Отиди на
Форум "Наука"

Шамбала


astrologa

Recommended Posts

  • Потребител

В древните тибетски религиозни текстове скритото царство Шамбала е описано като тайнствено място. Въпреки че географски би трябвало да се намира някъде между тибетските планини и обширната пустиня Гоби, според твърденията то е отделено от останалия свят от духовна граница. Това означава, че само предопределените да го намерят ще стигнат до него. От векове тибетските лами търсят царството и много от тях посвещават години от живота си на предана духовна подготовка.

Тибетските ръкописи съдържат подробни описания на това недостъпно царство. Някои географски карти оприличават формата му с осемлистен лотос, в чийто център се намира дворецът Капала. Илюстрации показват, че жителите на Шамбала са благословени с модерни транспортни средства като самолети и совалки. Също така те притежават сложни научни уреди, с които изучават звездите.

В текстовете се съдържат предсказания за управниците и жителите на това загадъчно царство. Дадена е точна информация за 32 царе на Шамбала и подробно са изброени датите на управление на различните приемници на трона. Предсказано е още, че с течение на времето мощта и просветеността на жителите ще нарасне и те ще се сдобият например с телепатични способности и умение да пропътуват огромни разстояния с голяма скорост. Докато те се развиват, външният свят ще се изроди - ще стане войнствено настроен и ще изпита глад за власт, пренебрегвайки духовния живот за сметка на материалното богатство.

Същото пророчество обяснява, че след около четири века ще настъпи денят на разплатата. В този момент светът до такава степен ще е пропаднал, че ще бъде управляван от зъл цар, който, вярвайки, че е всемогъщ, ще открие Шамбала и ще я нападне. В тази битка 32-рият цар на скритото царство - Рудра Какрин - ще поведе огромна армия от чистите и просветените към победа и ще възвести настъпването на епохата на съвършенството.

Тези, които вярват в съществуването на Шамбала, разглеждат фактори като материализма, разпрострял се по целия свят, и бурната история през последните сто години като доказателство за точността на предсказанията, съдържащи се в древните текстове. Но тъй като предвиденият ден на Страшния съд е чак през 2425 г., има доста време, докато разберем със сигурност дали пророците са познали какво ще е бъдещето.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...