава, контролирайки водачите й. Формално тя е свободна, формално тя е демократична. Но ние знаем, неговите клакьори вече ни казаха, че е възможно на думи да сме народна власт, а дефакто да сме противоположното. Възможно е да има избирателна система, според която народът уж избира, но пак да сме тоталитарна държава - или защо да смятаме априори, че избирателната система през комунизма не е била демократична, а сегашната е? В концлагер "България" има много роби и известно количество надзиратели.

Но аз, наивният се хващам за думите, аз се позовавам на обещаното в договора. Аз питам, дали трябва държавната власт в България да произтича от българския народ? Трябва ли да бъде спазена сегашната конституция на България, която на обещания е дори по-щедра от комунистическата? Трябва ли да има демокрация или трябва да има още по-върл тоталитаризъм? Аз искам отговор!

Уважаеми конституционни съдии! Тука ли сте или пак се спотайвате?

Бих искал да сте тука, бих искал да сте лично заинтересовани за съкровището, което пазите. Кажете ни ясно, на кой бог се кланяте? Кажете ни ясно "Долу Конституцията на Република България!"; или пък "Да живее Конституцията на Република България!"

Кажете ни "Долу демокрацията!" или " Да живее демокрацията!" Но не и двете едновременно, ако обичате! Аз питам, дали ще дойде нова ера - ера в която законът ще бъде спазван, а беззаконието ще бъде отменено? Питам, дали желязната тоталитарна демагогия е сразяема или пък

"Тя е бронирана

здраво в гърдите

и бронебойни патрони

за нея

няма открити!

Няма открити!"?

П.П.

Ако някой пак ми каже, че съм написал памфлет, предварително му отговарям, че чете с повече патос отколкото изисква текстът. Да чете по-спокойно, това не е стихотворението за опълченците на Шипка, след декламирането на което трябва да си сменява потника, че е мокър.

Неокомунистическа пропаганда! И то с някой доста тъпи клишета, който циркулират у нас от деситилетия.

Първо за демокрацията у нас. Само си помисли колко милиона избиратели у нас гласуват рационално? Пенсионери, турци, цигани? А това са близо 50% от избирателите. От там насетне това произвежда и определен вид политици - народни избраници.

Колкото до свободата тя винаги е била относителна. Пълна независимост е фикция даже аномалия.

Преди 1989 всъщност България определено бе много по-външно зависима от сега. Като компенсация на това тя и получаваше наготово пари и ресурси от СССР. Когато след 1989г. тези, които даваха СССР вече нямаха какво да дават и пуснаха синджира. Тогава ние станахме по-независими, обаче икономиката се срина. Поради 2 основни причини - първо няма СССР, който да дава ресурси за стотинки и да купува и ла*ната, които прослувутите комунистически заводи произвеждаха. Втората причина, бе че тоталитарните управляващи комунистите (хора държащи властта насилствено) решиха в новата система да заменят пряката си тоталитарна власт с уж непряка - икономическа. Като поставят под тотален техен контрол всеки значим икономически субект в страната.

В крайна сметка това тотално срина българската икономика. а това което остана да работи е под тоталния мафиотско-олигархичен контрол на бившите комунисти или нови кадри, н о пак в системата на бившите комунисти. Което силно изкривява нормалното развитие на икономиката у нас, преразпеделението на доходите и т.н.

След като Москва скъса синджира. Комунистическата олигархия просто по вроден рефлекс се опита да смени господаря като се отдаде напълно на запада. Само че той не работи така. С повече свобода (не ти казват за всяко нещо каво да правиш и не ти търсят сметка за всяко действие , но и с по-малко икономическа помощ. Това буквално хвърли в шок българското общество. То 50 години бе строено да мисли, разсъждава, чака, действа и да бъде контролирано само по заповед свисше (от големия брат). Просто комунягите се отдадоха на диво разграбване, те просто друго не са правили и неумеят.

Но всъщност властта на олигархията/мафията у нас е демократична наистина. Те имат над 3 милиона избиратели у нас (гореспоменатите от мен групи).

Малко ми е смешно клишето подготвят българите за обслужващ персонал. Всъщност в развитите икономики над 60% от работещите са в услугите. А 90% от работещите предпочитат да са бармани на Слънчев бряг, отколкото работници на лента в примерни химически завод. Но както и да е това е пропаганден модел на сегашните комунисти у нас.

Цялото Ви "хладнокръвно и непотно" лъха колко хубаво е преди, колко лошо е сега. Ами това си е чист комунизъм, и то подържащ точно властта на тези тоталитарни олигарси, срещу, които уж е насочено.

Редактирано от stinka (Rom)
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител

Така и не разбрах за какво точно се бориш? Ако визията ти е, че народът трябва пряко да участва във взимането на жизненоважни за държавата ни решения /както например смехотворният референдум за АЕЦ БЕЛЕНЕ, който ще се проведе скоро/, то отговорът ми е не. Няма по-голяма глупост от пряката демокрация. Както учи историята, полисите, които са я прилагали са свършили доста плачевно.

Ето това е демократичната конституция и демократичната избирателна система

http://bgman13.blog....ylgariia.914375

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

А това писмо по какъв начин го изпрати? По личните електронни пощи на конституционните съдии ли?

Не, не съм. Защо не им го изпратиш ти? Не ти ли е интересно, какво ще отговорят конституционните съдии? (Дано да отговорят!)

Не си ли съгласен, че съм прав за избирателната система, че отменя Чл. 1. (2) от конституцията? Изпрати им линка, нека да го прочетат в тоя вид! Той си е добър. Да пият вода от извора, така да се каже. Предлагам, всеки който е съгласен с това, да им го изпрати! Лошо ли е ако конституционните съдии си кажат менението в тоя форум? Неподходящ ли е форумът?

Редактирано от bgman13
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Първо за демокрацията у нас. Само си помисли колко милиона избиратели у нас гласуват рационално? Пенсионери, турци, цигани? А това са близо 50% от избирателите. От там насетне това произвежда и определен вид политици - народни избраници.

...

Но всъщност властта на олигархията/мафията у нас е демократична наистина.

БКП имаше 99% подкрепа на електората. Т.е. според твоята логика излиза, че властта на комунистите преди 1989 г. е била още по-демократична.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това не е вярно - тогава просто нямаше избори.

Темата е свръхактуалнополитичека та направо се чудя дали не е за ключ...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ето това е демократичната конституция и демократичната избирателна система

http://bgman13.blog....ylgariia.914375

Опасявам се, че е меко казано доста утопично поне като фасада. Пример:

6.Партия ГБД не събира членски внос. Членуването в нея носи единствено полза, защото всички плащат данъци и такси и всички са български граждани, ощетени от господстващите в практиката порядки. (С незначителни изключения, с които не си заслужава да се занимаваме.)

7.Партия ГБД не може да бъде превзета от вътре.

Как ще си плати тази партия депозита за участие в изборите, като не събира членски внос? Варианта е да получи от ония куфарчета, както примерно стана с "Атака", а в бонус към тях получи и доста кадри на ДС, с чиято помощ се състави правителство на БСП и ДПС (кабинета Сергей).

Второ не всички плащат данъци и такси, някои само ги източват, за да пълнят куфарчетата, за които споменах в предното изречение.

Ако на някой например му отнемат ипотекирано жилище и пр., това е агресивен акт (аналогичен на национализацията, след 1944 г.), от страна на конкретни държавни и банкови служители (платени палачи).

Сиреч да живеят лошите кредити. Банките отпускат лоши кредити, но тъй като не могат да отнемат ипотекираното жилище парите на вложителите в банката изгарят. Защото за разлика от лихваря банката работи с чужди пари и това са парите на вложителите.

4.След победата на революцията, ще е редно признателният български народ, да отмени поне част от досегашните задължения на активните борци от съпротивата за свободата на България и наречени тук, а предполагам и по-късно - борци срещу фашизма, капитализма и тоталитаризма.
:doh: То с тези борци друго трябваше да стане, ама ...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Това не е вярно - тогава просто нямаше избори.

Еми аз през комунизма съм гласувал един път. Ако искаш може да прочетеш и конституцията от 71ва година. В тая от 47ма също се говори за избори.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

А собствено защо Конституционият съд трябва да е адресат на отворени писма??

Искаш вероятно да кажеш, че на конституционният съд не му дреме, дали конституцията е спазена или е нарушена?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Потребител

БКП имаше 99% подкрепа на електората. Т.е. според твоята логика излиза, че властта на комунистите преди 1989 г. е била още по-демократична.

Думата "демокрация" от ден на ден девалвира, понеже е само параван на налаганата неолиберална квази-демокрация - диктатура с велурени ръкавици...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...