Отиди на
Форум "Наука"

Американски бази


Съгласни ли сте с построяването на американски бази на българска земя?  

2 потребители са гласували

 1. 1. Съгласни ли сте с построяването на американски бази на българска земя?

  • Не
   9
  • Да
   2


Recommended Posts

 • Глобален Модератор

Вчера официално приехме (анално) Кондолиса Райс и американците у нас. Тоталната апатия на населението отново беше поразителна - нито в медии, нито по телевизия или радио се появиха сериозни обсъждания или протести против това (което е показател и за свободата на словото), само утрепаните анархисти и... замалко щях да кажа националистите , от Атака, които този път бяха в пъти по-малко от 3 март.

Еми кво да кажа - честито българи!!! Над 300 000 герои бяха дали кръвта и живота си първо за освобождението, независимостта и обединението на родината за да можем днес ние да живеем свободни и щастливи. Но сега гъзолизците бавно ни превръщат в роби на САЩ и ей така дават две парчета от свещената ни земя на на тях! Хората както винаги мълчат - факт е, че в момента българският народ е на най-ниското ниво от социално-общественото си развитие в цялата си история - дори и през тъмните векове на турското робство е имало хомогенност, борбеност и чувство за отговорност към нацията и то доста по-силни.

На някои им пука за това и дори ги боли, но само вдигат рамене и клатят глава - "Какво мога да направя аз...". Други са съвсем апатични и въобще не ги е еня - т.е. широкото мнозинство - "Голема работа и кво от това?" Ще дойде обаче един ден големия К*Р до гъза и тогава вече връщане назад няма да има. Антиамериканските настроения нарастват с всеки изминал ден в целия свят, НАТО и ЕС се разпадат - ние драпаме давайки всичко възможно да влезем там - в някаква плевня, която заплашва да се срути!

Скоро САЩ ще започнат война и срещу Иран, заради спора с атомната им програма. Понеже Иран обаче е твърде голяма лъжица за хищната американска паст за разлика от Ирак, най-вероятно атаките ще започнат и ще бъдат изцяло от Военновъздушните им сили. Изтребители и бомбардировачи ще излитат от всички техни бази в района, включително и летището в Бургас, и ще бомбардират Иран. А каква ще бъде логичната ответна реакция на Иран? - Сигурно - да се опита да унищожи тези американски бази и летища и ви уверявам, че е в състояние да го направи - те разполагат с междуконтинентални ракети.

За да не си помисли някой, че плямпам ей така ще приложа карта на радиусът на далекобойност на някои ирански ракети - както виждате Бургас, а и цялата територия на България е в обсега на MRBM-2!!! Скоро Иран ще има и атомна бомба...

post-28-1146204385_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Преди да почна да пиша, го казвам, въпреки че съм и гласувал в анкетата - против! Сега да разгледаме една следна ситуация. Когато има война едната страна напада. Обаче в такъв случай има и ответна реакция. В такъв случай САЩ напада Иран, Иран напада базите на САЩ... в България, които ясно разбрах, че ще са опорна точка за атаките срещу Иран, които изглеждат неизбежни. Това е безумие и безотговорност спрямо мирното население в една съвременна страна. Диктат от външна страна. Жалко за господата политици, които забъркват мирно население. Бомбите са страшни, но и по-страшно е и коравосърдечието на политическата класа.

Един представител на управляващата върхушка беше запитан.

Журналист: Не се ли опасявате от общественото недоволство.

Политик: Не, каквото решим тук, това ще е...(!)

...

"Патриоти душа дават, но не своята душа братя, а душата на народа"

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Виждам, че се е появил и някой, който е гласувал с "да" - ще помоля да казвате и защо така мислите! Ако исках единствено резултат щях да пусна само анкета и да затворя темата!

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Гласувах -не.Може би е прекалено ясно вече.Много се учудвам кой е този родиномразец,който е гласувал с - да.

Моите мотиви са ясни:

това е стъпка към косвената анексация.

това е срещу самата българия

това застрашава стабилността на България

това ще разклати позициите на България в дипломатическо отношение

това е отричане и изплюване към народа

има още поне 5 причини.

И да ви кажа световната новина - нашия министър Калфин написа присъдата и изпълни тези точки с един подпис.Слава!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
Слава!

Разстрел!

п.п. понякога не мога дори да бъда ироничен!

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

няма гражданска война, няма конфликти със съседни държави. защо са ни американски бази ? явно някой пак си уреди фирмичката с потдръжка или нещо такова. а дали ще може някой да им каже ДОВИЖДАНЕ,дали ще посмее, и дали те ще си тръгнат ?

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Ами погледни на другите такива случаи - можеш ли да дадеш пример с държава където американците са построили база и после някой е успял да ги принуди да се изтеглят от там?

Дори Фидел Кастро не може да ги изгони от Гуантанамо.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Остави Кастро-виж ,например и Германия,където жителите са бръмнали от базите,които постоянно имат учения,но това май няма значение...

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Ами погледни на другите такива случаи - можеш ли да дадеш пример с държава където американците са построили база и после някой е успял да ги принуди да се изтеглят от там?

Да, Япония срещу няколко милиарда.

Подчертавам, че не използвам никаква ирония!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
Остави Кастро-виж ,например и Германия,където жителите са бръмнали от базите,които постоянно имат учения,но това май няма значение...

Да не подчертавам и случая в местността Рамщайн, където при демонстрация на НАТО един изтребител се разбива в трибуните с публиката и избива сума ти народ. Именно това е и причината така да се кръстят небезизвестните Rammstein, открито антиамерикански настроени.

Да, Япония срещу няколко милиарда.

Де да можехме да стъпим и на малкия пръст на Япония. Като изключим това, че тя вече е в 25 век, освен всичко външната им политика и влияние в целия свят са огромни, дори и над САЩ. Но там е друга историята - те и без това си сътрудничат с тях и са благосклонно настроени.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Аз гласувах "Да", за да видя, как ще реагирате... :P:P Ако трябва да говоря искрено, мисля, че няма смисъл повече да го обсъждате, понеже така или иначе политиците си казаха : "Няма значение, каквото решиме ние, това..."/ чух го от депутат по телевизията. Като всяко нещо това си има и негативи и накакви евентуални позитиви, но няма смисъл да недоволстваме, тъй като вече така или иначе споразумението е факт. Вземете го пък и малко по от другата страна- почти нямаме армия и свястно въоръжение, задават се вероятно конфликти на запад и на югозапад от нас...кой знае? що да си немаме някакъв жандарм, който набързо да се разправи...в крайна сметка от продължителен конфликт на съседите ни може само да изгубим, а пък с т.нар. "хуманитарни бомбардировки"( мразя този термин и безумната му идея) и бързо преустановяване на този конфликт и с малко добра дипломация бихме могли евентуално и някакви ползи да извлечем. Кой знае...Разбира се рискът си е голям и неприятен (меко казано!!), не отричам, тъй като турците вероятно отново няма да позволят използване на Инджирлик. Като се замислите действително можехме и без базите да минем, обаче нали знаете, че сме майстори в подмазването на великите сили. Може би просто се налага (подмазването) като си знаем положението, за съжаление или не...дано пък да не е за лошо. В крайна сметка България от два съюза с велика сила миналите два века само е изгубило, но миналият век отмина, а надявам се и лошия късмет за нас :) Гледам оптимистично въпреки всичко. Не съм твърдо "против" или твърдо "за", просто го приема като даденост това положение. Уточнявам, щото да няма после "Византиецът е национален предател" и тям подобни. Супер щеше да ми е ако ние си бях Балканска суперсила и да не трябваше да се съобразяваме нито с Европа, нито с САЩ, обаче реалността е друга и аз просто я приемам....или поне се опитвам.

Link to comment
Share on other sites

 • Модератор Военно дело

Аз гласувах с не. Като фен на АТАКА цял ден гледах Скат и митинга против.Тия надменни американци държаха няколко часа депутатите от АТАКА пред посолството преди да им откажат вход.Ебахти и надменността тия се държат сякаш не те са в българия а ние в америка.

Прочее протестиращите бяха 8 000 ,а полицаите 5 000 снабдени с палки щитове сълзотворен газ водомети и какво ли не.Предния ден обвиняваха че щели да вадят калашниците от атака и други глупости,че Волен готвел преврат и други глупости.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 седмици по-късно...
 • Администратор

МВнР публикува 24 страници договор за базите

10 май 2006 / News.dir.bg

Министерството на външните работи /МВнР/ публикува споразумението за американските бази у нас. То съдържа 34 глави.

Пълният текст е публикуван на сайта на министерството -http://www.mfa.government.bg/index.php?item_id=15538. (Страницатасе отваря трудно)Споразумението бе подписано от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин и държавният секретар на САЩ Кондолиза райс в София. В договора се описват обхватът и целите на споразумението, влизането му в сила, измененията и сроковете на действието. Българските власти ще допуснат за пръв път в 1325-годишната история на страната чужди военни сили на територията й, коментира преди подписването на договора на 28 април вестник Вашингтон Таймс. За съвместно ползване са военните съоръжения в авиобазите Безмер и Граф Игнатиево, полигона Ново село и складове край Айтос. Основният спорен момент в споразумението беше за евентуални американски атаки срещу трети страни от българска територия.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Гласувах.........:))) С НЕ.. Това е перверзно... Или може би тъжно, защото хората които прочетохме тоз форум се събираме на 2 ръце..... А мен от това ме боли. От това, че купувайки си кутия с цигари 1000 човека днес наливат във нечие чиновническо канче акцизна заплата. Боли ме че не зная как да тегля шут в акцизния му задник така че да излети и никога да не се обърне.

Защо ли ? Защото АЗ му плащам и трябва да ме гледа в очите и да ме пита МОЖЕ ЛИ да направи така. И ако не може -....... КАК да постъпи....

Откраднаха самочувствието ми, защото живеем в лъжи. всеки ден и всеки час - ДОКОГА ?

Link to comment
Share on other sites

 • Администратор
Гласувах.........:))) С НЕ..  Това е перверзно... Или може би тъжно, защото хората които прочетохме тоз форум се събираме на 2 ръце..... А мен от това ме боли. От това, че купувайки си кутия с цигари 1000 човека днес наливат във нечие чиновническо канче акцизна заплата. Боли ме че не зная как да тегля шут в акцизния му задник така че да излети и никога да не се обърне.

  Защо ли ? Защото АЗ му плащам и трябва да ме гледа в очите и да ме пита МОЖЕ ЛИ да направи така. И ако не може -....... КАК да постъпи....

Откраднаха самочувствието ми, защото живеем в лъжи. всеки ден и всеки час - ДОКОГА ?

Има два вариянта:

Единия е да се махнеш от тази страна и да не се връщаш в нея!

И другия е да се бориш/м за да я направим така като искаме (за живеене) и да направим добре на хората, но това е най трудното нещо, защото влезеш ли веднъж няма излизане, а власта променя човека...

Ние можем да избираме нека изберем най-доброто...., но като никой не предлага това...остава само да :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Вече първата лъжа за базите лъсна на бял свят!

Преглеждам си пресата и какво виждам?! Заглавие във в. Стандарт:

3000 американски рейнджъри идват догодина в Ново село

http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=145949

Викам си - абе не казаха ли, че общия брой на американските военнослужещи няма да надвишава 2500 души във всички бази, а пък сега само в Ново Село щели да идват 3000(!).

Клеха се, че няма да има ядрено оръжие, че няма да се нападат трети страни, че само 2500 войници ще изпратят и т.н. и т.н. Какво ли следва сега?

Сега пускат по трерлички чрез пощенската кутия Стандарт информация за реалните параметри на тази позорна договорка с янките. Да не се правим на изненадани, когато се настанят по 3000 души в база, когато си докарат бомбите с обеднен уран и когато започнат да тероризират трети страни.

Днес каренце във в. Стандарт, утре тук-таме коментарче, в другиден цяла статия - с малки дози радиация ще ни свикват за нещата, за които ни лъгаха преди да подпишат.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Приказките бяха, че в България и Румъния общо ще бъдат до 3000, а още по-смешни, лицемерни и нагли бяха изказванията на американците, че нямало да ги използват тия бази, ама да си ги има, за всеки случай.

Незнам дали има учудени от това, което стана, трябва да са били много наивни!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
Аз гласувах "Да", за да видя, как ще реагирате... :P  :P

Засега никак, но ако го направиш и когато има референдум, реакциите ще са остри ;)

Ако трябва да говоря искрено, мисля, че няма смисъл повече да го обсъждате, понеже така или иначе политиците си казаха : "Няма значение, каквото решиме ние, това..."

Ами то така като сме тръгнали, могат примерно да направят хляба 5 лева. И тогава ли ще кажеш "Няма смисъл да обсъждаме, те вече са го решили"???

почти нямаме армия и свястно въоръжение, задават се вероятно конфликти на запад и на югозапад от нас...кой знае?

Наистина хитро, да занемарим армията си, националната си сигурност и суверенитет и да пуснем американците (най-големият агресор в света и в историята) като се надяваме те да ни пазят. Смешно!

Гледам оптимистично въпреки всичко. Не съм твърдо "против" или твърдо "за", просто го приема като даденост това положение. Уточнявам, щото да няма после "Византиецът е национален предател" и тям подобни.

Хубаво е да сме оптимисти, но проблема е че сме тотално апатични, ти си много добър пример за това!

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Хубаво е да сме оптимисти, но проблема е че сме тотално апатични, ти си много добър пример за това!

Когато няма организираност в общността като цяло, дори и хляба да стане 5лв., Кажи ми, какво бих могъл да направя, да излезена съвсем сам пред НС и да скандирам "Оставка" ли? Ще бъде смешно. Липсва ни някакво чувство за колективност, общност. В този смисъл едва ли ми остава друго освен само да бъда оптимист, но ако на теб ти харесва толкова, "апатичен" ме наричай :)

Засега никак, но ако го направиш и когато има референдум, реакциите ще са остри

Че то задава ли се такъв референдум???

Ами то така като сме тръгнали, могат примерно да направят хляба 5 лева. И тогава ли ще кажеш "Няма смисъл да обсъждаме, те вече са го решили"???

Е, тогава ще възроптая в един глас всички щат, не щат. :)

Наистина хитро, да занемарим армията си, националната си сигурност и суверенитет и да пуснем американците (най-големият агресор в света и в историята) като се надяваме те да ни пазят. Смешно!

Не ти говоря да го занемариме. То нали сега тече модернизация. В този смисъл още военни съоръжения, може би не биха били чак такъв минус. Че няма да служат на нашите интереси, а предимно на американските е ясно, но все пак...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...