Отиди на
Форум "Наука"

Светът на победилия социализъм


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

Оригиналът тук http://alternathistory.org.ua/mir-pobedivshego-sotsializma-peredovitsa-gazety-mgu-pravda-sotsialisticheskogo-studenta-akh-da-2010#comment-3239

Преводът е мой.

Светът на победилия социализъм, заглавна страница на МГУ "правда социалистического студента". Септември 2010

Блестящо откритие в социалистическата наука!

Нашите доблестни учени от института за изучаване на ленинското наследство са открили нова истина в материалистическото учение на взаимовръзка на марксистко-ленинските философии на нашия скъп другар наследствения генерален секретар Брежнев 3 ти. Съгласно уверенията на почетния академик Теореческия ленинизъм В.М. Комаров "направеното от нашия скъп генерален секретар обобщение позволява да се хвърли светлина на някой особености на марксическото учение" Той е изразил надежда че подобни изследвания извън всяко съмнение ще донесат голяма полза за съветската наука.

Заседание на организационния комитет на комсомола в МГУ.

Комсомолците от МГУ искат отпадане от матурите на упадъчните въпроси от така наречената химия. "Кое е по важно за страната-изучаването на теорийките на прислужника на царизма Менделеев или изучаването на заветите на комунистическата партия?"-питат нашите отличници. Асоциацията на отличниците в МГУ призовава към изключване от програмата на ВУЗА на такива малко значими предмети като "социалистическа наука" от 2 ри 3 ти 4 ти и 5 ти курс.

Колонка на защитника на отечеството.

Фелдмарал Федоросенко гневно отрича гнусните инсинуации на опортюнистите за някакво си "изгонване" на съветския миротворчески корпус от Австралия. "Нашите войски си тръгнаха преди седмица изпълнили напълно нашия дълг пред работниците и селяните в Австралия оставяйки им надежна опора за пълна победа над силите на реакцията". Случилото се онзи ден превземане от наемниците на империалистическата реакция на градове като Дерби, Брум и Уиндъм считащи се бастиони на социалистическото движение в Австралия по време на целия конфликт , маршала справедливо нарече "Последни жалки домогвания на империалистическата хидра, жалко опитваща се да подрие бойния дух на нашите другари с безсмисления аргумент че владее 98% от континента".

Заедно с това маршалът призна че в хода на конфликта са имали място някой недооценки от съветска страна довели до досадни загуби. Той призна че танка Т-96 А не съответства напълно на съвременната бойна ситуация. Именно във връзка с това (а не заради някакви измислени катастрофални загуби !) материалната част на Таманската танкова дивизия е била оставена в Австралия. Боеспособността на родината няма да пострада, увери маршала, тъй като вече е приет на въоражение принципно новият танк Т-96Б, въоражен с нарезно оръдие с разделно зареждане не от 125, а от 126 мм. По думите на маршала " На всеки военен е ясно че нарастването на калибъра с милиметър води към толкова радикален ръст на огневата мощ, че предполагаемата възможност империалистите да направят подобна машина е просто смешна".

Днес пред сданието на генералния щаб беше разгонен провокирания от империалистическата пропаганда митинг на незаслужаващи доверие елементи така нареченият "митинг за незавърналите се войници". Жалката групичка събрали се въобще даже не беше близо до изказваната малко вероятна цифра 120 000 души, които са излезли с абсурдни обвинения към генералния щаб че той видите ли скривал истинските цифри на загубите в Австралия, Аржентина и Испания, посочвайки при това съвсем невероятни цифри от 75 000 жертви без да се считат пленените.

С усилията на милицията и пристигналите военни части митинга беше разгонен, а подпалвачите му заловени. Правителството на Москва призовава да не се вярва на измислените слухове за стрелба с автоматическо и тежко оръжие, бутилки със запалителна смес, а също и на слуховете за многобройни жертви. Случилите се 12 взрива и пожара в жилища близо до генералния щаб носят напълно случаен порядък. Блокирането на улиците в района е било изключително заради технически работи.

Колонка на любителя на природата

Сприскърбие сме принудени да отбележим, че световно известния далекоизточен леопард е отишъл в областта на легендите и прикъзките. Подкопаната популация на тези животни по време на царизма не можа да се възстанови въпреки ударните усилия на социалистическата наука. Нека всякакви предателски елементи пускат слухове за някаква уж разпространила се мода на леопардовите кожи сред такива издигнати гражданки като Брежнева Л.Е! Нашите заслужили труженички, нашите титанши на социалистическия труд, нашите скромни родственици на скъпите другари от ЦК на КПСС се обличат изключително в изскуствени кожи които по своите качества не отстъпват на естествената леопардова кожа. За съжаление, тъй като запасите от ресурси за производство на тези кожи се изчерпаха, то постъпването им за народно разпределение не се предвижда. Поради това нашето мъдро правителство е решило да награди само най заслужилите труженички, такива като Брежнева Л.Е.

Прашни бури в средна азия. Академията на социалистическата природа гневно отрича слуховете че за тях има вина неотдавна завършеният проект за завой на сибирските реки, забележително постижение на социализма. По думите на академика тези събития носят изключително природен характер. В своето изказване главата на академията изказа мнение че ако не е бил построения със самоотвержения труд на другарите Брежнев ІІ ри и Брежнев ІІІ и канал, то природните последствия биха били много по страшни. Категорически се отрича всякакво антропогенно участие в прискърбното изсъхване на каспийско море, разширяването а границите на средноазиатските пустини до Орск и някакво си измислено неплодородие в средноазиатските републики.

Съветски труд

Събранието на трудещите се в камовския завод за електротехника "Брежнев ІІ" тържествено рапортува за постъпването в народното стопанство на новия ленточен магнетофон "Радуга 2010" за 111 рубли. В настояще време тези магнетофони все още са в недостатъчни количества, затова талоните за тяхното придобиване на първо място получават отличилите се трудещи се в рамките на премия. Но тъй като за съветското общество думата "дефицит" е непозната всеки трудещ се може да се снабди с тази машина, след покупка на изящно изработен бронзов бюст на другаря Брежнев ІІІ. Този магнетофон както се надяват в камовския завод "Брежнев ІІ" убедително ще докаже на трудещите се безполезността на уж превъзхождащите магнетофоните, така наречените Си-Д дискове които са разспространени на запад.

Съветска култура.

Днес сутринта в Болшой театър за последен път беше показана на широката публика пиесата на упадъчния империалистически Шекспир "Ромео и Жулиета". Тя ще бъде заменена от идиологически правилната творба на великия Ксюшин Н.В. "Колхозник и доячка рекордьори, ленинска премия".

Външни новини

Радостни сме да ви съобщим че всемирното шествие на социализма започнало през 1917 все още не е завършило. Взаимопомощта сред социалистеческите страни продължава на всички пространства на нашите народи. Нашите братя и сестри от страните на "новия социализъм" със сълзи от радост на очите осигуряват всичко необходимо за нуждаещите се в отделни региони.

Страданията на империалистическата хидра да опорочи братската взаимопомощ няма никакви шансове за успех! Вчера изхождайки от позицията на клеветнеческа отрова тя заяви че в Рио де Жанейро, социалистическа република Бразилия е имало някакви вълнения заради "силовото изземане от съветските войски на 3 милиона тона зърно с цел неговото отправяне в централна азия която е заплашена от глад".

На това трудещите се отговарят така, първо никакви вълнения не е имало, второ никакви 3 милиона тона зърно не са нужни на средна азия, тъй като там няма никакъв глад, трето тези три милиона тона зърно са изпратени в помощ на неназована социалистическа страна, като маршрута е преминавал през средна азия което не означава нищо.

И струва ли си въобще да се слушат жалките викове на бразилските империалисти когато нашите доблестни другари бразилските социалисти, поддържани от революционните сили на съветската армия добиват хидрата на реакцията в нейното леговище? Преди седмица народната армия на другаря Салвадоре нанесе на противника, реакционните войски на президента Корхилио серия решаващи удари в хода на които социалистическите войски оставиха такива нямащи особена ценност обекти като Бразилиа, Ресифи, Блу-Оризонте и Салвадор, но удържаха блестяща победа в течение на три часа сдържащи многократно по големите сили на противника при село Пираня-Толидес стратегически пунк с население 18 човека. Врагът влезе в селото едва тогава когато последният защитник отстъпи на 5 км от селото, което заело по малко от 20 минути за изпълнение от храбрите войски на другаря Салвадоре! Наистина всяка армия може да се гордее с толкова бързоноги бойци чупещи рекордите даже на съветската армия!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 месеца по късно...
  • Потребител

Невероятно! България - Камбоджа (Кампучия), а Тодар Живков - Булгар Руж (Червен балгар)!

Редактирано от eMGeto
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...