Отиди на
Форум "Наука"

Няма желаещи доброволци за европредседателството


Recommended Posts

  • Модератор Инженерни науки

Не зная Банкер от кои е. Не е май от най-жълтите. Поствам темата, но за мен лично новината е, че (от) правителството ( са толкова рядко нагли) търси доброволци да работят за европредседателството. Не е новина, че не са намерили.

европредседателството

 

 

Министерството на европредседателството удължи срока за набиране на доброволци. От ведомството обявиха, че всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври.

Поради ограничения брой желаещи да работят безплатно, се наложи министър Лиляна Павлова да удължи с десет дни срока за подаване на документи. Тя заяви, че срокът е удължен по предложение на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“, а мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин. В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

Срещу труда си в продължение на шест месеца доброволците ще получат сертификат за участие в доброволческата дейност за Председателството, както и препоръка. Другият стимул, според министър Павлова, е че кандидатите ще преминат през обучение по протокол и етикет и инструктажи за ориентиране.

Търсят се няколко основни групи от доброволци: придружаващи делегациите на високо ниво; обслужващи информационните бюра; подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството. 

Не си играяда форматирам текста, ето линка:

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/niama-jelaeshti-dobrovolci-za-evropredsedatelstvoto

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...