Отиди на
Форум "Наука"

Превод на програмен код от Python на C++, Съвет


Recommended Posts

  • Потребител

Привет на всички! Нагърбих се със задачата да преведа един проект, написан на Питон, на език не използващ интерпретатори, например на Cpp. Проблемът е че кодът е доста обемен, а аз не разбирам и грам от Питона (както и повечето хора от моята катедра, което е и причината изобщо да се налага да се прекомпилира на друг език). Проектът е писан от един докторант, който вече не е при нас, и е на тема "Числено моделиране на усилването на импулсно лазерно лъчение в диодно напомпвани твърдотелни усилватели с цилиндрична геометрия", т.е материята е достатъчно сложна, дори и да знаеш езика. Зачудих се дали няма някакъв транслатор, които да превежда поне до ниво на лексика код от един програмен език на друг. Чичко гугъл ми изплю py2c, но така и не разбрах дали е завършен проект и как въобще да го използвам. Изобщо има ли някакъв начин да се справя със задачата, без да се налага ред по ред да превеждам? Ако е невъзможно директно да се преведе на cpp, може ли да се използва език-посредник?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За съжаление вече нищо не помня.

И не мога да помогна.

Но ако евентуално има подобен пример от Питон за PHP, може да се погледне начинът (поради сходство на последния със C++).

Успех.

Link to comment
Share on other sites

Най-лесният вариант е да се компилира питонския код и да се използват ехе или библиотеката от методи, ако върши работа. Друг вариант е да се преведе на С, това прави добре Cython, това е сериозен проект.

Аз лично препоръчвам да се научи Питон, той не е популярен в университетите наистина, но си струва защото спестява много време и е богат на готови библиотеки, което се цени в индустрията. И на мен се наложи да уча Питон и съм много доволен, ако и в началото да имах голяма съпротива; истината е че повечето програми са само прототипи и не си струва да се хвърля много време за тях. Питон позволява точно това и много хора по света са го осъзнали и го захранват с библиотеки за всичко нужно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Най-добре е да се пренапише кода.

Така ще избегнете огромни усложнения.

Разполагате ли с описани, математически модел или нещо подобно, свързано с програмата?

Python е доста специфичен като език. Има сходство с PHP и C++ но то е само в синтаксиса. Принципните различия са огромни.

Тъй като става дума за числено моделиране, то бих могъл да Ви помогна.

С уважение

Георги Тодоров Герасимов

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако все пак държите да научите Python (нещо, което аз лично не бих Ви препоръчал, ако става дума за приложно програмиране и числени методи) Ви препоръчвам курса "Intruduction to computer science and programing using Python", организиран в рамките на проекта edX ( https://www.edx.org).

Това е основен курс на Масачузеската политехника. Курса е дистанционен, но при желание (а и ако покажете добри резултати, ще получите и документ).

Все пак доколкото разбирам от въпроса става дума за софтуер, който би следвало да има конкретно приложение.

Разбирам, че изходните кодове са написани от човек, който по някакви причини е напуснал, но те са негови.

Ако погледнем въпроса от юридическата му страна (което е важно, ако решите да "монетаризирате" приложението) горещата ми препоръка е да пренапишете кода при изпшолзване на по-добър програмен език.

Ако имате някакви допълнителни въпроси може да ми пишете на адрес: g.gerasimov@g-92.com

Редактирано от Avatara
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...