Отиди на
Форум "Наука"

Виж топ 5 на Gibson за китарни рифове на всички времена


Recommended Posts

  • Администратор

Gibson.com са направили своя класация Топ 5 за най-добрите китарни рифове на всички времена.

Изпълнения на Guns n'Roses, Led Zeppelin и Cream са сред "рифовете, които ни карат да си припомняме защо обичаме китарата и рока толкова много."

Ето и цялата класация:

1. AC/DC: Back in Black - "Песента, която даде знак, че групата се завръща след внезапната смърт на Bon Scott и чийто насечен риф накара всички да осъзнаят, че групата е канализирала изключителната си загуба в звук, по-яростен от всякога."

2. Deep Purple: Smoke on the Water - "Семпъл, но изключително доминиращ. Китаристът Ritchie Blackmore разказва: "Въпросът беше да го запазим семпъл - помня, че Pete Townsend ми беше казал, "Старай се всичко да е максимално просто и да увлечеш аудиторията след себе си."

3. Guns n'Roses: Sweet Child O'Mine - "Къдравото начало улавя великолепието на 80-те в рамките буквално на секунди. Duff McKagan си припомня: "Всичко започна на шега, защото всички си казвахме - що за песен ще е пък това? Едно голямо нищо - ще бъде само пълнеж в албума. Slash просто си дрънкаше на китарата, когато написа рифа."

">
" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

4. Led Zeppelin: Heartbreaker - "Агресивен акорд, който, веднъж чут, повече не излиза от главата ти. Това е първото изпълнение, което показва Jimmy Page, демонстриращ превърналото се в икона дуо на Les Paul и Marshall. Лесно е да видим защо той запази тази комбинаци и до днес."

5. Cream: Sunshine of Your Love - "Вдъхновени след един концерт на Jimi Hendrix от 1967, басистът Jack Bruce и текстописецът Pete Brown се прибират заедно вечерта и в един спонтанен джем-сешън създават най-популярната песен на групата. Не само това: един от феновете на това изпълнение става самият Jimi Hendrix."

starfm.bg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето още една класация на списанието Guitar Magazine от май 1995, под заглавие „50-те най-тежки китарни рифа за всички времена”:

post-4896-1265803943_thumb.jpg

http://rapidshare.com/files/178484598/GuitarMag-05-95.pdf

За онези които умеят да свирят има и ноти…

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Втората класация повече ми допада :), а и повече отговаря на описанията от по-горе, като "агресивни", "по-яростни от всякога" и тн.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето най-тежкият риф - Black Sabbath - "Black Sabbath":

post-4896-1265830666.jpg

А ето и най-бързият: Slayer - "Angel of death":

post-4896-1265830674.jpg

Ааааааrgh!, зясърбяха ме пръстите - отивам да свиря! :punk:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Тая класация ми се струва някакво недоразумение,от всичките пет предложение единствено "Дим над водата" на Пърпъл заслужава да е в такава класация,при това винаги на първо място-рифовете на това парче наистина са най-великите,всеки начинаещ китарист минава първо през тези рифове :punk:

Парчето "Сладко мое дете" на Гънс дори не започва с рифове,изобщо рифовете са като цяло на заден план в цлата песен :post-20645-1121105496:

На АцеДеце пък "TNT" e много по-удачно предложение за такава класация,също и "Dirty Deeds Done Dirt Cheap",де не говорим пък за "Whole Lotta Rosie" :)):

http://www.youtube.com/watch?v=OgSt_QiumVc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fvP0uwl3Q6A&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=b8iKgIOwV2c&feature=related

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...