Отиди на
Форум "Наука"
Skubi

Само в Израел живеят повече потомци на евреи, отколкото в Унгария

Recommended Posts

Ето един неочакван резултат от данните на https://www.myheritage.com/dna?lang=BG издирване на генетичните връзки на човечовците.

Според израелският вестник https://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html от обработката на мострите, пратени от унгарски клиенти /близо 5000/, излиза, че значително по-голям процент от унгарците имат ашкенази/европейски евреи/ връзка. Около 7,6%. Тази цифра при американосите е 3,5% а при канадците е 3%.

 https://index.hu/techtud/2019/08/13/csak_izraelben_tobb_a_zsido_leszarmazott_mint_magyarorszagon_gen_dns_kutatas_myheritage/

Това означава, че досега се е предполагало, че при последното преброяване едва 10 000 души са се самоидентифицирали като евреи, а дотогава тази цифра е значително по-голяма, между 70 000 и 140 000.

Интересно....

 

Редактирано от ISTORIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Преди време на една генетична карта на европа бяха нарисували народностите според гените, като на балканите имаше "траки" и "македони", а в централна европа на мястото на Унгария бяха сложили "ашкенази". Тоест доста манипулативни заключения. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...