Отиди на
Форум "Наука"

Нова (гей) църква


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело
Дим Дуков станал епископ, създава нова религия

9 декември 2010, 09:34

София, България

изпрати на приятел

Разпечатай

Дим Дуков създава ново вероизповедание, което ще зачита стария Юлиански карлендар, който е отменен от Светия Синод през 60-те години. В студиото на ТВ7 той сподели, че не става дума за разкол, нито за безмитен внос на помощи, а за чисто ново вероизповедание.

"Това е нова българска православна църква. Ставало дума за служене по стария Юлиянски календар, който има много привърженици", обясни бившият монах Дамаскин и обяви, че междувременно е станал епископ.

Новото вероизповедание скоро щяло да получи регистрация от СГС. Инициаторите са 9-10 души, а Дуков се е включил по-късно. "Няма да има разлики в служението", увери новоизпеченият епископ и подчерта, че на този етап не е отлъчен от православната църква. /БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/94169

Ето докъде я докарахме, един педераст да създава ново вероизповедание. И къде я църквата да му тресне една анатема, та той и неговата гей дружинка да отидат там където им е място?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

И защо да не създава? Всеки може да си създава каквото си иска. А дали ще потръгне, е вече съвсем друг въпрос.

На Дим Дуков искам да му кажа нещо. През 1790 в Париж се прави конференция, на която се обсъжда какво евентуално може да замести амортизираното и компрометирано християнство. Излиза един умник, не си спомням името, с проект за ново вероизповедание. Обяснява как е, що е. Тайлейран слуша, слуша, и накрая казва.

"Всичко е много хубаво, но има един недостатък. За да му повярват, Христос се разпъна на кръста. Ако искате и на вас да повярват, трябва и Вие да направите нещо подобно".

Толкоз.

Редактирано от alvassareiro
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Тука имам една много немодераторска забележка, но Алва добре е обобщил нещата преди мен.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Като гледам това не е ново вероизповедание, а бих го охарактеризирал като православна секта. Направо старостилец се е извъдил бай Дим, да не повярва човек. :smokeing:

Как и да е, ако ви е интересува едно наистина ново вероизповедание /макар и с античен уклон/, бих привлякъл вниманието ви към ето тези сладури /още не знам дали са започнали процедурата по регистрацията на религията им/:

http://www.facebook.com/pages/Treskeja-Threskeia/129696034933#!/note.php?note_id=171602686200593&id=129696034933

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
нито за безмитен внос на помощи

Значи ще е лочене на пари от еврофондовете. Църквата на еврофондианците - като нищо в лоното й може да се влее целият на политически елит. :tooth:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...