Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

"Харвард", отказал да закрие програмите си за разнообразие и равенство

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 1 час, insighting said:

Все още имам достъп до учебната платформа там. Преди години бях записала един безплатен мастър клас през лятото.

Иначе съм преживявала подобен акт с първия си ВУЗ и след преструктуриране се прехвърлих и завърших в друга държава.

Да не си жертва на Орбан...

• Мнения 55
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Администратор
Публикувано

Близо 1000 гранта в Харвард са прекратени

Изследователите в Харвардския университет са загубили почти хиляда научни гранта с обща стойност над 2,4 милиарда долара, след като администрацията на Тръмп ги прекрати. Най-голямата част от тези средства идва от Националните здравни институти на САЩ (NIH), които спряха над 600 гранта на стойност около 2,2 милиарда долара, разпределени за няколко години напред.

"Харвард не може, дори с огромните си ресурси, просто да компенсира тази загуба на федерално финансиране", коментира Джоузеф Лопаро, биохимик от Медицинското училище към Харвард, който лично остана без два гранта от NIH.

Университетът се е превърнал в основна цел за администрацията на Тръмп в нейните усилия да елиминира това, което тя нарича "прогресивна" идеология от американските кампуси. Въпреки това, съкращенията засягат множество агенции и включват финансиране за области, които самата администрация на Тръмп обявява за приоритетни, като изкуствения интелект и квантовата физика.

Университети от Хонг Конг привличат студенти от Харвард

Най-малко три висши училища в Хонг Конг активно канят международни студенти от Харвардския университет да се присъединят към тях, след решението на администрацията на Тръмп да забрани на Харвард да записва чуждестранни студенти.

Университетите предлагат разнообразна подкрепа на международните студенти, включително стипендии, помощ за настаняване и съдействие за прехвърляне на академичните им кредити. "Действията на Тръмп срещу науката и университетите в САЩ вероятно отново ще направят китайската наука велика", отбелязва Ю Си, който изследва социологията на науката.

• Потребител
Публикувано
Преди 4 часа, Р. Теодосиев said:

Харвард не може, дори с огромните си ресурси, просто да компенсира тази загуба на федерално финансиране

Някои програми ще могат, защото имат спонсори. А спонсор на тази, която аз бях записала, беше консорциум от международни университети.

• Потребител
Публикувано
Преди 4 часа, Р. Теодосиев said:

Близо 1000 гранта в Харвард са прекратени

Това е кукленият театър за плебса. Истината СМСМ е, че станаха в големият си либерализъм прекалено палестинофили. И не само студентите. И това изби бушонът на ционистите.....

Знаете вицът, че по рано този беше антисемит който не обичаше евреите. А сега, този когото евреите не обичат....

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.