Отиди на
Форум "Наука"

Отворен клуб  ·  28 потребители

Пътуване

Тайните, които знае всеки пътешественик


Recommended Posts

  • Администратор

Почти всички мечтаем да заминем и да пропътуваме света с раница и кредитна карта в джоба си. Искаме да тръгнем и често дори не подозираме какъв опит ще натрупаме след срещата с други култури и светове. Онези, които пътешестват редовно, са смели и мъдри и най-често те могат да ви дадат страхотен съвет в живота. Ето и пет тайни, които знае всеки пътешественик, но рядко споделя на останалите:

Целият текст: http://www.chitatel.net/5-taini-pyteshestvenik/

Срещата с други култури ти помага да разбереш себе си

 

Всички имаме тези моменти, когато се хвалим с новата си кола или рокля, но истинските пътешественици знаят, че щастието да опознаеш света е много по-продължително. Когато се хвалим с новата си придобивка, всъщност получаваме позитивните емоции отвън, когато усещаме света, щастието идва от новите срещи, емоции и гледки, идва отвътре и се задържа много по-дълго, обогатявайки живота ни с моменти, които вероятно няма да забравите.

funny-animal-selfies-allan-dixon-13

Снимка: boredpanda.com

Учиш се да живееш за мига

Дори ако не можете да си позволите да пътувате редовно, изучавайте останалите култури – опитвайте нова храна, общувайте с хората, които са родом от други места, учете нов език. Опита да откриете общ език с тях ще ви помогне да станете по-разбиращ, да не съдите прибързано и междувременно да погледнете на себе си по нов начин и да научите повече неща за собствения живот.

СлонСнимка: themetapicture.com

Да похарчиш парите за емоции, вместо за материални неща ни прави по-щастливи Целият текст: http://www.chitatel.net/5-taini-pyteshestvenik/

 

За мен най-важното, което никой никога не го приема на сериозно е да вземеш решението да тръгнеш. След като тръгнеш вече всичко е възможно...

  • Харесва ми! 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Какво не ни казват самолетните компании

Всяко пътуване със самолет е малка загадка за нас. Огромната метална птица се издуга във въздуха и преодолява огромни разстояния за минути. Вълнението от летенето намалява след няколко полета, но това не пречи този процес да крие свои тайни. Научихме няколко от тях и бързаме да ги споделим с вас. 

В самолета винаги е тъмно, за да могат очите на пасажерите да привикнат в тъмното и при авария да се насочат към светлината на изходите. Стюардесите искат да приберем масичките си при излитане и кацане, за да може при инцидент, пътят към изхода да е леснодостъпен. Сенниците винаги трябва да са отворени при излитане и кацане, за да може при пожар в самолета, пожарникарите да видят огъня.

Airplane

И още много: http://www.chitatel.net/kakvo-ne-ni-kazvat-samoletnite-kompanii/

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...