Отиди на
Форум "Наука"

"Партизанската реклама"


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

КАК СЕ ЗАРОДИ „ПАРТИЗАНСКАТА РЕКЛАМА”

Първата книга за „партизанска реклама” (Guerrilla Marketing) е публикувана през 1984 година. Нейният автор се казва Хютън Мифлин. С течение на времето този наръчник лека- полека се разрастваше и в наши дни наброява вече 35 тома. Издаден е на 41 езика. От него са продадени над 14 милиона екземпляра!

За „баща на партизанската реклама” обаче минава Джей Конрад Левинсън. Той описва тази рекламна методология по следния начин:

„Аз обяснявам същността на „партизанската реклама” така: постигането на конвенционални цели като печалба и продажби с неконвенционални методи, които заместват паричните инвестиции с инвестиции от време, изобретателност и енергия.”

Левинсън е написал куп книги, но особено интересно е следващото му изказване:

„Партизанската реклама” започна с издаването на една книга, която след това се разрасна до библейски размери. Книгите станаха 35, създадени бяха аудио и видео версии, основани бяха асоциация и консултантска агенция, създаден бе уеб сайт, започна да се списва постоянна рубрика в множество вестници и списания онлайн и офлайн. Този вид реклама стана толкова популярна в целия свят, че май вече е време да създадем Обединени Нации на Партизанската реклама.”

Необходимостта от „партизанска реклама” става видна от следните три фактора:

1. Децентрализацията на големия бизнес, оттеглянето на държавата от икономиката, достъпните технологични новости и революцията в съзнанието на множество хора по света насочиха маса предприемачи към малкия бизнес.

2. Представителите на малкия бизнес обаче много често се проваляха и то най- вече поради липсата на познания в областта на маркетинга.

3. „Партизанската реклама” се оказа много подходяща за малкия бизнес. Тя работи, защото нейните правила са прости и лесни за разбиране, а самата тя е изключително евтина.

„Партизанската реклама” е необходима, защото тя дава на малкия бизнес едно огромно преимущество: сигурност в един несигурен свят; икономичност в един прекалено скъп свят; простота в един доста усложнен свят. Чрез нея малкият бизнес сравнително лесно се появява и утвърждава на пазара.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...