Отиди на
Форум "Наука"

Няколко аспекта от посещението на Московския и Всерусийския патриарх Кирил Гундяев в БългарияГлавните послания на патриарх Кирил Гундяев до България,


Recommended Posts

  • Потребители

Главните послания на патриарх Кирил Гундяев и хората, които той представлява до България, българския народ и БПЦ бяха изразени най-общо казано в следното правило - никакво отклонение от уравниловката. Политическият истаблишмант на Русия, направи последен за съжаление грешен политически ход за привличане на България към орбитата на сферата на държавите от бившия СССР начело с Русия.

Да видим, все пак "грешчиците" на руската политика към България

1. Линията на развиващ се Икуменизъм, но не от папски, а от кагебистки вид; В смисъл водещата роля в този процес играе не римо-католическият папа , а руският патриарх.

2. Отправяне на "апел" към българите да продължават да закупуват на нефт, газ и други природни ресурси на безбожно скъпи цени, които в условията на тежката икономическа криза са абсурдни.

3. Русия няма намерение да увеличи притока на туристи в България, за сметка на Турция, а напротив държавата, която праща оръжие убиваща руски граждани в Кавказ и Средна Азия, продължава да бъде на дотации от Русия. Патриарха можеше да направи един подобен призив - за Бога братя ходете на екскурзия в България и купувайте българското.

В България се покоят мощите на онзи, който стои от ляво на Бога - най-великият роден от жена - св. Йоан Кръстител, мощите и на първия апостол - Андрей Първозвани, който официално се води и апостол на Русия. Това беше пропуснато и просто е несъмнено, че е направено нарочно. Ако подобни думи бяха изказани от най-висока църковна трибуна, то поне вярващите в Русия, които са между 10-15% по някакъв начин, биха се насочили към България за поклонническо пътуване и отдих.

4. Некупуване на стоки от България - наши фермери, работници и земеделци отиват да работят в Гърция и на Запад, вместо да стоят тук и издържат семействата си от място , но и да плащат данъци на нашата държава.

5. Незаангажираност към българските проблеми - геноцид, бедност, македонски въпрос, каноничен ред, изправяне на историята, признателност за книжнина и култура;

6. Липсата на извинение за геополитически грешки при Светослав Игоревич, Балканските войни и Първата световна война. Не трябваше да ни водят официално победени във Втората Световна война. Сталин казал, не- победени са, не са победители, макар българи да отдадоха кръвта си за Червената армия. Това забави историческото развитие на България, която трябваше да плаща непосилни репарационни задължения към Югославия и Гърция. Отделно към това, в чисто църковен план, големия минус на Руската православна църква в края на XIX и нач. XX в. , беше пълната й ненамеса на при решаване на българската схизма. Признаване на измислената румънска църква, която е основана едва през 1922г. , за сметка на БПЦ, която има хилядолетна история. За никого не е тайна, че в сегашното противостоене в православния свят Руската и румънската църкви са срещу "гръкоезичните'' .

6. Да се строи безмислена, скъпа и неефективна АЕЦ.

7. Не са признателни за това, че им дадохме една фиктивна ВМС база, на която и до днес се ремонтират руски кораби. На "Лъджа"-та има два руски кораба http://www.trud.bg/A...ticleId=1023913

Руската диалектика срещу нас се движи в чисто умозрителни постановки -

1. Били сме ги предали ? - възражение, кой всъщност кого предаде, да не би България да закри СИВ и Варшавският договор? Не го ли закри предателя Горбачов и останалите кагебисти?

2. Били сме срещу тях -възражение - Да бе, техния агент Доган изпрати две дивизии ислямски братя за Джихад в Чечня. Пълни глупости - напротив , българите-мохамедани гладуват заради агента от КГБ Доган, който с лобиската си партия, поддържа безбожно ниски изкупни цени на тютюна. Нищо !!! Абсолютно нищо не сме направили против тях - продавали сме оръжие на Грузия; да, това е единствения до някъде антируски жест на българите. Всъщност фирмите, които са осъществили доставките са били от близкия кръг на българските социалисти и да не кажем направо свързани с руските разузнавателни служби. Това не е аргументум екс силенцио - погледнете кои са собствениците на български фирми за военно производство.

3. Не сме ги пуснали в Сърбия през 1999г.

Когато самите сърби им искаха Ц-300 те не им дадоха . При държави, които притежават Ц или С-300 програмирането на военните операции търпи качествени промени. Виждаме, че държава с С-300 досега не е нападната - пресен пример Сирия.

Сърбия официално обявява и пита, защо и на каква цена са ги предали руснаците пред 1999г. ?

Не сме им помагали да си оправят нещата на Балканите. Били сме длъжни да се караме заради тях с другите държави, за да сме им уреждали техните игри. Когато съществуваше ОВД им вадехме кестените от огъня и изпращахме братска помощ за соц. страните от Азия, Африка и Америка. Сега сме хептен дребни джуджета, дето няма и зад кого да се скрием. Това ли искат да кажат ?

Червената армия не искат ли дойде ???

Имаше ли все пак положителни моменти от посещението на Всерусийския патриарх ? Твърде скромни на фона на политическата незрялост на руската дипломатика спрямо България.

1. Теоретично, РПЦ МП призна, че български мисионери са участвали в евангелизаторският процес в Русия.

"Нито една национална култура не може да съществува без своя база, без основа. За нас това е източноправославната култура. Ние приехме от вас културно-генетичния код на братята Кирил и Методий". Това заяви в академичното си слово патриархът на Русия Кирил на тържество в края на посещението си у нас.

Значи, не само са "участвали", както се опита да изкаже българската роля, митрополит Иларион Алфеев, но те са и създали , всичко това, което днес наричаме Православна Русия или Матушка Русь. Градът , който ги е пазил 200 години от половците(куманите) се е наричал Рилск(на името на св. Иван Рилски). Двама от най-известните руски светци са използвали мотиви от живота на св. Иван Рилски - св. Йоан Кронщадтски "взема" името, а св. Серафим Саровски повтаря подвига - 1000 дневното стоене на молитва върху камък. Най-известният руски светец Сергий Радонежски, чийто манастир и до днес е най-големият манастир в Русия е също кръстен на един "илирийски" светец , който до църковната му контаминация с образа на св. Георги и по този начин, повяхване на паметта му в народния фолклор е бил дълбоко почитан на Балканите, пострадал от злобата на своя император роднина дакиец - става въпрос за св. Сергий , който заедно с неговия събрат Бакх, са екзекутирани по заповед на имп. Галерий.

2.Патриарха теоретично зае българската страна в конфликта в енорията на руската църква "Св. Николай" в София. http://dveri.bg/kxq68

На практика какво ще стане предстои да разберем. Успя ли да си спаси , разкритата кагебистка агентура?

Бъдещето ще ни покаже... Още няколко дребни момента, които въобще не си струват отбелязването ...

В крайна сметка -

Кой спрямо Кого има комплекси???

България не трябва да има руски комплекси.

Но, те, че имат, това се пролича.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Фактът, че се потвърждава българският културен импулс към Русия е много позитивен. Делото на Кирил и Методий всъщност е дело на Борис I.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Посещението на патриарх Кирил е положителен факт и не бива да се политизира, т.е. да се свързва с грешките на руската и съветската политика.

И се оказа и лакмус за отношението на българите към руския народ. Топовни салюти, хоругви, многохилядно мнозинство, премиерът му целува ръка и т.н.т.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Изобщо съм несъгласен с тази гледна точка и с тоя начин на мислене!

Руснаците не са ни длъжни с нищо кой знае какво, както и ние на тях, както междувпрочем и спрямо останалия свят.

Защо се очаква, че Русия трябва да заема българската позиция по който и да е въпрос? Русия си заема руската позиция и техните си интереси. Ние и никой друг освен ние ще се грижи за българските интереси!!!

Незнам за какво ще ни послужи извинение или благодарност за нещо случило се преди 1000 години. Единствено за да погали комплексите ни за малоценост/величие.

Цените на ресурсите се определят от международния пазар на същите. И дали ще го купуваме нефта и газа от Русия или от С. Арабия разликите в цените няма да са съществени.

А руските туристи не ги праща руския патриарх или Путин. Привличането им у нас е въпрос на реклама, маркетинг и подобни. Все неща, които ние трябва да си свършим.

Стинка, ти май наистина не искаш да разбереш, че руснаците искат да ни построят скъпа АЕЦ, която ще произвежда 10-пъти по-скъп ток . За тези пари България ще си направи 1000 ВЕЦ-а, ще има риба, пълноводни реки и сума ти още дивиденти.

Наистина не знаеш, че газта и нефта, ако си ги вадехме от България или си ги купувахме от другаде нямаше да са по-евтини ?

Да знаеш случайно, че когато се откри нефт в България, румънците скочиха, че сме им източвали техните полета. От кого бяха подкрепени румънците и трябваше да им сложим тапата.

Казваш някой да ни бъдел задължен, ми поне да не ни пречат. Защо не признават , че Македонската църква е българска?

Защото трябва да признаят, че под техен диктат се започна разделението на Македония . Кой натисна Портата в Скопие да се прати Сръбски митрополит ?

Реклама, маркетинг и прочие.

Стинка въобще не си запознат с нещата. Даже не знаеш, че руските власти нарочно отклоняват туристите за България , макар да имат най-добри условия в България.

Въобще не виждаш много неща в българо-руските отношения.

Ако не приемаш даден подход, то аз пък не приемам едностранчив и орязан поглед.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Рицарю, очаквах малко по-високо ниво!

Цената на АЕЦа и на мен ми се иска да е 1 млрд., но не за съжаление е скъпа. За колко биха я построили Канадците или Французите а? Колкото до ВЕЦовете извинявай ама нямаме такъв хидроелектрически потенциал. Това е реалността.

Нефта и газа, ами да ако имахме запасите на Кувейт можеше и да е супер евтин бензина, и ние супер богати. Ама реалността, е че ги нямаме. Нашите запаси от нефт биха могли да покрият 2 до 4% от потреблението, което разбираш е незначително. Незнам аз да имаме общи нефто-газови находища с Румъния, че да се и караме :post-20645-1121105496: .

Веднъж го написах в тоя форум - международните цени на нефта и ресурсите никога няма да се съобразяват с българския стандарт, трябва да се работи за обратното.

Рицарю, БПЦ не признава, че македонската църква е българска, признава че е сръбска, а ти искаш руската да я признае. Между другото нашия Патриарх Кирил тайно я признава Македонската църква още при създаването и. Политиката на Русия спрямо македонския въпрос последните 60 години е да не взема ничия страна. Казано простичко за тях тоя въпрос все едно не съществува.

За сръбската експанзия в Македония. Не е под руски диктат. Всъщност в самото начало е под Австро-Унгарски. Но главното е че Белград решава да експандира за сметка на българите още след освобождението си. Особено агресивна става сръбската политика спрямо Македония след 1878, а тогава Русия си фаворизира тотално България, дори и за Ниш, който тогава си е доста сърбомански. След съединенито да подкрепя тотално Сърбия, но и ние си водим политиката на отделяне от руската сфера на влияние. И точно с тази политика Стамболов затопля отношенията с Осм. империя и на българската екзархия дефакто е позволено да заеме епархиите си в Македония. Което е гигантски успех на българщината в Македония.

А политиката на Осм. империя в Македония е била винаги да подкряпа междуособиците на християните, и да ги разделя. Но главното е че не Русия е виновна за сръбската експанзия в Македония и не благодарение на Русия сърбите завзеха Вардарска Македония, а благодарение на западните си съюзници и на нашата глупост. Когато 2007 ни приеха в ЕС Саркози каза, че Франция си плати дълга към България. Е от това извинение да не би Македония да се върна към българщината, или това да изтри сръбските зулуми там, или на нас ни стана по-леко???

Големите държави винаги си следват интересите си, ние неможем да очакваме да ни се дава всичко което искаме на тепсия, заради черните очи. Ние си изиграхме грешно картите в началото на 20 век, точно заради такива надежди че няма Русия да позволи едикой си да ни нападне, при все че ни заявиха в очите че няма да ни защитят.

Незнам кой ти е казал, че у нас има най-добъри условия за руските туристи :post-20645-1121105496: . Викаш зорлян ходят в Турция, Египет и Гърция а не у нас.

Рицарю, и грам не поглеждаш извън националистическа гледна точка. Света не се върти около нас.

Много дълъг пост и нищо не казваш.

А показваш добра русофилска диалектика. Отдавна не бях разговарял с толкова подкован русофил .

Московлиите "освободиха" Силистра през 1774г. , Варна и Анхиало през 1828г, държаха ги 2-3 години и като добри туркофили им ги върнаха. :whistling:

Сега -вместо да се строят скъпи АЕЦ-и се намира алтернатива. Нямали сме капацитет, защо ? Разни айти майти специалисти, икономисти, адвокатчета да се преквалифицират. Газ си имаме достатъчно и това не е някаква теория на конспирациите. За нефта е друга терца, там си е тотална конспирация, лъжат ни , че скоро щял да свърши ... Хайде холан сега за нефта няма да се караме, ако българите си плащаха данъците, нямаше да има нужда от големия акциз и цената на нефта би могла да бъде малко по-поносима , но и това не оправдава високите цени.

Могат да се намерят верификатори за скъпия нефт, но поради факта, че управниците са на ясла у руската мафия не може да се направи нищо. Не зареждаш предполагам и на бензиностанциите и не знаеш, че стоката която се предлага от Лукмафойл е пълен боклук и е под всякакви държавни, европейски и световни стандарти. Плащаме скъпо за боклук.

Махаме, ако трябва еди кой си и почваме да си правим доставки от от еди къде си . Както е навсякъде по света, а не в Абсурдистан.

А ти за един финландски дребен болярин, който се е изживявал като генерал-губернатор сигурно не си чувал. Но , българите не са самоеди или фино-чуди, затова и твоята диалектика е обречена.

За БПЦ - 99, 999% от висшия кадър на БПЦ е кагебейски. Каква патриотична линия искаш? Когато през 1968г. се е сменял църковния календар е имало няколко митрополита (антикомунисти и невербовани), които са се противопоставили именно поради причината, че Македонската църква служи по стар стил. За политиката на РПЦ не е съвсем такава, каквато я изказваш и за това можем да се доверим не на Стинка-минка или рицари-мицари , а на сериозен учен, като Пламен Павлов, чийто точен анализ се намира в това интервю - http://dveri.bg/kxhx4 , в което се казва следното - "Руската Патриаршия не може да каже нещо друго; ако тя каже – нека Македонската да се отделя, то тогава и Украинската самообявила се Патриаршия може да се отдели, както и епархиите в Молдова. Руската църква има същия проблем с Молдова, Украйна, Беларус и е естествено, че ще подкрепя Сръбската. Но ако толкова държат на каноните и на Светото Православие – нека Македонската църква се върне към Българската, в крайна сметка – екзарх Йосиф беше последният законен духовен глава на тези хора."

По-точно и по-лаконично от това не може и да бъде. Попитаха правилния човек, а не един надут плондер и получиха правилен отговор от канонична, исторична и догматична гледна точка.

Преди 13 години, когато разговарях с един Яне от Югозападна България, ми се каза, че македонскиот народ се е "кооперирал" со българскиот народ да може да се избави от османското робство. А со църквата питам аз , кой го е кооперирал ???

Останалите схоластики от поста, просто ги пропускам...

Схоластика е да казваш, е някой е бил кон с капаци. В момента обсъждаме руско-български, а не патагонски, безбинистански или някакви други отношения.

Сърбия може да ограби Македония, но загуби Косово и далматинския излаз към морето , днес тя е треторазредна държава и понеже е съставена от сепаратисти, може и по някое време съвсем да изчезне.

Гърция, като ни лиши от излаз на Бяло море, завинаги се лиши от мегали идеята. А власите като ни взеха Добруджа, не почнаха да консумират повече хляб , а си останаха мамалигари...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

И за мен става безинтересно...

В България има газ и със сигурност нефт, но заради геноцида над българския народ не му се дава право да се ползва от собствените си природни ресурси.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/02/22/1772036_omv_razkri_ogromno_nahodishte_na_gaz_v_cherno_more/

Сега ще ми кажеш сигурно, че България няма и въобще природни ресурси, като олово, цинк, злато, мед, въглища и т.н. :whistling:

Ще ми кажеш, че ние сме се разделили на Северно княжество и Южна Румелия, че не сме си гледали църковното дело в Македония, че сме слаби военни, политици и експроприатори на идеи и технологии, че сме виновни за Първата и всички останали войни ... :doh:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Посещението му се оказа чисто политически. Отправи комплимент ( фактите говорят, че дори и да го мисли, никъде не го признават ) към домакините за замазване на очите. Отиде в Пловдив да поднесе цветя не на кой да е, а на червената армия, изрази подкрепата си за игумена на руската църква, като показа кой е шефа и българите трябва смирено да навеждат глава. Въобще, чини ми се, че отъпква пътеката за посещение на Путин скоро.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Посещението му се оказа чисто политически. Отправи комплимент ( фактите говорят, че дори и да го мисли, никъде не го признават ) към домакините за замазване на очите. Отиде в Пловдив да поднесе цветя не на кой да е, а на червената армия, изрази подкрепата си за игумена на руската църква, като показа кой е шефа и българите трябва смирено да навеждат глава. Въобще, чини ми се, че отъпква пътеката за посещение на Путин скоро.

Ваньо , за игумена Филип не си прав. Поне теоретично Кирил не одобри поведението на този самозабравил се комплексарски гном. Този човек въобще не е християнин.Той не дава дори свещеническо благословение на обикновените енориаши.

Ето акцента на словото на патриарх Кирил в Руското подворие -

"И днес, в новите условия, руският храм в София е място за молитва и среща на хора, които представят различни етноси. Руската православна църква пастирски обгрижва народите на Русия, Украйна, Беларус, Молдова. Немалко хора от тези страни живеят сега в България. Историческата руска църква в центъра на София е техен духовен дом, но и за много българи това е място за приобщаване към духовните традиции на Светата Рус, място за преживяване на особен духовен опит. Много често, дори по време на тази визита, съм срещал хора, които с гордост заявяват: "Аз съм българин или българка, но съм кръстен или кръстена в руската църква!". Забележително е, че този храм продължава да бъда място за обща молитва, израз на братска любов и духовна солидарност. Много е важно всичко, което става тук, да способства за запазването на именно този характер на отношения между хората." (Тук е мястото да споменем, че писмото на енориашите на храма до патриарх Кирил започва именно с това, че "в храма се рушат дългогодишни традиции и отношения".)

Освен това руския патриарх прекрати всички слухове за претенции спрямо българската канонична територия и по-специално за връщане на руската собственост на някои църкви и манастири.

Той отбеляза, че те са подарък към българския народ, а както се знае, подаръци не могат да се искат обратно. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Дядо Кирил Всерусийски може и да е цар на гафовете, но не виждам защо да ни е виновен за няколко неща:

1. Че почти всичките ни владици са доносници. В Русия излязоха 4 и ги сиктирдосаха моментално (това при предишния патриарх).

2. Че "обръчите на ДС" (неизвестно защо наричани обръчи на ДПС или на Доган, който всъщност си е агент Сергей) прекарват селскостапанската продукция през тях и тя излиза в пъти по-скъпа (клонящо към непродаваема) на нашия и световния пазар. В Турция може занимаващите се в селското стопанство да печелят много повече отколкото в България, но без обръчите на ДС могат да продават стоката си на много по-ниски цени (та всяка седмица от България се организира шопинг-туризъм).

3. Че хотелите са продадени (по-точно харизани) на доносници, които не плащат на персонала, но пък искат огромни цени. В резултат на това - лошо обслужване, скъпотия и преносачващи се към Турция туристи, тъй като там положението е точно обратното.

4. За Белене - той агент Дунав (рождено име Жан Виденов) така ни подреди, че не патриарх, ами направо само Бог може да стари чудо, та да ни измъкне от кашата.

Та това е положението, но проблемът си е преди всичко у нас и няколко призива на руския патриарх трудно ще оправят нашенския батак.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Дядо Кирил Всерусийски може и да е цар на гафовете, но не виждам защо да ни е виновен за няколко неща:

1. Че почти всичките ни владици са доносници. В Русия излязоха 4 и ги сиктирдосаха моментално (това при предишния патриарх).

2. Че "обръчите на ДС" (неизвестно защо наричани обръчи на ДПС или на Доган, който всъщност си е агент Сергей) прекарват селскостапанската продукция през тях и тя излиза в пъти по-скъпа (клонящо към непродаваема) на нашия и световния пазар. В Турция може занимаващите се в селското стопанство да печелят много повече отколкото в България, но без обръчите на ДС могат да продават стоката си на много по-ниски цени (та всяка седмица от България се организира шопинг-туризъм).

3. Че хотелите са продадени (по-точно харизани) на доносници, които не плащат на персонала, но пък искат огромни цени. В резултат на това - лошо обслужване, скъпотия и преносачващи се към Турция туристи, тъй като там положението е точно обратното.

4. За Белене - той агент Дунав (рождено име Жан Виденов) така ни подреди, че не патриарх, ами направо само Бог може да стари чудо, та да ни измъкне от кашата.

Та това е положението, но проблемът си е преди всичко у нас и няколко призива на руския патриарх трудно ще оправят нашенския батак.

За 1. и 3. си прав. За патриарх Кирил се говори, че като малък е отказал да стане пионер и комсомол. Нашите в семинариите открили ремсистки секции ...

Доган обаче си е кагебейче и затова помаците умират от глад.

За хотелите не е точно така. Доносничетата са най-малкия проблем. Далеч по обозрими проблеми са транспорт, инфраструктура и скъпа храна.

За да са евтини трябва храната да е "сделана" в България.

Както казват латинците VERBA VOLANT SCRIPTA MANENT - какво е казал или какво не е, патриарх Кирил, разбира се не е най-важно, но в резюмираните му речи се отразяват и неговите цели и те са ясни, за този, който може да ги разбере.

КГБ си запази управителните функции единствено в държавата Мафибългаристан и в нея , благодарение на този факт се разсипа всичко, каквото можеше да се унищожи, за разлика от всички останали източно-европейски държави.

Вариантите на сценарии тук - в България, и там в Русия, подсказват, че имаме работа с един и същ задкулисен сценарий дирижиран от мафията КГБ.:vertag:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Цените на ресурсите се определят от международния пазар на същите. И дали ще го купуваме нефта и газа от Русия или от С. Арабия разликите в цените няма да са съществени.

Виж ти, виж ти. Саудитска Арабия по 600$ на 1000 куб м. ли продава газа си, както ни го продава Газпром?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Далеч по обозрими проблеми са транспорт, инфраструктура и скъпа храна.

За да са евтини трябва храната да е "сделана" в България.

Сигурен ли си в думите си? Щото бг-храната не дава признаци да е особено евтина. Доколкото остана бг-храна.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Сигурен ли си в думите си? Щото бг-храната не дава признаци да е особено евтина. Доколкото остана бг-храна.

Когато я имаше, доколкото си спомням, беше евтина. Сега отново , ако я има ще стане евтина. :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Когато я имаше, доколкото си спомням, беше евтина. Сега отново , ако я има ще стане евтина. :bigwink:

Няма да стане, ако производството й не е оптимизирано и добре организирано. Родния средностатистически земеделец-производител няма пари и най-важното, няма акъл, за да създаде високо организирано производство. Отделно, че държавата излива субсидиите с основно в зърнопроизводството, а останалите производство кучета ги яли.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Няма да стане, ако производството й не е оптимизирано и добре организирано. Родния средностатистически земеделец-производител няма пари и най-важното, няма акъл, за да създаде високо организирано производство. Отделно, че държавата излива субсидиите с основно в зърнопроизводството, а останалите производство кучета ги яли.

Не си прав. Държавата е мащеха, навсякъде мутри и рекет - няма свобода. Българите направиха градините на западняците, не можели да се организират. Можем. Обаче мафията ни задушава. Махни мазните гешефтари и хемороидните мутрафони. Тогава гледай какво става...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

За хотелите не е точно така. Доносничетата са най-малкия проблем. Далеч по обозрими проблеми са транспорт, инфраструктура и скъпа храна.

И можеш ли да обясниш как храната няма да е скъпа, ако задължително трабва да премине през обръча от фирми, при което най-малкото се удвоява?

...Пеевски искал от името на Ангел Александров, Лачев да дава на Александров по 150 000 лева на месец. Единственият независим свидетел не е потвърдил изнесените от директора на “Булгартабак” Христо Лачев данни.

http://news.bpost.bg/story-read-14230.php

Айде познай тези 150 000лв. всеки месец на чий гръб щяха да лепнат в крайна сметка. Как точно транспорта ще е добре, ако от големите държавни превозвачи се иска същото? Това става чрез вдигане на цените и да не се подменят остарелите превозни средства с нови.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...