Отиди на
Форум "Наука"

Научните ченгета в България


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте!

Предлагам един поглед към агентите на ДС в българската наука. Есето е доста крайно, много остро и си служи с лични имена. Адресът е: http://dimitaratanassov.wordpress.com/2011/08/01/lucky-cop/

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Много добро, наистина. Целият блог на г-н Атанасов си струва, а някои отделни текстове (като този) са особено силни. За съжаление имаме нужда да си казваме такива неща и то по този начин. За още по-голямо съжаление тези като Димитър Атанасов са много малко.

Добре дошли във форумите на сп. БГ-наука.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

За съжаление много хора не си дават сметка за същността на българското доносничество. Тук не става дума за Щирлиц или Джеймс Бонд. Не става дума за учени или воъбще хора, които са решили да направят нещо за държавата си. Става дума за в най-дбория случай посредствени хора, които "социалния асансьор" ДС е издигнал вместо други. Те си знаят, че като учени не струват нищо и тяхното развитие зависи само и единствено от доносничеството. Получава са ДС-зависимост - в смисъл доносникът-учен без подкрепата на ДС е кръгла нула. Така доносникът си знае, че ако не служи на системата, той не става за нищо и това го кара да е готов на всичко за да остане в играта. Е, не всички остават, защото системата има много кадри и никога не е проблем да жертва някой в името на по-големи интереси.

Та от там идат и проблемите с бълг. наука. Доносниците не могат да правят наука, но пък могат да правят доноси за да пречат на тези, които могат. Това е трагедията на днешна България.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Браво! Ето така трябва да се говори за тези неща.

Става дума за в най-дбория случай посредствени хора, които "социалния асансьор" ДС е издигнал вместо други.

Да допълня, че това далеч не се отнася само за науката. Отнася се за абсолютно всички сфери на живота в България - прибавете и политиката, и бизнеса. 21 години след 10 ноември продължаваме да бъдем управлявани и поучавани от ДС. А това е наистина тъжно.

Редактирано от Михов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Българската нация е така ударена след 1944 г., че пълноценното й възстановяване не ми се вижда вероятно.

Сигурно така са си говорели и в 1018. Нещата винаги изглеждат или по-добри, или по-лоши отколкото са. В случая изглеждат много лоши, така че има надежда :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...