Отиди на
Форум "Наука"

“Ерата Цацаров” – разчистване на сметки и превземане на компании. Аферата “Петрол”


Recommended Posts

  • Потребители

Продължаваме с поредицата материали, посветени на “Ерата Цацаров” преди избора на нов главен прокурор. Друг характерен белег на “Ерата Цацаров” е превръщането на прокуратурата в инструмент за разчистване на сметки в търговските отношения и за превземане на компании. Веднага се сещате за Корпоративна търговска банка (КТБ), нали? Но всъщност първо беше “Петрол”! През 2013 г. КТБ все още е “държава в държавата”. Следващата история е много показателна за това, как Цацаров се превърна във всесилна политическа фигура.

През ноември 2013 г. “Петрол” АД е публично дружество и акциите му се търгуват на Българската фондова борса. Дружеството се контролира от друго дружество, което притежава мажоритарния акционерен пакет – “Петрол Холдинг” АД. Последното дружество пък е собственост на двама руснаци – Денис Ершов и Александър Мелник (миноритарен акционер). Роденият в руския град Челябинск Денис Ершов (с литовски паспорт) всъщност е човекът, който решава нещата във фирмата, която е приемник на бившия държавен монополист в дистрибуцията на едро и дребно на горива. Към този момент “Петрол” се оценява (по борсови оценки) на около 550 – 600 млн. лева. Сериозна компания, към която, изглежда, че апетити не липсват…

Денис Ершов успешно е преодолял проблемите си, след като бе изгонен от България по заповед на директора на Националната служба за сигурност (НСС) през 2000 г. Тогавашният директор на НСС (а сега – председател на партията ДСБ), ген. Атанас Атанасов, издаде заповедта, тъй като правителството го считаше за заплаха за националната сигурност. С една заповед от страната бяха изгонени Майкъл Чорни, Ершов и още трима руски бизнесмени. Ершов обаче успешно обжалва заповедта и спечели всички дела в съда. От 2004 година той отново можеше да влиза свободно у нас. Успя да стабилизира и положението си в “Петрол”, след като междувременно бизнесът му беше доста отслабен.

На 13.11.2013 г. Ершов поема и официално управлението в “Петрол Холдинг” и става изпълнителен директор на мястото на Орлин Тодоров Тодоров, който минава за приближен на Митко Събев, доскорошен партньор на Ершов в “Петрол” и съосновател на предишната компания на руснака с литовски паспорт “Нафтекс”. Това е напълно съзнателен ход на Ершов, който явно е във война с бившия си български съдружник. Дори това, че Търговският регистър вписва промените в съвета на директорите на “Петрол Холдинг”, не може да спре старателно и отдавна подготвената атака на КТБ за поемане на контрола върху петролната компания с активи за половин милиард. Инструмент в тази атака е Митко Събев и неговите приближени, които доскоро са в управлението на “Петрол Холдинг”.

Още на 15 април 2013 г. Цветан Генов, един от бившите управители на “Нафтекс Петрол” ЕООД (дъщерно дружество на “Петрол Холдинг”) и минаващ в бранша за един от хората на Митко Събев и Орлин Тодоров, регистрира дружество с многозначителното фирмено наименование “Ойл Енерджи Трейдинг” ЕООД. Четири (!) дни по-късно това дружество получава от КТБ банков кредит в размер на… 16 239 551.69 евро. Това са около 32 милиона лева. За 4 дни дружеството е регистрирано, кандидатства за кредит и е одобрено от КТБ за кредит от 32 милиона лева. Кредитополучател е дружество, което е без активи, без финансова история, без каквото и да било регистрирано имущество, с изключение на 5000 лева основен капитал. И това ако не е рекорд, здраве му кажи…

Три месеца по-късно “Петрол Холдинг” АД, представлявано от тогавашния изпълнителен директор Орлин Тодоров Тодоров, сключва договор за встъпване в дълг с КТБ. Всъщност споменатата фирма поема дълга на енигматичната фирма “Ойл Енерджи Трейдинг” от близо 32 милиона лева към КТБ. В това встъпване в дълг няма никаква икономическа логика. Няма задължения на “Петрол Холдинг” към “Ойл Енерджи Трейдинг”. Въобще не е ясно защо “Петрол Холдинг” поема този дълг. Но го прави. С подписа единствено на изпълнителния директор Орлин Тодоров. На всичкото отгоре за поемането на 32 милиона дълг няма нито решение на общото събрание на акционерите, нито решение на съвета на директорите на “Петрол Холдинг”, каквото е изискването на устава на дружеството. Няма и покани за акционерни събрания или за заседания на съвета на директорите. Всичко е направено напълно на тъмно. 

Идва краят на ноември 2013 г. и “Петрол Холдинг” получава покана за доброволно изпълнение, в която кредитът за около 32 милиона лева към КТБ е обявен за предсрочно изискуем. Банката си иска парите от поемателя на дълга, “Петрол Холдинг”. Частните съдебни изпълнители – Милен Бъзински и Стоян Якимов (и двамата с репутация на ЧСИ, свързани с един корпулентен депутат от ДПС) – са запорирали дружествените банкови сметки на “Петрол Холдинг” дни след поканата за доброволно изпълнение.

Вторият епизод в това враждебно придобиване на “Петрол Холдинг” (а оттам и на “Петрол” АД) идва само дни след това – на 2 декември 2013 година на Българската фондова борса се случва следното. Сутринта борсата отваря при цена от 5.15 лева за всяка акция на “Петрол” АД. В течение на деня са направени няколко дребни продажби на малки акционерни пакети, за да бъде цената свалена на 2 лева за една акция. Малко преди затварянето на Българската фондова борса през борсата са продадени 52 143 652 акции в “Петрол” АД. Този акционерен пакет дава пълен контрол на КТБ и нейния собственик – Цветан Василев – върху бившия петролен монополист в България. Завесата пада. “Петрол” АД е превзет за жълти стотинки. От КТБ. Компания с пазарна капитализация от 550-600 млн. лева е купена през борсата за 100-ина милиона лева.

67103154_392892871339036_854034318161346

 

Естествено, Денис Ершов и законните собственици на “Петрол Холдинг” (а оттам и на “Петрол” АД) реагират мигновено и сезират всички възможни институции за закононарушенията – Софийска градска прокуратура, Камарата на частните съдебни изпълнители, Комисията за финансов надзор, “Централен депозитар” АД, Инспектората към министъра на правосъдието и др. “Петрол Холдинг”, който в този момент вече е със седалище и адрес на управление в Стара Загора, иска от окръжния съд в града по седалището си и скоро получава обезпечителна заповед за спиране на производството по регистрация на промените по фирмената партида на “Петрол Холдинг” в “Централен депозитар” АД. Заповедта забранява на последното дружество да регистрира продажбата на акциите през Българската фондова борса, но това не пречи на шефа на “Централен депозитар” АД (Васил Големанов) да каже на адвокатите на Денис Ершов, че няма да изпълни разпореждането на съда, а ще прави каквото си пожелае.

66820329_2365507527057519_59671817343142

От всички сезирани институции реагира само една. Затова и тази история е едновременно за възможността на прокуратурата сама да превъзмогне проблемите си, както и за нейната обреченост. Неочаквано в Софийска градска прокуратура се намира прокурор, който малко преди Коледа (на 20 декември 2013 г.) се решава да си свърши работата въпреки очевидния натиск да не го прави. Той издава постановление № 11296/13 г., с което нарежда на Главна дирекция “Национална полиция” да извърши следното:

  • да образува досъдебно производство срещу Орлин Тодоров Тодоров;
  • да се разпитат множество лица от “Петрол Холдинг”, “Ойл Енерджи Трейдинг” и КТБ;
  • да се поискат от КТБ действащите Правила за отпускане на банкови кредити;
  • да се разпитат нотариуси и ЧСИ (специални са указанията за ЧСИ Мариян Петков);
  • да се разпита изпълнителният директор на “Централен депозитар” АД (г-н Васил Големанов);
  • да се изиска информация от Комисията за финансов надзор (КФН), какви са надзорните действия, предприето от нея по отношение на тази сделка, извършена ли е от нея проверка и какви са резултатите от нея;
  • да се призове и прикани Орлин Тодоров да да предаде фирмената информация за “Петрол Холдинг”, с която разполага (и ако не я представи, да се разпореди претърсване и изземване на документи).

67233029_347997839434007_170982102592913

Статуквото обаче не търпи подобни “волности”. Веднага делото е иззето от този прокурор и по-късно е прехвърлено друг прокурор и прокуратура. Там тихомълком то е прекратено. В системата на прокуратурата това не може да стане, без да знае и изрично да се разпореди главният прокурор. В българската прокуратура, съществуваща все още по съветския си образец, е невъзможно да се планира и осъществи цялата тази схема по превземането на “Петрол” без участието в нея на главния прокурор. В края на 2013 година главният прокурор все още действа като същинско острие на КТБ. Половин година по-късно прокуратурата ще събори самата КТБ. За това ще ви разкажем в следващия ни материал.

В началото на тази седмица започна (на 15.07.2019 г.) процедурата за представяне във Висшия съдебен съвет (ВСС) на предложения за кандидатури за поста на главния прокурор на Република България. Както “Терминал 3” предположи, предложения все още няма. Цацаров ще ги допусне едва накрая и те ще бъдат не повече от две. 

Парадоксът на прехода е, че въпреки че действащата конституция и законът за съдебната власт отреждат на главния прокурор място, непосредствено под бог, а на прокуратурата – неприкосновеност и монопол в сферата на обвинението, през последните 27 години нито един представител на обвинението не е станал главен прокурор. Филчев и Цацаров бяха наказателни съдии, Велчев беше университетски преподавател и съветник на Първанов, а Татарчев беше адвокат. Въпреки заявеното желание на сегашния главен прокурор следващият да бъде излъчен от гилдията на обвинителите, както вече “Терминал 3” написа, фаворитите на статуквото – заместник главните прокурори Гешев и Сарафов, се простиха с шансовете си поради накърнената си репутация.   

 
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Въпросът е къде е научната стойност на подобна публикация? Разследващите журналисти да не би да са учени? Действията на Цацаров по какъв начин водят до развитие или популяризиране на науката?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 45 минути, makebulgar said:

Въпросът е къде е научната стойност на подобна публикация? Разследващите журналисти да не би да са учени? Действията на Цацаров по какъв начин водят до развитие или популяризиране на науката?

Оле майко!

Къде е научната стойност на темата на Романа? "Най-нетолерантните побеждават. Диктатът на малцинството.

Ами тия на Фружина?Журналистите които пишат за Сирия да не би да са учени?

Войната вСирия , САЩ изхвърля Турция от програмата F-35

По какъв начин водят до развитие или популяризиране на науката действията и спомените?

 Спомени от казармата

От Frujin Assen

Защо пишеш в темата  "Еврото никога не е било по-проблематично" като в нея не се популяризира науката, нито журналистите са учени?  

On 10.07.2019 г. at 0:01, makebulgar said:

Византийския икономист и депутат трябва да обясни не как върви еврото, а защо византийците живееха на заем и държавата им фалира.

 Къде е научната стойност на мнението ти в нея?

Искаш ли още примери, или капиш?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е то ако копираме всяка жълта или не толкова жълта статия или анализ от жълтите или икономическите интернет вестници или всякакви други злободневни теми, съответно и форума ще пожълтее. А на научни теми май вече не се пише.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ето ви един чисто правен проблем свързан с Цацаров, по който би ми било интересно да чуя мнението на хора, които имат повече информация от мен - именно с неговото идване бе разпоредено (не знам дали лично от него) абсолютно всеки имейл изпратен до районните прокуратури да се завежда като прокурорска преписка - и това доведе до очевидно спадане на ефективността на работата на прокурорите по места. Стегна се до специално изявление на говорител на кърджалийската прокуратура във връзка с поредната кучерастка мрежова истерия - жената се обърна с молба към хората да спрат да пращат имейли, понеже вече имало заведени към дванадесет хиляди (!!!!!!) преписки срещу един колега (ветеринарен лекар) от Кърджали, заради това, че според кучерастки публикации из Фейсбук бил виновен за смъртта на кучета от местния приют. Разбира ссе, след това вссички тези преписки се обединяват в една, но всичко това е загуба на време от страна на администрацията. Моето мнение е, че всичко дошло по Интернет (без електронен подпис) следва да отива директно в кошчето (виртуалното). Който твърди нещо - да бъде така добър да си сложи отдолу подписа - с трите имена, ЕГН-то, и пр.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

Преди 3 часа, Андрей Куртенков said:

Стегна се до специално изявление на говорител на кърджалийската прокуратура във връзка с поредната кучерастка мрежова истерия - жената се обърна с молба към хората да спрат да пращат имейли, понеже вече имало заведени към дванадесет хиляди (!!!!!!) преписки срещу един колега (ветеринарен лекар) от Кърджали, заради това, че според кучерастки публикации из Фейсбук бил виновен за смъртта на кучета от местния приют.

Ужас! Това са много преписки.Изглежда става въпрос за приюта "Дай лапа".За него пише, че е концлагер.Опитах се да намеря името на твоя колега, ветеринарния лекар, но не можах. Обаче за Андрей Куртенков излезе това.

"Пазете се от ветеринарния доктор Андрей Александров Куртенков,....https://www.facebook.com/276784365667583/posts/1000467839965895/  "Пазете се от ветеринарния доктор Андрей Александров Куртенков, който е известен с участието си в организирана престъпна група за разпространение на смъртоносни отрови по детски площадки."

Болен “Ветеринар” – Андрей КУРтенков  http://www.zoomania.org/болен-ветеринар-андрей-куртенков/  

Сега са мънички и сладички, но са още по-опасни!!! Защото ако са болни от тения ще я разпространят много по-лесно, малките деца се радват и милват именно малките глистовозчета, а не големите помияри. Тоест наличието на такива помиярчета по улиците застрашава живота на българските деца!

Изхода е един – да ги спасим тези кученца завинаги – бързо и безболезнено, както пише в закона! – цитирам доц Андрей Куртенков (животномразецът от Факултета по ветеринарна медицина в Лесотехническия университет в гр. София. )

ПСИХИЧНО БОЛЕН КРАДЕ ЛИЧНИ ДАННИ, ПОДПИСВА С ТЯХ ПЕТИЦИИ. ДАВАТ ГО НА СЪД!

Интернет психопатът, представящ се в глобалната мрежа, като Атанас Куртенков, който би следвало да минава и да бъде възприеман, като брата на лектора във ЛСУ Андрей Куртенков (също в не много добра психическа кондиция- въпросният е последовател на Пастафарианската църква, което се изразява в ходене с гивгир на главата…!) тероризира напоследък сайтовете за он-лайн петиции със своите безумия, като ежечасно поства петиция с налудничави заглавие и съдържание. Петицията е озаглавена “ Убий помияр-спаси дете“ и цели да дразни обществеността, като е подписвана лично от автора си с крадени имена и подписи, което раздразни засегнатите и подписани лица и те сигнализираха за нарушението до нашия сайт......

По някакви остатъчни белези на здрав разум, той все пак не насочва в последните години огъня лично към своята персона, вероятно опасявайки се от възможността да се поиска от поркуратурата принудителното му настаняване в психиатрично заведение и естествено отнемането на възможността да перподава и работи във систечата на образованието. Апропо именно там работи и набеденият, за автор на кучемразната петиция и крадене на чужди, лични данни Атанас Куртенков- той пък наскоро бе станал известен на медиите с някакво свое позорно изгонване от преподавателско място из провинциалните гимназии..........  https://skrubnivesti.com/1247/психично-болен-краде-лични-данни-подп/

 Не зная кой от двама ви е в управителния съвет на НПО. но тука много не ги долюбват казват, че са проводник на "еврогейските ценности" и само лапали пари. https://www.ngobg.info/bg/search.html?Member=Андрей+Куртенков&MemberType=Members

Не мога да разбера тоя ветеринарен лекар от Кърджали ,твоя психично болен брат ли е, който се представя за Андрей Куртенков или ти си брат му с Гевгира на главата.Да не би ти да си ветеринарния лекар защото казваш, че тоя убиец от Кърджали ти е колега.Или двамата сте едно лице? Много объркана работа.  :bn:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Какво разбрахме от първото интервю на бъдещия главен прокурор Иван Гешев

Наследникът на Цацаров прегърна тезите на Пеевски и се обяви срещу разделението на властите

 
Какво разбрахме от първото интервю на бъдещия главен прокурор Иван Гешев

 

© Велко Ангелов
Като анонимна публикация във вестник на Пеевски. Това е най-краткото описание на първото интервю на единствения кандидат за главен прокурор - заместникът на Сотир Цацаров.

Във вторник, ден след като номинацията му беше издигната от всички членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, Гешев даде половинчасово интервю пред БНТ от кабинета си в Съдебната палата.

Подобно на Сотир Цацаров и Гешев можеше да разчита на комфортно отношение от интервюиращия го, който му позволи ясно да постави разделителните линии на бъдещия си мандат - лошите са Христо Иванов, Иван Костов, Иво Прокопиев (съиздател на "Капитал" и "Дневник"), а добрите - тези, които се борят с тях. Неведнъж бъдещият главен прокурор нарече критиците си десни екстремисти и болшевики, прегръщайки лексиката и риториката на своя началник и изданията на депутата Делян Пеевски.

Иван Гешев направи серия от политически коментари, които поставят под сериозно съмнение неговата независимост и безпристрастност.

С Пеевски съм се виждал веднъж, не вярвам в разделението на властите

В отговор на въпрос как ще коментира твърденията, че зад кандидатурата му стоят депутата от ДПС Делян Пеевски, главният прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов, Гешев отговори: "Вижте, това са пак поредните болшевишки такива пропагандни клишета. Пеевски съм виждал веднъж в живота си, когато присъствах на снемане на обяснения по една преписка преди 4-5 години. На всички е ясно, че той е български депутат, тоест част от законодателната власт. Като такъв комуникира с цялото Народно събрание, вероятно и с цялата изпълнителна власт. Аз не виждам пречки съдебната власт да комуникира в рамките на законовите си конституционни правомощия открито с който и да е представител на всяка една от другите власти."

За подкрепата на Сотир Цацаров той също отрече с мотив, че сегашният обвинител №1 се е подписал последен под номинацията му, а освен това е бил безспорно "най-успешният главен прокурор до момента".

По интересна беше позицията му за Бойко Борисов, в която на практика не отрече, че стои зад кандидатурата му: "Не споделям виждането на, да ги наречем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени (чл. 8 от Конституцията на Република България гласи: "държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна"- бел. ред.). Принципът на разделение на властите е една част от монетата, а другата част от монетата е взаимодействието в рамките на конституционните правомощия между отделните власти. И така функционира всяка нормална държава."

Иван Гешев отхвърли критиките, че се задава процедура за избор на главен прокурор с един кандидат, с думите: "Вижте, това дали има един или повече кандидати не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам, и г-жа Кьовеши е единствен кандидат – никой не е казал, че няма да има състезание."  В интерес на истината Лаура Кьовеши не беше единственият кандидат за европейски главен прокурор, тъй като за поста се състезаваха трима, а накрая остана само тя.

Хакнатите сървъри на НАП: активно мероприятие

По време на интервюто Иван Гешев напоително коментира разследването за хакването на сървърите на НАП, като разви конспиративната теория, че то представлява активно мероприятие срещу държавата.

Накратко - Гешев подчерта, че новата линия на разследването е, че обвиняемият Кристиан Бойков е изпълнител, а фирмата, в която е работил, се занимавала с киберрекет, като изнудвала фирми, за да станат нейни клиенти. Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието: "Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."

И още: "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."

За да илюстрира твърденията си Иван Гешев, че става дума за "активно мероприятие" и "кибертероризъм", той даде "само един от аспектите", а именно: ‘Търсене с ЕГН на министър-председателя в базата данни на НАП, на депутата Делян Пеевски и на главния прокурор, на евродепутата Радев, и всичко това е съхранено в един файл – казва се "Търсене "Бивол"."

Общото между тримата (Борисов, Пеевски и Емил Радев) е, че имуществото им е публично по закон, тъй като заемат висши държавни постове. Действително проникването в масивите на НАП е престъпление, но там не би следвало да има информация, която да е различна от декларираната от тях пред Сметната палата и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). От думите на Гешев не стана ясно защо точно търсенето на информация за Борисов и Пеевски е проблем, а не фактът, че сред изтеклите файлове е и този от папка "Яне Янев’, в който се съдържат данни за политици, магистрати и журналисти, събирани от незнаен служител на НАП.

След интервюто на Иван Гешев от пресцентъра на прокуратурата изпратиха прессъобщение, от което стана ясно, че освен за премиера, депутата от ДПС и евродепутата Емил Радев "е извършено търсене с единните граждански номера на други две лица, както и за адвокатска кантора "Авиора консулт". Става дума за кантората на адвокат Александър Ангелов, която обслужва депутата Делян Пеевски, а според документи от международното разследване Panama Papers е краен собственик на офшорката Viafot Limited, която участваше в битката за оръжейния завод "Дунарит".

Иван Гешев беше попитан от БНТ как би коментирал думите на адвокат Ина Лулчева, че
изборът на Гешев пак ще постави въпроса "Кой го посочи – ти си го избра". Кандидатът за главен прокурор отговори: "Това е пак сферата на клишета. Но г-жа Лулчева нали не забравяме, че е адвокат на един от най-богатите обвиняеми и подсъдими престъпници, като лицето, което вие наричате Брендо. Нейната работа е да защитава и да взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината."

"Демократична България" излезе с позиция след интервюто на кандидата за главен прокурор: "В своята цялост интервюто на г-н Гешев беше фундаментално несъвместимо с упражняването на магистратска професия, да не говорим за ръководна роля в прокуратурата. Пред камерите той брутално потъпка основни изисквания за безпристрастност, въздържане от политическа реч, придържане единствено към фактите, установени по предвидения от закона ред. От своя кабинет в съдебната палата в качеството си на кандидат за главен прокурор Гешев сипеше политически спекулации, взе страна в партийния живот на страната (естествено - тази на управляващите в лицето на Борисов и Пеевски), отправи заплахи и намеци за бъдещи процесуални действия, които очевидно бяха в контекста на негова лична конфронтация с конкретни политически лица и медийни фигури и съставляват очевидно намерение за злоупотреба с власт. Без доказателства и извън процеса, г-н Гешев направи твърдения и намеци за съставомерно поведение на редица лица и организации, с което буквално прегази изискванията за безпристрастност, на които задължително подлежи в качеството си на държавен обвинител." От коалицията поискаха оставката на Гешев "поради очевидната му непригодност. Така ще може свободно да се влее в политическия живот на страната, което очевидно силно го влече".

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/23/3942118_kakvo_razbrahme_ot_purvoto_intervju_na_budeshtiia/?ref=cheteno24

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...