Отиди на
Форум "Наука"

Периодичен закон и периодична таблица на елементарните частици


Recommended Posts

  • Потребител

Възможен ли е Периодичен закон на елементарните частици и съответна Периодична таблица аналогична на Менделеевата и ако е възможен, защо не е направен.

ПЕРИОДИЧЕН ЗАКОН НА ЕЛЕМЕНТНАРНИТЕ ЧАСТИЦИ 2.docx

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

По скоро не е възможен, а ако е възможен, не е направен защото няма достатъчно информация.

от любопитство: автора с какво образование е?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всички предпоставки за периодична систематизация са налице, но не се намират в математическите формули, както няма математическа формулировка и Менделеевият периодичен закон. Математиката свързана с елементарните частици си е свършила работата като е разкрила и описала свойствата на основните елементарни частици, защото е аналитична наука и е невъзможно да направи търсения синтез. Необходима е друга синтетична методология, която да разреши натрупаните проблеми и направи съответните логична периодична систематизация и модели, които отново математиката да анализира. Също по аналогия на Менделеевия химичен закон Следователно информация имаме предостатъчно, а като вземем предвид и информационния научен потоп, който ни залива и ни прави удавници, защото вече трудно се ориентира дори тесноспециализирания учен в неговата специалност. Отдавна е назряла необходимостта за верни решения и особено решение за Периодичен закон на елементарните частици, който физиците са започнали да търсят след 50 години на ХХ век и в последствие се отказали. Разработени са разнообразни математически теории, свързани с елементарните частици, с които се постига допълнителната необходима полезна информация, но не решават много от основните проблеми на елементарните частици, разполагайки с най модерни и скъпи технологии. Защото вече 100 години от поставения въпрос за обединение на 4 основни сили няма окончателно решение. Може да допълним нерешените проблеми свързани с вакуума, с гравитацията, с ядрените сили, със структурата на протона и неутрона, структурата на другите елементарни частици, с неделимата, истинска елементарна частица, с антиматерията, черните дупки, симетрията монопола на Дирак, Единна теория като Всеобщ закон и мн. др. Неуспехът не е поради липса на информация, а неправилната посока на търсене.

Нямам съответното физическо образование. Завършил съм ТДВА София или дърводелски техникум, където не се изучаваше делкане на елементарни частици, но пък си приличаме с Менделеев по дърводелство, защото той през свободното си време и изработвал дървени куферчета и ги е продал сам на пазара, където всички го познавали като майстор на красивите куферчета. Най-големите неща в науката са направени без съответното образование, но не и без знание и мисъл. Такива са Едисон, Фарадей, Максуел, Тесла, Айнщайн, .Гейтс и мн.др. Има и много абсурди при някой от откривателите. Едисон е ходил на училище само две седмици, но е направил най-много открития и изобретения, Фарадей до 16 годишна възраст не е знаел да чете и пише, а прави много открития в електродинамиката и химията Гейтс е направил съответните компютърни технологии и е най-богатия човек в света. В света сигурно има вече милиард с висше образование и научни титли, но са само статисти в науката. Образованието е много важно нещо, но има нещо по важно от него. Това е самообразованието, което е необходимия спътник на всички гениални откриватели. Защото навсякъде по-света образователните системи ти дават необходима основа, но никъде не учат на мислене. Няма училище за гении. Поздрав!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Колега, отново си написал куп неверни неща!

Максуел бил без образование - напълно невярно! Или Айнщайн...

Немам думи!

Елементарните частици са подредени в групи и поколения. Имат своята класификация.

Редактирано от Б.Богданов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Има доста информация за възможна класификация на елементарни частици, с ясно формулирани проблеми. Например, тук:

http://nauka.offnews.bg/news/%D0%A4%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0_14/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8_5428.html

И тук:

http://spkurdyumov.ru/uploads//2013/08/kvig.pdf

И на никого не му е проблем ... таблична класификация?! на частиците.

Отдавна се знае, че получаването им е въпрос на диапазон на енергиите, употребяващи се при експеримент.

По-важно е да се знае: как, по какъв начин и защо, елементарните частици придобиват физичните си свойства (от къде са се пръкнали съответните свойства)

Ако се установи - по-лесно е и да се прогнозира някаква последователност и евентуална периодичност (тя е само за ... по-лесно изучаване и ... не показва същност)

...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...