Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте,

Във връзка с дисертацията ми, правя академично проучване на тема импулсивно пазаруване на младите хора (20-35 год.), живеещи в София. Ако спадате във въпросната възрастува група, ще съм ви изключително благодарна да отделите около 5 минути и да попълните анкетата. Анкетата е на английски език (за което приемам критика и се извинявам) и е анонимна.

Участието ви е доброволно и всяко попълване ще е от огромна полза.

http://www.smartsurvey.co.uk/s/Impulse_Buying_Behaviour_Bulgaria/

Благодаря ви за съдействието!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Вж това в допълнението - коментар с мнение:

http://nauka.offnews.bg/news/Новини_1/Невроикономиката-Как-хората-взимат-решения-Пари-или-справедливост_27704.html

Невроикономиката: Как хората взимат решения. Пари или справедливост

от коментар:

"...

Според нас, управляването на поведенческият акт като адаптационна реакция, при всички случаи трябва да започва с пренасочване и намаляване устойчивостта и силата на повишената възбудимост в рефлекторните системи в мозъка от съществуващата Доминанта на Ухтомски, последвано от целево създаване на нова Доминанта, разположена най-напред на нивото на временна координация на функциите – в периода на т.н. “еластичност на ЦНС”. Инстументът за това е холистичният подход, включващ и фитопсихофармакологичните комплексни препарати с тяхното многостранно и едновременно повлияване на най-важните жизнени системи в организма и възможност за едновременно регулиране на задръжните и възбудните процеси в мозъка. При това „дейността на човека се определя от доминантните тенденции в структурата на личността” (Е. Фромм, 1990), а „целостността на личността (К Г. Юнг) е постигната, когато главните двойки противоположности са относително разграничени, т.е. когато двете части на цялостната психика, съзнание и несъзнавано, са свързани една с друга и са в активна връзка по пътя към индивидуация”(6). Нервнофизиологичните механизми за това доминиране са свързани също с Доминантата на Ухтомски.
Човешкото поведение е сложен психо-био-социален процес, затова от огромно практическо значе-ние е поетапното психофизиологично разбиране, оценяване и регулиране на поведението. В това се крие принципната невъзможност за създаване на един регулатор – “панацея” за много различни видове поведение едновременно, или за един вид поведение в различни условия. Обективно е необходим холистичен подход, обхващащ както средствата на психотерапията, хипнозата, самовну-шението, автогенния тренинг и физиотерапията, така и препарати за поетапно пренасочване и намаляване устойчивостта и силата на съществуващата доминанта и създаване на нова.

..."

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...