Отиди на
Форум "Наука"

scarecrow

Потребители
  • Брой отговори

    769
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ scarecrow

  1. а може би просто означава "пристанище" / "сигурно пристанище"
  2. Статията е от 2009, когато огрaничението за съдържанието на сяра в морските горива беше 4.5%, сега е 3.5%. Очаква се от 2020 г да влязат в сила новите изисквания - до 0.5%. Ограничението при престой в пристанищата в ЕС от години е за горива с ниско съдържание на сяра (под 0.1%) .
  3. COSCO имат мажоритарен дял от пристанището в Пирея и дългогодишна концесия за контейнерния терминал
  4. бруто тонажът е мярка за обем. оттам нататък всички сметки може да ги хвърлиш на боклука
  5. ИИЗ не е териториални води, това са международни води, там обаче държавата има права върху използването на подводните ресурси, вкл. шелфа. Териториалните води са до 12 морски мили, ИИЗ е 200 морски мили,. И в двата случая може и да е по-малко, ако това означава препокриване с територия / зона на друга държава.. Ако сравниш въздушните граници с териториалните води, би трябвало да съвпаднат. Уикипедия https://en.wikipedia.org/wiki/Exclusive_economic_zone дава основни идеи за разликите между териториали води и ИИЗ - права, суверинитет, иначе за повече информация - конвенцията на ООН по морско право.
  6. А пък тюрковъдите ни изкарвате братя с чукчи и евенки. И въобще кое е по-важно - истината или това, което ти харесва? Има си едни теми в раздела за генетика, добре ще е всички чукчи да прочетете тези теми. ПП Почти съм убеден, че в поста ти имаш предвид пущуни, но ще е добре да обърнеш внимания на факта, че пущуни и пущини са съвсеееееем различни неща.
  7. Съжалявам, но на теб специално генетиката няма да ти проговори никога.
  8. Имаше един особен случай със Словения, които трябваше да преминават през хърватски или италиански териториални води.
  9. Отново бягане от отговор. Ако спрямо жена е приложено насилие, конвенцията третира ли по различен начин жертвите в зависимост от тяхната сексуална ориентация? В дадения от caress пример се подразбира, че в случай на принудителен брак, има значени и съответно разлика в зависимост от това каква е сексуалната ориентация на жертвата.
  10. Как така стана, че хем защитата на правата на жертвите трябва е без дискриминация на база сексуалната ориентация, хем сексуалната ориентация има значение?
  11. Нали уж конвенцията няма нищо общо със сексуалната ориентация?
  12. Гръцкият става официален език в ИРИ още преди пристигането на Аспарух на Дунава.
  13. Храната и водата не са проблем. Истинският проблем е, че не знаели къде отиват и кога ще стигнат. Освен това съм съгласен с мнението, че по онова време Китай не е имал нито желанието, нито възможността да колонизира континента. Ако по една или друга причина китайците бяха създали колонии в Америка, колониите им щяха да последват съдбата на холандските, френските, шведските, датските и руските.
  14. Швейцария няма подписан договор за асоцииране, а има подписани двустранни споразумения между ЕС и Конфедерация Швейцария. Степента на взаимодействие на държавите от ЕИЗ (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и ЕС също е на основа на договори и споразумения, а не на асоцииране.
  15. Северно Тихоокеанското течение започва на юг от Япония, достигайки я минава източно от нея и сменя посоката си почти право на изток, като достига днешните Орегон и северните части на Калифорния.
  16. 800? Тез' числа за нищо ги нямаш Уелс - едва ли, по-скоро Шотландия и Северна Ирландия Нещо съм пропуснал момента, в който сме минали на евро... Горките норвежци и швейцарци, там през ден-два революции.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...