Отиди на
Форум "Наука"

Невидими картини


Recommended Posts

  • Потребител

http://www.google.bg/url?url=http://www.ekipnews.com/news/lubopitno/lubopitno/nevidimi_tvorbi_se_prodavat_za_milioni_v_sa_sht_/176636/&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=mjkoVMPWKqvSygP0voLIAw&ved=0CCYQFjAH&usg=AFQjCNF6RpTp9ZTUMK4kwTHDKMRUBhmJWA

"Една от най-необикновените и може би неразбираеми изложби - това предлага 27-годишната Лана Нюсторм. И младата художничка със сигурност се радва на огромен успех.

Мястото е нюйоркската галерия „Шулберг", а изложбата представя невидимо изкуство. За мнозина просто празни бели стени, за Лана Нюсторм - уникални картини. Ценители имаха възможност да се насладят на празните зали на галерията и също да оценят творбите - или по-точно тяхната липса. Оказва се, че и мнозина са го направили, като са дали повече от одобрителни отзиви за изложбата, а някои и значителни материални стимули..." :head_hurts_kr:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

това не е изложба а според мен завоалиран бъзик с всички псевдоценители на изкуството и разните му там сноби. Иначе 'художничката' е остроумна, а царят е гол.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Това е някакъв нашенски кодош от „Площад Славейков”. Съобщението на агенция КРОСС гласи:

/КРОСС/Американката Лана Нюсторм е първият художник в света, който създаде невидимо „изкуство". Преди дни тя покани ценители в празните зали на нюйоркската галерия „Шулберг", за да му се „наслаждават". Нещо повече - мнозина арт ентусиасти в Голямата ябълка подкрепят „картините" и „скулптурите" на 27-годишната Лана.
„Фактът, че не можете да видите една творба, не означава, че не съм работила часове наред над създаването й, - твърди Нюсторм. - Изкуството е въпрос на въображение, моята идея е публиката да си взаимодейства с него. Това означава да го представяме".
Агентът на Лана - Пол Руни, вярва, че тя може да се превърне в най-влиятелния художник на нашето време: „Когато тя описва това, което не можем да видим, вие започвате да разбирате защо едно от нейните невидими произведения могат да донесат повече от един милион долара". Според Руни колекционери вече предлагат луди пари за невидимите творби на Нюсторм, пише Площад Славейков.
Интересно, дали художничката приема невидими пари от купувачите на „изкуството" си? http://www.cross.bg/nyustorm-lana-pari-1432045.html#axzz3EdOYOG8C

Пол Руни е нещо средно между Пол Скоулс и Уейн Руни. Като дадеш Лана Нюсторм на Гугъл излизат само българските информации. Явно няма такова лице в чужбина.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...