Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

"ТВОЯТА СЪДБА – ЗАПИСАНА ВЪРХУ ПАЛМОВО ЛИСТО



Възможността да пътуваш във времето, да погледнеш в миналото и бъдещето, да прескочиш границите на човешкия ум и сетивност – звучи повече от вълнуващо дори за скептичния рационален, западен човек. Разбира се, подобен порив, когато въобще съществува, в повечето случаи е насочен приоритетно към бъдещето и продиктуван от страха от неизвестното в микросферата на собствения ни малък живот. Има хора, които вярват, че те са господари на съдбата си, а има и такива, които смятат, че всичко вече е предначертано и нищо не зависи от теб. Аз се причислявам към категория, която се вмества някъде по средата и застава зад виждането, че съдбата е функция на нивото на осъзнатост и докато основният цвят на личната съдба е зададен, то нюансите му се променят, когато ние самите се променяме и разширяваме своето съзнание. Затова и не проявявам особен интерес да се консултирам с ясновидци, а когато съм си позволявала да го правя, резултатът е бил незадоволителен. Въпросът, който винаги е оставал да виси във въздуха, е бил – „Какво точно виждат ясновидците, коя отсечка от моята съдба, която аз вероятно няма да премина, защото вече съм свърнала по съседната улица, и доколко ясно виждат те?”


Да, ще възразите, но ти се занимаваш с астрология. Вярно, занимавам се с астрология, но никога не съм твърдяла, че възприемам астрологията като наука за предсказване на бъдещето, а като средство за себепознание, като матрица за организация на света и живота, чрез която бихме могли да получим по-широко разбиране за битието и неговите видими и невидими закони. По време на всяка консултация подчертавам, че астрологията не е ясновидство. Тя скицира бъдещите тенденции в живота на човека, които разкриват задачите за решаване в името на развитието и израстването, но не предсказва “до буквата”. Не е панацея. Астрологията ти дава съставките, а дали ще приготвиш от тях буламач или кулинарен шедьовър е въпрос на личен (съзнателен или несъзнателен) избор. Търсенето на съвет от астролог е като съветването с всеки друг специалист – психотерапевт, лекар, адвокат, финансист… Истината се търси заедно и никога нямаш гаранции за стопроцентова успеваемост, защото сме хора, а не сме богове и животът е по-голям от нас. А и може би смисълът не е в успеваемостта, в крайната цел, а в пътуването.


Дотук добре – имам своята прилична позиция по тези жизненоважни въпроси. Докато не научавам за Наади Шастра – древната индийска система за предсказване.


Според някои изследвания произходът на тази система се крие някъде в мъглите на далечното минало преди 4000 години. Тя представлява древно знание, първоначално предавано през поколенията от уста на уста и след това записано на палмови листа на санскрит, основния език на древна Индия. Смята се, че шастрите са били дадени от Сапта Риши – седемте древни индийски мъдреци, Агастия, Каусика, Ваяса, Бохар, Бригу, Вашиста и Валмики, които получили благословията на бог Шива да провиждат в миналото и бъдещето на всички същества, живели някога на земята.


Основният Наади Шастра център в днешно време е храмът Ваитишваранкоил в южноиндийския щат Тамил Наду. Запазването на палмовите манускрипти и преводът им от санскрит на тамилски е начинание, подето от царете на Танжавур между 9-ти и 13-ти век. Когато листата започнали да се разпадат под напора на времето, танжавурските владетели наредили на учени да ги препишат на нови листа.


Когато британците напуснали Индия, отнесли със себе си голяма част от древните ръкописи и най-вече онези, които третирали алхимически и аюрведически въпроси, но оставили повечето с астрологическите предсказания. Освен това голяма част от последните били откупени от индийската общност Валувар, която се занимавала предимно с астрология.

Наади означава „в търсене на”, а шастра – „познание”. Всеки човек, който отива да се срещне с наади астролог, или по-точно наади четец, се смята за търсач на знание за своето минало и бъдеще, записани на палмово листо. Твърди се, че древните риши получили интуитивно информация за съдбата на всеки без оглед на неговия произход и националност, който някога ще отиде да се допита до този източник на мъдрост. Изкуството да се разчита древното тамилско наречие се предавало от поколение на поколение до ден днешен.

Обикновено съдбата на човек е ситно изписана върху едната страна на палмово листо и по-рядко върху двете. Там има данни за неговото последно прераждане, факти от настоящия му живот като име, дата на раждане, ключови положения в астрологичната му карта, имена на майка, баща, съпрузи, настояща житейска ситуация, професия и т.н. Съдържат се предсказания за бъдещето, за следващото прераждане, както и обяснения за кармата, причина за сегашните неволи, но също така и лекове за облекчаването й. Тези лекове могат да включват поклонение в обозначени храмове, дарения на бедни хора, извършване на молитвени и очистителни ритуали от хиндуистки свещеници.

Пред ентусиастите, решили да потърсят своето палмово листо сред десетките хиляди такива, се изпречват няколко препятствия. Първо, много е трудно да се локализира именно твоето листо. Те са разпръснати из цяла Индия, макар и най-голяма концентрация да има в Тамил Наду. Идентифицирането на индивидуалното листо става с помощта на отпечатък от палеца ти (десен при мъжете и ляв при жените), като отпечатъците са групирани в 108 типа, които предопределят и разпределенията на палмовите листа. Иска се голяма доза отдаденост и почтеност от страна на палмовите четци, за да търсят твоето листо понякога в продължение на седмици, месеци и дори година из различните центрове в страната, ако при тях го няма. Иска се и действително умение за разчитане на древното писмо. В днешно време вероятността да попаднеш на комерсиални шарлатани, обучени в тънки психологически тактики за извличане на информация и злоупотреба с доверието и уязвимостта на клиента, е повече от обозрима.


И накрая се запитвам имам ли наистина нужда от това? Не мога да отрека, че при представата за седем велики мъдреци, изпаднали в озарено състояние на съзнанието, в пряка връзка с вселенския разум и получили директно познание за (наред с всичко друго) дребничкия живот на Милена, която ще живее в 21-ви век, изпитвам дълбоко и неподправено страхопочитание. Но за кой нюанс на съдбата ми в цялото безгранично пространство от варианти са получили информация? А дали не биха ме сугестирали? Като че ли предпочитам да си остана търсач на духа и откривател, отворен за изненадите на съдбата"

От тук.

http://purpledance.wordpress.com/2009/04/06/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%E2%80%93-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%BE/

Наред отварят центрове/ незнем в София имали/ където след като предварително сте подали заявка и сте уточнили работите, след около 1/2 - 1 година Ви канят, и с онлине видео Ви прочитат писмото. Преводач помага за по-точното разбиране на текстът.

Едно такова потърсване косва м-у 50-100 000 форинта.

http://www.palmalevelek.hu/fooldal/regisztracio/

Според вас, възможно ли е да е записана съдбата на всеки един от нас?

:goodpost::goodpost::goodpost:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

бе я стига глупости. Тук реклама на съмнителни сайтове не се толерира, дори и в този измислен раздел.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз смятам себе си за скептичен рационален западен (в срванение с източните вярвания) човек, но това не го намирам за вълнуващо. Намирам го за голяма боза. Не разбирам как хората могат да се впечетляват от такива неща.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За мен е впечатляващо . Не знаех, че има такъв вид книги - на палмови листа.

Също и астрологическите библиотеки в индия са любопитен и автентичен историко-културен феномен:

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D1%85_%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2

09.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Звучи интересно, но не вярвам на нищо докато не го видя с очите си.

Ако си богат, заминаваш в Индия посещаваш редица центрове, или даваш заявка на някой местен човек който с това си печели парите за да открие имаш ли въобще и къде лично писмо. После ако не говориш английски с преводач прослушваш писмото си.

Ако не си толкова богат, регистрираш в будапещенският център и даваш заявка да ти потърсят писмото. След 3-6 месеца те осведомяват за резултата. И Ти дават дата на прочитане. Тогава в една конференция зала в онлайн връзка ти прочитат писмото, ако имаш въпроси, ги отговарят ако могат.... :goodpost::goodpost::goodpost:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...