Отиди на
Форум "Наука"

Как и защо беше унищожено културното наследство на Ирак


Recommended Posts

 • Потребител

(нов световен ред/novos ordo seclorum/pax americana)

КАК И ЗАЩО БЕШЕ УНИЩОЖЕНО КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ИРАК?!?

Древна Месопотамия и Шумер са част от световната история и култура

Георги Войнов

Новите варвари

В началото бяха пълчищата на Чингизхан, които през средновековието убиваха с боздугани и саби и рушаха и палеха старинните градове в Месопотамия (Междуречието) и Вавилон. После дойдоха надменните английски колонизатори, алчни да награбят повече богатства и да си попълнят сбирките на “Бритиш Мюзеум”, както и частните си колекции с безценни антики. Накрая дойдоха новите варвари – богоборци и ционисти с “томахавките” (крилатите ракети “Томахоук”), които да довършат започнатото в Ирак, прилагайки насилствен внос на “демокрация”, наричано сполучливо от някои – “американски комунизъм” или ”глобален егоизъм” (а защо не и “психо-фашизъм”)!....Жертва обаче на тази шепа безумци и дегенерати (отпадъци на човешкия род с увредени мозъци) са милиони хора.

Ако попитате някой защо се води престъпната и отвратителна война в Ирак, най-вероятния отговор ще бъде – “нефт и геополитика” и може би отчаян опит да се спаси фалиращата икономика на САЩ. Нещата обаче въобще не са толкова прости и ние ще се опитаме да разбулим втория план на събитията, който се развива във съвсем други сфери на влияние и удря устоите както на цивилизацията, така и на духовната ни култура и свобода.

След варварските бомбардировки на САЩ и Англия, древния Шумер не е същият, светът не е същият! За пореден път сме свидетели как хора, които нямат собствена история и култура (такава не се създава за 250 години!) унищожават целенасочено световна култура с корени от най-дълбока древност и от библейски времена (всъщност точно това е и една от причините за тези бомбардировки – за да се фалшифицира древната история!). Пъкленото дело на богоборците и мизантропите беше представено от ционистката пропаганда като някакъв нов “кръстоносен поход срещу тероризма”?!? Той обаче не се състоя. За сметка на това видяхме в действие Антихриста! Кои са баш терористите тепърва ще се изяснява (фактите го доказват - вероломно нападение над суверенна държава, избити до момента над 650 000 души цивилно население и унищожена инфраструктура!); едно обаче е ясно, че “кръстоносците” в случая са всъщност добре прикрити богоборци и антихристи – слуги на тъмните сили. Чрез ключовата фраза “кръстоносен поход срещу тероризма”, произнесена целенасочено от диктатора-палач Джордж Буш, се въвличат в една мръсна политическа игра и противопоставяне на християни и мюсюлмани в световен мащаб, от което естествено печели трета сила (юдеите разбира се и контролираните от тях банки и борси!).

Освен военни обекти в Ирак, “умните бомби” умишлено унищожаваха исторически и археологически паметници; по-долу подробно ще анализираме целта на това престъпно активно мероприятие. Подобен беше и подхода на богоборците в Югославия и Афганистан (отнемете на един народ историята му и той много лесно може да бъде превърнат в една аморфна маса без тежест, лишена от памет и национално единство). Така например през пролетта на 1999 г. (интересно съвпадение с три обърнати шестици в цифрата на годината и датата на започване на бомбардировките съвпадаща с най-големия християнски празник!) като “военни обекти” в Югославия бяха бомбардирани и разрушени 365 православни храма и манастири (някои от които от XIII-XIV в.), а в Афганистан бяха унищожени безценни паметници от времето на Кушанската империя, създадена от българските владетелски родове Дуло. Така че това беше удар и срещу нашата древна история, която също представлява съществена част от световната култура. Многозначителни бяха и богохулните надписи по бомбите над Югославия, нашарени с тебешир от нечия цинична ръка: “Това е подарък за вашия Великден”!......Коментарът просто е излишен.

Ирак и наследството от древния Шумер и Вавилон бяха пожертвани в името на безумните амбиции за световно господство, сатанински обладали юдейските вождове от Вашингтон и Израел. Американската тоталитарна военна диктатура надмина всички досегашни по арогантност и наглост. Ако някой все още се съмнява къде в момента е “империята на злото”, може вече да е сигурен в това – САЩ съвсем ясно се обозначиха като такива пред международната общественост! Дори и за неспециалиста е ясно, че цялата престъпна клика на САЩ и съюзникът му Израел са психически увредени хора с болни мозъци. Когато Бог иска да погуби някого – първо му отнема разума!....

Диктаторът Садам Хюсеин (продукт на същите тъмни сили) тук е без значение, той е едно нищо, като не трябва да забравяме, че той дойде на власт с помоща на ЦРУ и до 1991 г. съгласуваше всичките си деструктивни действия с господарите си от САЩ и получаваше оръжие от тях, даже и компонентите за химическо оръжие, което използва срещу кюрдите в северен Ирак и срещу Иран. След това обаче тиранинът Хюсеин стана неуправляем и неудобен, за това го премахнаха демонстративно. Тук обаче искаме да говорим не толкова за мръсна политика, а повече за жертвите й – обикновенните хора и материалната и духовна култура на древна Месопотамия, както и инфраструктурата на Ирак, която беше унищожена целенасочено и планирано от силите на злото.

Фактите на разрушението

Още в първите дни на коварния удар срещу Ирак стана ясно, че бойните действия се водят в гъсто населени места, съвпадащи с древните шумерски градове и области пълни с безценни археологически паметници. Най-ожесточени сражения и бомбардировки имаше във южен Ирак и съответно градовете Шатра, Басра, Курна, Амара, Насирия, Самауа, Наджаф, Нуфар, Хиндия, Карбала, Багдат, Киркук и Мосул. Там обаче се намират голямо множество обекти и артефакти от древните градове Ур Халдейски, Урук, Лагаш, Нипур, Ларса, Киш, Вавилон, Бан, Нимрод и др. Това стана ясно от картите, които бяха публикувани в пресата (агенция “Ройтерс”, АФП и др.) и “Интернет”, представящи театъра на бойните действия в Ирак и то само от втората война проведена там и продължаваща с неотслабваща сила вече четири години.

При нахлуването на американците, трезви гласове от цял свят реагираха в защита на историческите паметници и заклеймиха военната агресия, която целенасочено ги разрушаваше. С резолюция от септември 2002 г., ПАСЕ (Парламентарна Асамблея на Съвета на Европа) осъди нахлуването като престъпно, потъпкващо принципите на международното право и нарушаващо Устава на ООН! Агресорите грубо погазиха всякакви международни конвенции и правила за защита на културните ценности при въоръжен конфликт (Хагските конвенции от 1899 и 1907 г.; Вашингтонския пакт от 1935 г. и Хагската конвенция от 1956 г., ратифицирана от България през 1956 г.!). Последната конвенция препоръчва воюващите страни да се въздържат от враждебни действия към културните ценности, независимо на чия територия са те. Тя задължава всяка страна да пресича прояви на вандализъм, кражби, грабежи и присвояване на ценности под каквато и да била форма. Забранява се също реквизирането на културни ценности, намиращи се на територията на друга договаряща се страна (чл. 4, т. 3). Културните ценности се ползват с имунитет срещу конфискуване, вземане ката награда или заграбване (чл. 14). Определени обекти или предмети, които са от голямо значение, се ползват със специална защита чрез вписването им Международния регистър на ЮНЕСКО.

Нищо от това не беше спазено и потока от бомби и ракети се лееше като градушка. Американските военни се оправдаха, че предварително са получили подробни карти с отбелязани на тях археологически ценности и обекти, “за да ги заобикаляли” при бомбардировките и военните действия. Фактите обаче говорят друго. Карти с такива обекти наистина са били раздадени, но според мнението на анализатори, там като “военни обекти” са посочени именно археологическите обекти и даже акцентът в тази насока е бил по-голям! В потвърждение на това говори и видът на използваните боеприпаси, предназначени повече за предизвикване на разрушения, а не толкова за поразяване на жива сила (с изключение на забранените фосфорни бомби и химическо оръжие използвани от американците).

След края на активните военни действия, когато иракската национална гвардия “изчезна”, преобличайки се в цивилни дрехи; стана ясно че вероятно има някаква задкулисна сделка между генералите на Садам и режима на САЩ, иракските войски да отстъпят почти без бой и да бъдат тихомълком разпуснати. При това обстоятелство, очевидно въобще не е било нужно да се стоварва такава огнева мощ и то в населени места, където на практика липсват големи войскови поделения и има само отделни огнища на съпротива! Обаче точно това беше направено и то демонстративно.

Нека видим какви огневи средства използваха съюзниците САЩ и Англия срещу археологическите паметници и къде ги стовариха със сатанинска злоба и талмудска отмъстителност.

На първо място варварите използваха крилатите ракети “Томахоук” (изстреляни над 800 бр.) с голям разрушителен ефект. Освен тях от самолети бомбардировачи бяха изсипани (според източници от “Пентагона”) над 10 000 различни видове тежки бомби със сателитно насочване (т.нар. “умни бомби”). Най-фрапантни от тях са двутонните бомби GBU-37/B предназначени за унищожаване на големи цели на повърхността и на голяма дълбочина под земята (взривяват се на дълбочина 10-15 м.) и употребявани срещу подземни бункери и съоръжения. Там обаче където бяха пуснати бомбите нямаше никакви бункери! Единственият бункер на Садам Хюсеин, строен от германски специалисти се намира на голяма дълбочина и може да издържи дори атака с ядрена бомба. Това беше добре известно на генералите от “Пентагона”. Бяха използвани и още по-тежки бомби съизмерими с ефекта на малък ядрен взрив (тактически ядрен взрив). Към този арсенал трябва да се добавят и касетъчните бомби CBU-87 с тегло 430 кг., които унищожават всичко в диаметър от 1 квадратен километър от попадението. Към тази апокалиптична картина, “дребен детайл” се явяват стотиците хиляди взривове, предизвикани от мощни танкови снаряди (често с муниции от обеднен уран), тежка артилерия с гаубици, минохвъргачки, преносими ракети “Копие” за разбиване на бункери и сгради, гранатохвъргачки (включително и ръчни), реактивни снаряди, огнепръскачки и по-леко стрелково оръжие.

Освен преките попадения на този зловещ арсенал, археолозите изтъкват като особено вредни в случая разрушенията под земята и разместването на културните пластове, което непоправимо нарушава целостта на бъдещите находки и пречи за извършването на точна датировка и експертиза. Всеки един археолог ще ви каже азбучната истина, че дадена находка или артефакт не са толкова ценни сами по себе си (дори и когато са от благороден метал), колкото във връзката им със средата, в която са открити. Извадени от контекста и лишени от точна датировка (особено за керамиката), те стават негодни за исторически анализ и губят археологическата си стойност. Това важи за повечето находки извадени от иманяри, които са с неизвестен произход и нямат собствена история. Научната стойност на такива артефакти не само е нулева, но те могат да бъдат използвани за манипулиране и фалшифициране на дадени периоди от древната история.

В Месопотамия, в областите между големите реки Тигър и Ефрат имаше запазени (до 2003 г.) над 5000 масивни паметници (храмове, постройки, зикурати и др.) от древните държави Шумер, Вавилон, Асирия, Акад, Елам и по-късната Персийска (Ахеменидска) империя; да не говорим за находки, които още не са извадени на бял свят. Последните такива открития в Ирак бяха направени от археолозите през лятото на 2001 г., когато намериха останки от асирийски храм в Нимрод (на 35 км. югоизточно от Мосул). Там бяха открити великолепно запазени грамадни статуи на лъвове, изваяни от камък преди 2800 години. Историята на много от другите паметници стига поне до IV-то хилядолетие пр. Хр. Само в град Ур Халдейски има толкова много запазени останки от древността, колкото няма дори и в Египет! Именно там обаче, край Насирия (включително в Тал-ал-Мукаяр), американската морска пехота прегази всичко като с валяк. Развалините на Ур са близо до селището Тал-ал-Мукаяр, където се водиха големи танкови сражения. Можем само да гадаем какво е станало със знаменитите 16 царски гробници и развалините на най-древния зикурат (типичен за времето си храм-крепост). Войната подложи на унищожение много от тези безценни за световната култура паметници. Трябва да отбележим, че тук са открити и се съхраняват на глинени плочки текстове, надписи и печати с една от най-старите писмености в света (клинописното писмо). Много паметници и артефакти все още не са проучени и чакат тепърва своите откриватели.

С тези места е свързана и древната българска история и култура, както и на част от европейските народи. Още Паисий изтъква, че прародителя на българите Мосхос (от родословието на Ной) идва със своите хора в Кавказ и северното Причерноморие именно от Месопотамия. Същото се потвърждава с повече подробности и факти от йеросхимонах Спиридон Габровски в неговата книга “История во кратце о болгарском народе славенском” (1792 г.). Други наши съвременни изследователи, като д-р Лиляна Райчева, д-р Явор Шопов, Кръстьо Мутафчиев, д-р Дориян Александров, Фархат Нурутдинов, акад. Сергей Иванов, акад. Владимир Цонев, Светлозар Попов, Боно Шкодров, доц. Татяна Яруллина и др., също споменават за древни български племена идващи от Месопотамия. Конкретно става въпрос за кимерийците, кутригурите (кутиите) и барсилите (варсаци), както и владетеля Зиези родом от гр. Бан (населяван от народа Ху-Хунори – “Великите господари”) (в III-то хилядолетие пр. Хр.)!.....

Според специалистите, бомбардировката на почти всяка местност в Междуречието е равносилна на престрелка в залата за древнокитайски порцелан в “Лувъра” (т.е. нещо като “слон в стъкларски магазин”). Най-значителни са пораженията върху най-старите паметници от времето на шумеро-акадската цивилизация. Едни от най-тежките боеве се водеха именно в областите свързани с нея.

Фронтовата линия не подмина и град Урук, където е управлявал героя от древния епос – Гилгамеш (Билга-меш – древно българско име!), чийто предци съгласно преданието и открити карти на глинени плочки, идват с народа си от области отвъд “Морето на смъртта” (Черно море) след Потопа (пръв описан в шумерските текстове). Той е в землището на Тал-ал-Вар, близо до Самава. В град Хиндия, между Карбала и руините на Вавилон също имаше тежки сражения, бомбардировки и улични боеве. Източно от Урук е древната Ларса, където е господствал синът на цар Хамурапи – Самсуилуна (1750-1712 г. пр. Хр.). По това време се създават и първите законодателства в света (законите на Хамурапи), които защитават правата на гражданите на държавата и определят самоуправлението на общините. Тези закони са били изключително демократични за времето си и могат да служат за пример. За разлика от тях, сегашните “световни управници” и “велики сили” (с претенции за такива) са с аморално и престъпно поведение, които с двойни стандарти, цинизъм и демагогия се опитват да налагат волята си на останалия свят. Те използват държавен терор (представян като “борба срещу тероризма” и ”мироопазващи операции”), прилагайки “закона на юмрука”, методите на скрития и явен геноцид, икономическо заробване и тирания, връщайки ни в средновековието!

Близо до Багдат американските “цивилизаторски” пълчища прегазиха и превърнаха в руини шумерските градове Нипур (днес Нуфар) и Киш, известни като центрове на шумеро-акадския съюз. В района на древния Киш и Хила, според ЦРУ имало струпани химически и други оръжия за масово поразяване (такива обаче не бяха открити!). Това беше удобен повод те да бъдат яростно и методично бомбардирани с необратими последици за старините и паметниците.

Легендарната Ниневия, чийто основи са запазени на хълма Куюонджик, в северен Ирак (откъдето са прочутите петкраки лъвове, изложени в парижкия музей “Лувър”), също не беше подмината от бомбардировките. Там бяха изсипани стотици мощни ракети и бомби.

Край Багдат, където най-ожесточените боеве и бомбардировки се намират развалините на градовете на владетелите Хамурапи, династията Селевкиди и прочутия Навуходоносор (Набуко), разорил древната Юдея и отвел евреите в плен във Вавилон (ето ви един добър повод за бомбардиране, нищо че тези събития са отпреди 26 века!). На 22 километра от Багдат се намира град Ктесифон – столица на партите и Сасанидите, които са братовчеди на древните българи. В самия Багдат също имаше много културни и исторически ценности, които пострадаха при бомбардировките. Сред тях е знаменития дворец Таки-Киср и богати музейни колекции и паметници от ислямския период.

За злоумишлен и предварително подготвян план спрямо археологически и други ценности на Ирак, говори фактът, че веднага след падането на Багдат през април 2003 г. , мародери и вандали разграбиха Националния музей, като унищожиха част от сбирките. Според данни на очевидци нападателите не са били от иракски произход, а са били преоблечени като араби! Вероятно е имало и прикриваща група от местни колаборационисти за маскировка, но извършителите са със сигурност специално обучени агенти на чужди разузнавания (ЦРУ, Мосад, МИ-6); характерния почерк и координираните действия ги издават. Освен това, друга подобна организирана група ограби и подпали Националната библиотека (наричана “Дворецът на мъдростта”). Това не би го направил никой мюсюлманин, тъй като там имаше много безценни ръкописи свързани с ислямската култура (в района са откривани и средновековни ръкописи от Волжка България!). Тогава по телевизия “Ал Джазира” дадоха кадри от разрушения музей и научни работници и служители на музея и библиотеката, които си скубеха косите от отчаяние, защото бяха наясно, че загубите са невъзвратими. Възползвайки се от анархията, безвластието и хаоса от войната ударните агентурни групи вършеха необезпокоявани пъкленото си дело.

От Националната библиотека са били откраднати и унищожени милиони книги според специалистите. Това е изключено да стане неорганизирано, случайно и без съответния транспорт и подготовка (сравни с аналогичния случай с подпалването на бившия Партиен дом в София и изчезването на архивите на БКП извършено от агенти на ДС!). Сред изчезналите и унищожени книги са най-важните исторически и литературни архиви, ценни микрофилми и документи, както и редки ръкописи от различни периоди. Директорът на библиотеката сравни грабежа с разгрома, извършен от монголците в Багдат през средните векове (по данни на агенция “Интерфакс”)!

При разграбването на Националния музей има доказано участие на американски военни. Според британския в. “Гардиън”, американското военно командване е отклонило нарочно молбата на ръководството на музея за защита от мародерите (които са били и въоръжени). В началото американците поставили 4 танка на входа, но след това машините по нечия заповед напуснали позициите си и фактически оставили музея на грабителите, които уж били араби. Според очевидци, именно американските танкове с оръдейни изстрели са разбили бронираните врати на музея и са подали специален сигнал на мародерите да действат, преди да се оттеглят. Същите очевидци твърдят, че мародерите са били много добре организирани и категорично подчертават, че те не са били от иракски произход. Вече е факт, че някои от откраднатите предмети и ценности са се появили и разпродадени на антикварни аукциони в Европа и САЩ, което подсказва недвусмислена и явна външна намеса в тази операция. Такива предмети се бяха появили на пазара още след първата война в Залива през 1991 г.

Руския министър на културата Михаил Швидкой, обвини американските окупатори в Багдат, че поощряват мародерите и грабителите на антики, а агенция “Ройтерс” съобщи, че американските войници в Ирак са обзети от истинска колекционерска мания да събират най-различни трофеи. Музеят в Мосул също беше разбит и ограбен, а множество ценни статуи, които не можеха да бъдат отнесени, просто бяха унищожени. Музеят в Насирия последва същата участ и там бяха разрушени и множество древни сгради. Подробни данни за това бяха изнесени през юли 2003 г. в престижното френско научно списание “Археология” (Joanne Farchakh. Le massakcre du partimoine Irakien, Archeologia, 402, Juillet-Aout, 2003).

Според проф. Макгуайър Гибсън, археолог от Института по ориенталистика към Чикагския университет, кражбите и трафика на ценности от Ирак продължават с пълна сила и днес. В това престъпно дело, освен американските военни, участват също контрабандисти от Кюрдистан, Турция и Ливан, в съучастие с европейски и американски дилъри, главно от еврейски произход! Най-големия център за ”рециклиране” на антики е Швейцария. В тази страна чрез серии от фиктивни продажби ценностите придобиват, общо взето легален произход и получават сертификати и някаква легенда (измислена история). В последствие стоката се пуска на швейцарския пазар или в други европейски центрове като Лондон, Мюнхен, Кьолн и Хамбург, където пазаруват американски или азиатски колекционери. Някои аукциони на антики вече са изнесени и в “Интернет”, където анонимността на престъпниците и трафикантите е гарантирана.

Заради криминалната история с музея, библиотеката и други гафове на САЩ, в знак на протест оставка подаде Мартин Съливан – тогавашен съветник по културните въпроси на американското правителство!.... От своя стана Германия обеща да изпрати специалисти, които да направят експертна оценка на нанесените щети и да помогнат при възстановяването; това обаче едва ли е възможно при сегашната гражданска война в Ирак и окупацията от САЩ и съюзниците му. Пак според в. “Гардиън”, американските планове за следвоенното възстановяване на Ирак е, че всъщност, цитирам: ”Това, което се планира за Ирак, не е възстановяване, а грабеж”!.....Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения – фактите го доказаха!

Причини за погромите над Ирак

Както вече обяснихме, подбудите за унищожението на археологическите и културните паметници в Ирак са от по-дълбоко естество и не се свеждат само до някакъв примитивизъм (вандализъм) или стремеж за заграбване и обогатяване. Това унищожение е било внимателно планирано и извършено с методична последователност. Нещата по-скоро се коренят в духовната сфера и са поставени на окултен принцип, свързано с корените на юдеизма (еврейската религия) и негативните му послания. Те са производни на религиозната нетърпимост от страна на юдеите, месианска мания за величие, патологичен фанатизъм и самомнение за изключителност и “богоизбраност”, с характерната талмудистка ненавист и злост към чужди народи и култури. Нека не забравяме, че основните “играчи” в близкоизточния конфликт са САЩ (контролирани от юдеите и масоните!) и Израел. В случая Израел действа повече като вдъхновител и задкулисен играч във войната, но голяма част от логистиката и информационното обслужване (шпионажа) се осигури от тази страна. Преди войната, режима на Садам Хюсеин обеси по площадите десетки шпиони евреи, които събираха военна и икономическа информация.

Анализирайки източниците и фактите, можем да сведем целите на активното мероприятие в Ирак до няколко ключови точки, които са част от идеологията на глобалисттите (ционисти, комунисти и психо-фашисти):

1. Стремеж към световно господство и налагане на мощна тоталитарна диктатура под знака на “666”.

2. Манипулиране на общественото мнение и налагане на антихристиянска и сатанинска ценностна система (подмяна на истинската духовна храна със сурогати).

3. Фалшифициране на световната история (особено в нейната древна част) и въвеждане на грешни културни кодове.

4. Манипулиране на съзнанието и психологически натиск върху обществото, което да го доведе до пълен срив и робско подчинение.

5. Превръщането на хората в духовни идиоти с помоща на психотронни въздействия и т.нар. “тихи оръжия” (невролингвистично програмиране, икономически модели, зомбиране чрез медиите, шокови тествания, подмяна на религията, “социално инженерство”, подмяна на ценностната система, помрачаване на съзнанието и др.).

Съществуват множество документи и факти, които потвърждават горните обобщения и ние ще цитираме някои от тях. В публикации на Международната свободна преса (Канада) се споменава за секретния проект на НАСА “Синият лъч” (1983 г.), който е свързан с налагането на “Новия световен ред”. Голяма част от този проект идейно е вдъхновена от известните “Протоколи на ционските мъдреци” (от 1897 г.). Първата стъпка на проекта включва разрушаване на археологическото познание и тотално фалшифициране на историята. Това се потвърждава и в публицистичния сборник на Георги Георгиев – “Новият световен ред под знака на 666” (изд. “Хипопо”, Варна, 2003 г.). Други изобличителни документи са публикувани в книгата на Бил Купър – “Тихи оръжия за безшумни войни” (“Виж бледия кон”, изд. “Хелиопол”, 2004 г.).

В една публикация от 2003 г. - “Странната война в Ирак”, коментирайки унищожаването на културните ценности и археологически находки в Ирак, авторът казва следното: “....По този начин е нанесен смъртен удар срещу основния източник за Шумерската цивилизация и древната култура на Месопотамия, която Израел винаги е искал да заличи от земята, за да налага своята версия за историята на района....”. Точно в това се състои и ключовия момент на проблема.

Защо евреите мразят толкова този район? Очевидно, защото са крали от него история и култура; самите те произлизат от там, но постепенно са изтикани и прогонени, особенно след навлизането на исляма. Знаем, че от Ур Халдейски идва техния прародител Авраам. По-късно, по времето на вавилонския цар Навуходоносор (600 г. пр. Хр.), той разрушава Йерусалим (и съответно първия Храм на юдеите) и отвежда голяма част от евреите в робство във Вавилон. При цар Артаксеркс и еврейската му наложница Естир, евреите във Вавилон правят заговор и изколват 75 000 перси, след което голяма част от тях се връщат в Палестина. Оттогава евреите в цял свят празнуват отвратителния празник Пурим (празникът на отмъщението) и много се гордеят с него.

Много изследователи на “Библията” и по-точно “Стария завет” посочват, че тя е компилативно съчинение, заимствано в основните си пунктове от по-древните шумерски текстове, особенно за Ноевия потоп и сътворението на света. Самите евреи нямат собствена култура и тяхната култура (ако може въобще да се говори за такава) е заимствана от народите, с които са живяли през вековете – халдейци, перси, асировавилонци, египтяни, палестинци и европейци. Дори и най-свещенните им писания “Тората” (“Петокнижието”), “Кабалата”, “Талмуда” и др. са заимствани от чужди народи и религии. Прословутия “Вавилонски Талмуд” (богохулна и антихристиянска книга!), както говори и името му, не е писан другаде, а именно във Вавилон. Ето това те не могат да преглътнат и то им стои като рибя кост в гърлото! “Стария завет” е толкова много редактиран, преправян и фалшифициран от равините, че никой вече не може със сигурност да каже кое в него е истина и кое са измислици и нагласени манипулации. От тази гледна точка той въобще не може да бъде сигурен исторически документ и източник на знание.

“Кабалата”, с която толкова много се гордеят юдейските свещенници и мистици, е взета изцяло, заедно с астрологията от халдеите (халдейската “Книга на числата”) и египетските свещенни книги (книгите на Тот Хермес и др.). Това по същество представлява една профанация на езотеричните знания, която в днешно време промива мозъците на невежи окултисти и сектанти, които си въобразяват, че са богоизбрани!

Самата юдейска религия е заимствана от по-древни източни култове и по-точно индо-иранския пантеон свързан с мистериите на Митра, Шива и Заратустра. Всички основни пунктове в еврейската религия са заимствани оттам (монотеизма, есхатология, ангели и демони, рай, геена и чистилище, възкресението и страшния съд), колкото и някои да се опитват да го опровергават и отхвърлят. Дори и образа на месията (“помазаник”) в старата юдейска религия е заимстване от Иран (зороастрийския Саошянт), респ. Индия (будисткия Майтрея). Тези факти са доказани от известния френски ориентолог Шарл Отран още в началото на миналия век и са отразени в неговия труд “Митра и Заратустра и арийската предистория на християнството” (Париж, 1935 г.). Ето подобни факти богоборците се опитват да скрият чрез унищожаване на културните и археологически ценности и тотално фалшифициране на древната история!

Български учени работили в библиотеките на Франция и занимаващи се с проблемите на Шумер и Месопотамия са потресени как след 1970 г. редица автори главно с еврейски произход целенасочено работят като “къртици” и правят неимоверни усилия да фалшифицират тази част на историята, която е тясно свързана и с българската древна история, както споменахме бегло по-горе. Това се прави много добре организирано и финансирано от редица съмнителни фондации, захранвани с еврейски пари. Много научни форуми се финасират и организират именно от такива фондации (в това число и у нас!). И това става в една демократична Франция, където науката е на доста високо ниво. Можем само да гадаем накъде ще тръгнат нещата там, след като на най-високо управленско ниво, масонерията издига и пробутва президентски кандидатури от рода на Никола Саркози (унгарски евреин, бивш агент на МОСАД!) и социалистката Сеголен Роаял (със съмнителен произход), лобиращи за американската фашизоидна политика. Какво ли още имат да ни търпят главите?!? Да се надяваме, че в Европа и по света все още има достатъчно трезви хора, които да се противопоставят на подобни зловещи заговори срещу човечеството!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Айдееее пак се почна с новия световен ред. Иракчаните разграбиха музеите си сами. Въозможно е и в криминален порядък някои американски войници да се прибрали нещо.

Всичко друго са глупости.

Авторът да посочи един музей, уцелен преднамерено от умни бомби!!!

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Айдееее пак се почна с новия световен ред. Иракчаните разграбиха музеите си сами.

Ако си гледал внимателно репортажите даваха 2-3 минутни клипчета за новините в който се виждаха бедно облечени с колички да влачат дивани, прозоръчни климатици килими и др. подобни.

С такива кадри, подхвърлени за масово медийно разпространение от американските военни цензори се цели да се внуши тезата за мародерства и грабежи на музеите и дворците от местното население.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
Стига оправдаване на американците ,де!

А стига и свевтосни конспирации :):):) Американците нямат нищо общо с темата.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Ако си гледал внимателно репортажите даваха 2-3 минутни клипчета за новините в който се виждаха бедно облечени с колички да влачат дивани, прозоръчни климатици килими и др. подобни.

С такива кадри, подхвърлени за масово медийно разпространение от американските военни цензори се цели да се внуши тезата за мародерства и грабежи на музеите и дворците от местното население.

Т.е. това не се е случвало? Или се случи? А какви трябваше да са реланите кадри според тебе? Военни цензори? Имаш ли данни тези кадри да са цензурирани? Или да са изкривили действителността?

Пък с творби като тази от мнение номер 1 се разпространяват едни такива съвременни мистификации, равни на Фоменковата предатировка на историята по тъпотата си.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Т.е. това не се е случвало? Или се случи? А какви трябваше да са реланите кадри според тебе? Военни цензори? Имаш ли данни тези кадри да са цензурирани?

В зоните на бойни действия журналистите трябва да се съобразяват с редица ограничения

В САЩ съществуват структури, изпълняващи тези функции за запазване на секретните подробности в дейността на ВС, както и на провеждане на политика и пропаганда в тяхна полза.

В зоните на бойни действия представителите на медиите са длъжни да се съобразяват с редица ограничения.

Общите въпроси на информационното обезпечаване (ИО) в американските въоръжени сили (ВС) са изложени в директивата на министъра на отбраната 5122.5, а основните принципи - в наставленията на комитета на началник-щабовете (КНЩ) на ВС на САЩ "Водене на бойни действия от обединени формирования на въоръжените сили на САЩ" и "Доктрина за използване на службите по връзка с обществеността при провеждане на операции".

В състава на обединените командвания на ВС на САЩ в период на бойни действия се предвижда разгръщане на оперативни центрове по връзка с обществеността за подготовката на брифингите им и подготовката на информационните сводки за предаване на журналистите.

В хода на военните операции на дейността на представителите на СМИ във войските се налагат редица допълнителни ограничения. Едно от тях е оформянето на акредитация в пресцентъра на командването на театъра на военните действия (ТВД) или на съединението.

Въоръжените сили на САЩ използват умело възможностите на СМИ за дезинформация на противника в хода на множество конфликти.

Липсата на акредитация се разглежда като нарушение на установените правила и предизвиква отстраняване на журналиста от зоната на бойните действия.

Журналистите поддържат контакт основно с представителите на службите за връзка със СМИ, които организират брифинги, посещения на частите и подразделенията, предоставят при необходимост транспортни средства и охрана.

Всеки журналист се прикрепя към длъжностно лице или подразделение.

Журналистите получават от офицера за връзка със СМИ квалифицирани разяснения по повод на развиващите се в зоната на бойните действия събития.

Представителите на пресата са длъжни да имат предвид това, че могат случайно да получат достъп до информация, която трябва да остане неизвестна за обществеността или неогласена до определен момент.

Забранява се вземането на интервюта от екипажите и бойните разчети преди началото на изпълнение на бойни задачи.

На представителите на медиите се осигурява възможността за безпрепятствена подготовка и предаване на материалите им по каналите за свръзка на пресцентъра или по собствени канали за свръзка. Относно последните могат да бъдат налагани ограничения, свързани със спазване на нормите.

В случай на нарушение наказанието е отнемане на акредитацията и отстраняване от зоната на бойни действия.

Информационните бюра (пресцентровете) се грижат и за опазване на военната тайна, както и за налагане на военната цензура по отношение на предаваната информация.

Имат право да задържат публикацията на материали, способни да повлияят на провеждана в момента операция.

При необходимост налагат ограничения на военнослужещите за контакти с журналистите.

Не подлежат на разгласяване:

Не подлежат на публикуване и обобщени данни за загуби на войските. По този въпрос американците се придържат към принципа да довеждат до знание на обществеността информация само за тези загуби, станали известни на противника.

Броят на самолетите, използвани в дадена операция на САЩ или НАТО, не подлежи на разгласяване.

Американското командване работи в синхрон със СМИ (средствата за масова информация) и умело ги използва за дезинформация на противника.

Това беше демонстрирано в началото и в хода на операция "Пустинна буря", когато командването разпространява лъжливи сведения за бойния състав и групировката на съюзническите войски.

Кулминацията на мероприятията за заблуждаване на противника се явява предаденото по телевизията на 14 януари 1991 г. изявление на министъра на отбраната Ричард Чейни, в което той изказва намек, че САЩ още не са готови за военни действия против Ирак.

Това изявление изиграва решаваща роля за постигнатата внезапност на първия удар срещу Ирак в нощта на 16 срещу 17 януари 1991 година.

На базата на опита от действията на ВС на САЩ и ОВС на НАТО в Персийския залив и на Балканите (Босна и Херцеговина, Косово) и понастоящем СМИ (средсрвата за масова информация) се използват активно за разпространението на дезинформация от най-високо ниво.

За това по правило се привличат и използват проверени журналисти и медии, които поемат отговорност да отразяват случващите се събития в изгодна за политическата и военната дейност на САЩ и НАТО светлина.

Oтразяването на дейността от СМИ по този начин в зони на бойни действия, се явява важна съставна част от информационната война.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

И все пак фактите - дойдоха американците и започна безконтролното разграбване на богатствата и артефактите от най-старата цивилизация на света, при Садам такова нещо нямаше. Без значение иракски, американски или други мародери го извършват, след като уж "носителите на световния мир" контролират положението в Ирак те са отговорни за това!

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
В зоните на бойни действия журналистите трябва да се съобразяват с редица ограничения

В САЩ съществуват структури, изпълняващи тези функции за запазване на секретните подробности в дейността на ВС, както и на провеждане на политика и пропаганда в тяхна полза.

В зоните на бойни действия представителите на медиите са длъжни да се съобразяват с редица ограничения.

Общите въпроси на информационното обезпечаване (ИО) в американските въоръжени сили (ВС) са изложени в директивата на министъра на отбраната 5122.5, а основните принципи - в наставленията на комитета на началник-щабовете (КНЩ) на ВС на САЩ "Водене на бойни действия от обединени формирования на въоръжените сили на САЩ" и "Доктрина за използване на службите по връзка с обществеността при провеждане на операции".

В състава на обединените командвания на ВС на САЩ в период на бойни действия се предвижда разгръщане на оперативни центрове по връзка с обществеността за подготовката на брифингите им и подготовката на информационните сводки за предаване на журналистите.

В хода на военните операции на дейността на представителите на СМИ във войските се налагат редица допълнителни ограничения. Едно от тях е оформянето на акредитация в пресцентъра на командването на театъра на военните действия (ТВД) или на съединението.

Въоръжените сили на САЩ използват умело възможностите на СМИ за дезинформация на противника в хода на множество конфликти.

Липсата на акредитация се разглежда като нарушение на установените правила и предизвиква отстраняване на журналиста от зоната на бойните действия.

Журналистите поддържат контакт основно с представителите на службите за връзка със СМИ, които организират брифинги, посещения на частите и подразделенията, предоставят при необходимост транспортни средства и охрана.

Всеки журналист се прикрепя към длъжностно лице или подразделение.

Журналистите получават от офицера за връзка със СМИ квалифицирани разяснения по повод на развиващите се в зоната на бойните действия събития.

Представителите на пресата са длъжни да имат предвид това, че могат случайно да получат достъп до информация, която трябва да остане неизвестна за обществеността или неогласена до определен момент.

Забранява се вземането на интервюта от екипажите и бойните разчети преди началото на изпълнение на бойни задачи.

На представителите на медиите се осигурява възможността за безпрепятствена подготовка и предаване на материалите им по каналите за свръзка на пресцентъра или по собствени канали за свръзка. Относно последните могат да бъдат налагани ограничения, свързани със спазване на нормите.

В случай на нарушение наказанието е отнемане на акредитацията и отстраняване от зоната на бойни действия.

Информационните бюра (пресцентровете) се грижат и за опазване на военната тайна, както и за налагане на военната цензура по отношение на предаваната информация.

Имат право да задържат публикацията на материали, способни да повлияят на провеждана в момента операция.

При необходимост налагат ограничения на военнослужещите за контакти с журналистите.

Не подлежат на разгласяване:

Не подлежат на публикуване и обобщени данни за загуби на войските. По този въпрос американците се придържат към принципа да довеждат до знание на обществеността информация само за тези загуби, станали известни на противника.

Броят на самолетите, използвани в дадена операция на САЩ или НАТО, не подлежи на разгласяване.

Американското командване работи в синхрон със СМИ (средствата за масова информация) и умело ги използва за дезинформация на противника.

Това беше демонстрирано в началото и в хода на операция "Пустинна буря", когато командването разпространява лъжливи сведения за бойния състав и групировката на съюзническите войски.

Кулминацията на мероприятията за заблуждаване на противника се явява предаденото по телевизията на 14 януари 1991 г. изявление на министъра на отбраната Ричард Чейни, в което той изказва намек, че САЩ още не са готови за военни действия против Ирак.

Това изявление изиграва решаваща роля за постигнатата внезапност на първия удар срещу Ирак в нощта на 16 срещу 17 януари 1991 година.

На базата на опита от действията на ВС на САЩ и ОВС на НАТО в Персийския залив и на Балканите (Босна и Херцеговина, Косово) и понастоящем СМИ (средсрвата за масова информация) се използват активно за разпространението на дезинформация от най-високо ниво.

За това по правило се привличат и използват проверени журналисти и медии, които поемат отговорност да отразяват случващите се събития в изгодна за политическата и военната дейност на САЩ и НАТО светлина.

Oтразяването на дейността от СМИ по този начин в зони на бойни действия, се явява важна съставна част от информационната война.

Нещо конкретно освен тези заклинания в стил "Правда" ще ни кажеш ли?

Разлика между военна дезинформация и явен репортаж как иракчаните грабят музеите правиш ли?

Как ще обясниш изобилните снимки от свинщината в "Абу Грейд" ако всичко е така точно, както го описваш по-горе?!

В САЩ има изобилие от медии, които бяха критични и то остро към Буш. Само тръпнеха и показваха какво ли не, основателно или неоснователно. Как пък не показаха кадри как се изнася културното наследство на Ирак.

И те ли са в синхрон с военните власти?! :banana:

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Стига оправдаване на американците ,де!

Руслане, ама много добре му го каза; надявам се материалът да ти е харесал! Мисля, че ти си най-наясно за какво иде реч! Написаното е много добре структурирано, проучено и точно аргументирано с факти - евала на този автор; чел съм и други неща от него за българската история! Направо "забива пръст в раната" по всички показатели! :vertag::good:

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Тъй ли? Кои неща е писал за българската история този автор? Историк ли е, ако да - с българска история или с иракско съвремие се занимава?

Или май с пропаганда, при това първосигнална?

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Тъй ли? Кои неща е писал за българската история този автор? Историк ли е, ако да - с българска история или с иракско съвремие се занимава?

Или май с пропаганда, при това първосигнална?

Ти освен горния материал, чел ли си нещо друго от Георги Войнов - има една интересна книга например; аз съм я цитирал в темата за Еврейското предателство във Велико Търново, където доста спорихме за туй-онуй! Човекът е доста в час за историята особено от Османския период и е запознат с доста неща, които не ще ги срещнеш в учебниците :book: ! На мен ми допада един такъв особен поглед върху "втория план на събитията", които някои тук наричат подигравателно "Теория на конспирацията" (която май не е никаква теория, а твърдо установена практика!)!........ :vertag::w00t::good:

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
И все пак фактите - дойдоха американците и започна безконтролното разграбване на богатствата и артефактите от най-старата цивилизация на света, при Садам такова нещо нямаше. Без значение иракски, американски или други мародери го извършват, след като уж "носителите на световния мир" контролират положението в Ирак те са отговорни за това!

То да беше само разграбването ...

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Потребителю Аспарух,

Ако си писал с ирония и не съм я разбрал, добре е да го уточниш и тогава - ОК. Но ако си писал сериозно - по начало имай предвид - още един такъв текст и ще се разделим преждевременно. Считай това за официално предупреждение.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител
Потребителю Аспарух,

Ако си писал с ирония и не съм я разбрал, добре е да го уточниш и тогава - ОК.

Естествено че с ирония.

Сега е ОК.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Ти освен горния материал, чел ли си нещо друго от Георги Войнов - има една интересна книга например; аз съм я цитирал в темата за Еврейското предателство във Велико Търново, където доста спорихме за туй-онуй! Човекът е доста в час за историята особено от Османския период и е запознат с доста неща, които не ще ги срещнеш в учебниците :book: ! На мен ми допада един такъв особен поглед върху "втория план на събитията", които някои тук наричат подигравателно "Теория на конспирацията" (която май не е никаква теория, а твърдо установена практика!)!........ :vertag::w00t::good:

Аха, яснооо. Е, "кому как", как говорят у них.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...