Отиди на
Форум "Наука"

БЛОГ И БИЗНЕС


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

БЛОГ И БИЗНЕС

В блогосферата се наблюдава едно обезпокоително развитие. Напоследък все повече се засилва подозрението, че създаването на фирмен блог не е най-добрият начин за комуникация с клиентите. Част от бизнесмените обаче все още са на мнение, че блоговете могат да спечелят сърцата на потребителите.

50% от участниците в едно проучване, извършено наскоро, не виждат в блоговете подходящ начин за връзка между компаниите и техните клиенти, обаче над една трета от бизнесмените все още смятат, че има полза от корпоративните блогове.

Броят на скептиците се е увеличил в сравнение с миналата година, когато само 38% се обявяваха срещу бизнес блоговете. Това навежда на мисълта, че блогът като средство за общуване предизвиква едно непрекъснато нарастващо недоверие.

Оценката за броя на блоговете в Мрежата постоянно се променя, особено на тези, които редовно се осъвременяват. Цифрата обаче със сигурност е в рамките на десетки милиони.

И макар растежът на блогосферата да не е направила блога харесван от всеки мениджър, то той е допринесъл за опознаването на тази дейност. Само 2% от участниците в изследването през тази година са казали, че не знаят какво е блог, а през миналата "неуките" са били 14%.

Освен това, проучването показва по-малка нерешителност относно полезността на бизнес блоговете. 13% от запитаните не са сигурни дали блоговете помагат за по-ефективната комуникация с клиентите, а през миналата те са били 17%.

Много хора от бизнес средите са настроени изцяло против това средство и го смятат за безсмислен канал за комуникация. По-рано през тази година експертите препоръчаха на компаниите да дадат шанс поне на изпълнителните директори да имат свои блогове с информация, засягаща самата компания, за да не изостават от променящата се медийна среда и комуникациите в света на Мрежата.

Има обаче и още нещо. Блогът е и си остава чудесно средство за безплатна реклама в Мрежата. Ако създадете блог, който носи същото наименование като комерсиалния ви сайт, и го регистрирате в търсачките, те ще индексират вече ДВА ваши сайта с едно и също наименование. Ами ако създадете 3, 4, 5 блога?...

Освен това във всяка ваша бележка, статия, коментар или постинг, публикувани във вашия блог, вие непременно трябва да поставяте линк към комерсиалния си сайт. И така нататък, и така нататък. Накратко, аз виждам големи възможности в блога и продължавам да ги използвам ежедневно…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...