Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Глобален Модератор
Google планира да изгради широколентова оптична мрежа, с която да гарантира достъп до интернет със скорост един гигабит в секунда, която е близо 100 пъти по-голяма от средната скорост на достъп до Интернет в САЩ, съобщи АП.

В блог на компанията се обяснява, че с такава скорост един пълнометражен филм с висока разделителна способност на изображението ще може да бъде записан от интернет за по-малко от пет минути. Високата скорост на достъп и обмен на данни по новата мрежа ще има и други приложения, например изпращането на триизмерни изображения от местна клиника към по-големи медицински центрове.

В експеримента ще бъдат включени от 50 до 500 000 потребители на интернет. Новата услуга според компанията ще се предлага на конкурентни цени, отбелязва БТА.

Google ще изгражда само оптичната мрежа, докато всеки потребител ще може да избира сам своя доставчик на интернет услуги. Целта на експеримента е да се провери функционирането на базирани в интернет приложения от ново поколение. Едновременно с това ще се тестват и нови способи за прокарване на оптични кабели.

Според ДПА Google прави сериозна заявка за развитие в направления, които са извън сегашната дейност на компанията, създател на най-масово използваната интернет търсачка. Миналата година Google пусна на пазара нова операционна система и мобилен телефон, които са пряк конкурент на iPhone на Apple.

Във вторник компанията обяви и създаването на нова мрежа за социални контакти, която е запланувана като алтернатива на Facebook и Twitter.

За социалната мрежа леко закъсняха, не че като се хванат с нещо не го правят добре, но ще им бъде доста, доста трудно.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Това въобще не е изненада. Google отдавна предоставят в по-големите градове в USA Wi-Fi интернет напълно безплатно...За своите мрежи използват свои си "изобретения" има си причина Google да зарежда толкова бързо от която и да е точка по света...Отделно това ще им даде още по-голям достъп до потребителския начин на живот...

А за социалните мрежи...те са доста навътре в занаята, все пак имат - http://www.orkut.com

Разбира се, не е толкова популярен колкото Facebook, но в някои технически отношения мисля, че е дори по-добър. От съвсем скоро (няколко дена) пуснаха и една нова "услуга" в Gmail - Buzz. Според мен това е огромна крачка към един заместител на Facebook статуса. Т.е. в Buzz публикуваш каквото си искаш и го споделяш с когото си искаш. Можеш да следиш своите приятели (по имейл) и те теб. Това замества както на Twittyr така и Facebook. Ще видим какво ще направят. Разполагат с неограничени възможности ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...