Отиди на
Форум "Наука"

Да сменя ли училището?


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте! След 7 клас се записах в паралелка с Биология и Химия, защото мислех да следвам медицина, но сега (в 9 клас съм) промених решението си и смятам да се занимавам с история. Проблемът е че в моето училище историческа паралелка няма! Какво да правя - да сменям училището (с училище в друг град, тъй като в моя няма друга опция) или да стоя в сегашната паралелка и да уча по 6 часа седмично биология, които на практика няма да са ми от никаква полза...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти и добре дошъл/дошла!

Лесно си сменяш желанията ;)! Ами ако в 11-ти решиш пак да учиш за доктор!? Какво означава... 'да се занимавам с история'? Искаш да станеш професионален историк ли? Щото историята 'отключва' хуманитарните дисциплини в БГ образованието. Не зная в БГ да има гимназия с изцяло историческа профилизация, даже НГДЕК не е такава. Но аз съм горе долу запознат само с положението в София. Имай предвид, че това което сега учиш, както м това какво и къде учиш после (като студент) не гарантира, че ще се занимаваш т.е. ще работиш това, а и като гледам как си променяш желанията си ;)! Ако толкова желаеш и ако има възможност (но все пак пиши, може и на ЛС, къде има такава) запиши историческа паралелка даже и в съседен град. И как става прехвърлянето, не трябва ли да има приравнителни? Иначе биологията и химията дават възможности в доста области.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Едва ли някога ще поискам да стана доктор. Това никога не е представлявало интерес за мен. Да не говорим колко трудни са Биологията и Химията като материал, пък като ги учиш и с не особено желание - още по-зле.

В момента съм решил, че искам да следвам Политология/Политически мениджмънт и да работя в политическа партия (по-късно, дай боже, да имам развитие към други постове). И това ми е единственото желание, тъй като медицината не я броя за МОЕ желание (както казах едва ли някога ще искам да стана доктор), а за желание на майка ми. Тя много иска да стана доктор, но ще се наложи да я разочаровам, тъй като аз няма да работя нещо, което не ме влече и не ми е интересно. Знам, че докторството е много добре платено и в Б-я, и в чужбина, но не мисля, че сферата, към която съм се насочил е по-зле платена.

А иначе след 7 клас имах възможност да отида в паралелка с История и География и винаги подсъзнателно си ме дърпаше натам, но реших да послушам майка ми с тая прословута медицина. И сега, разбира се, съжалявам, тъй като Историческата паралелка не се състоя поради недостиг на ученици, а ако аз и още двама мои приятели бяхме решили да отидем там, можеше да се сформира класа. Те пък са още по-прецакани, защото отидоха в Математическата и сега главите им пукат от Математика, а не вярвам след 12 клас да се занимават с Математика, това не им е същността просто :grin:

Мисля си да предложа на директора някакво обучение по групи. Например, докато едните имат Биология, другите да имат История и т.н., но не знам дали ще е възможно.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ти си стани медицинско лице, за да изкарваш кинти, пък с история винаги можеш да се занимаваш като хоби. Just like me. За партии ти трябват връзки, а ако ги нямаш ще си поредното зле платено момче за всичко.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

В момента съм решил, че искам да следвам Политология/Политически мениджмънт и да работя в политическа партия (по-късно, дай боже, да имам развитие към други постове).

Те и докторите стават депутати. Но е по-лесно да убедиш някой партиен лидер да те включи в листата с кандидат-депутати докато ти е под скалпела, отколкото ако обикаляш от врата на врата да молиш. :grin:

Медицината е конвертируема специалност, добре платена, макар и не много приятна. Няма особена полза от това да си безработен с диплома по нещо си.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...