Отиди на
Форум "Наука"

WUNDERWAFFE НА МАРКЕТИНГА


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

УНИКАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОКУПКА

Уникалното предложение за покупка (УПП) бе популяризирано през 1961 година от гения на рекламата Росър Рийвс. В книгата си „Действителността в рекламата” този легендарен спец определя уникалното предложение за покупка като едно уникално и ясно формулирано преимущество на даден продукт или услуга.

Рийвс смята, че всеки бизнес, всяка фирма трябва да има УПП. Работата е там, че повечето предприемачи не предлагат такова нещо. В това е и цялата им трагедия, целият им провал.

Уникалното предложение за покупка трябва да отговаря на няколко изисквания:

1. То трябва да дава специфични обещания на клиента. Един пример: „Купи този продукт и ти ще извлечеш от него следните ползи и изгоди:…”

2. То трябва да предлага преимущества, които конкурентите не предлагат. Тези преимущества трябва, разбира се, да са уникални. Клиентите не би трябвало да намират подобни неща никъде другаде.

3. Уникалното предложение за покупка трябва да е толкова силно, че да привлича тълпи от ревностни купувачи.

Рийвс твърди също така, че 80 % от рекламите нямат УПП. Ако прегледате пресата или се загледате в телевизионните реклами, ще откриете, че този процент е дори по- висок.

За да откриете ВАШЕТО УПП, вие трябва да погледнете на бизнеса си отстрани и отвисоко. Трябва да го видите в една нова светлина. Съсредоточете се при това върху ползите, изгодите и преимуществата, които предлагате на вашите клиенти.

Истината е, че в повечето случаи вашето УПП е просто под носа ви. Трябва само да огледате внимателно бизнеса си и да го откриете.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...