Отиди на
Форум "Наука"

Тримачтовата баркентина "Royal Helena"


Recommended Posts

  • Потребители

Тримачтовата баркентина "Royal Helena" е най-големият български ветроход с дължина 54,40 метра с бушприта(2м. повече от ветрохода "к(Калиакра"), ширина 8.2 метра и газене - 3,8 метра. Общата площ на платната на ветрохода е над 1000 квадратни метра, а максималната скорост, която може да достигне с платна, е 20 възла. Трите мачти са с височина 32 метра. С двигател максималната скорост е 12 възла. Корабът е построен във фирмата за кораборемонт, преустройство и корабостроене "МТГ Делфин". Предвидена е за 96 души пътници и екипаж при плаване на близки разстояния. Общият брой койки в каютите е 47.

post-549-1279197148,8002_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребители

Модераторите, направете така, че "атакуваните" изображения да изчезват. Също и като се изгуби връзката с форума, да изчезва вече каченото. Сега тези "летящи холандци" се мандахерцат и никой не знае за за какво става дума.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Извинявай! Вчера се опитах да пусна един материал с илюстрации. Докато го редактирах се загуби връзката с форума и цялата ми работа отиде на кино. Това добре: ще наредя всичко наново. Но качените илюстрации не отидоха в някакво кошче, а се появиха в пост като „Прикрепено приложение” (или нещо такова, не го помня), който излизаше под всяка статия в „Цивилна техника”. Достъп до поста, обаче нямах.

Ами като няма пост, какво е това приложение? И то трябва да изчезва. Написах горното вчера под случайно избрана статия да обърна някакво внимание на модераторите, тъй като достъп до „мойте” си картинки нямах. Гледам днес, че изображенията ги няма, ама аз взех да придобивам комплекс от възможността пак да ми се случи. То не ми е за първи път.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ако пускаш дълъг текст е за предпочитане да си го направиш на компютъра, защото винаги може да стане гаф и да се изгуби. Иначе за снимките може да си сложил в един отговор повече от позволеното, да са останали отворени тагове, повече цитати от позволеното ... В такива случай излиза съобщение и иска редакция - намаляне на снимки или др. под.

При всички случаи при проблем не използвай случайна тема, а задай въпрос в Проекта БГ наука, с по-подробно описание на проблема. Напр. колко снимки си се опитал да сложиш в един отговор. Разбира се трябва да има информация и къде си се опитал да го пуснеш, както и какво е. Все пак трябва да е ясно какво се търси.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...