Отиди на
Форум "Наука"

Патриарх на православни или бясно куче на елинизма?


Recommended Posts

  • Потребител

Какъв е Вселенският Патриарх Вартоломей?

Предвид грозното посещение на Вартоломей у нас, си задавам въпроса има ли някакъв напредък у Вселенската Патриаршия от най-тъмните дни гръцкият шовинизъм през 19 и 20 век? Е, отговорът е очевиден НЕ ! 

Не е патриарх на православни, а бясно куче на елинизма! 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Те ше я затворят темата, ма да дам и моите пет цента - фактът, че се бърка в неща, дето не са му ясни, щото касаят български манастири и не неговите отговорности, стана причина да бъде изритан!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чудотворната икона на Богородица е заплакала от срам като чула искането на патриарх Вартоломей и ясно се чули думите, -Като върнете на българите излаза на Бяло море и те ще ви върнат иконите.-Казват миряни които се намирали наблизо.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

 

Quote

 

Вселенският патриарх Вартоломей стана Доктор хонорис кауза на Българската академия на науките. Той изнесе доклад  за климатичните промени на планетата и влиянието им върху световната и регионалната политика пред научната общност. 

"Нашият грях е отношението ни към природата", заяви Вартоломей в речта си пред БАН.

Той осъди експлоатацията на природни ресурси и осъди стремежа към завладяване на нови територии. По думите му те са основни причини за съвременните кризи. 

Наричат го "зеления патриарх", заради многото проекти, които създава и подкрепя, свързани с опазването на околната среда. Вселенският патриарх Вартоломей инициира проекти за чистотата на моретата и реките в Европа. 

Той ще бъде единственият религионзен лидер, който ще изнесе доклад на Световния форум по опазване на природната среда в края на годината.

 

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/vselenskijat-patriarh-stana-doktor-honoris-kauza-na-ban.html

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Поведението на Цариградския патриарх Вартоломей I е изключително скандално на фона на всички принципи и канони на Православната църква. Това каза за Фокус историкът проф. Пламен Павлов, преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, в интервю по повод визитата на Вселенския патриарх Вартоломей I у нас.

Според него отправеното от него искане България да върне икони и светини, които са принадлежали на църквите в днешна Северна Гърция, но са били пренесени у нас по време на войните е проява на нетактичност, липса на дипломатическо отношение, което е изключително странно за един иначе ерудиран човек, като патриарх Вaртоломей I.

Проф. Павлов отбеляза, че Вселенски патриарх е един епитет, който се прилага към Цариградския или Константинополския патриарх, в резултат на решението на втория Вселенски събор от 381 година.

„Той не е патриарх на Вселената, Вселенската църква сме всички ние, вярващите християни. Това е просто една почетна титла”, уточни той.

 

Image_5103743_407.jpg

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103712

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 14 часа, stinka (Rom) said:

Какъв е Вселенският Патриарх Вартоломей?

Къф ще да е. Какво ти пука за него?.

Я по-добре си задай въпроса какъв е нашия президент дето му връчи орден Стара планина І степен и останалите ни мекеренца, дето го поканиха и му излизаха г*за?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Объркал се е Вартоломей. Продължава да смята, че сме част от гръцката църква. Ама и Неофит му е дал знак за това. Турил си е гръцка корона и на практика се е показал, че и той е елинист. И друг път съм писал, че двуглавите орли с една корона днес са символ на гръцката църква.

6a3a61f2bdf797872ea2f24fe4e7cdf5.thumb.j

5e_na0c4v.thumb.jpg.24154863db2b1e37f39c

IMG_1763.JPG.8d9267c5a925bee0e3908e43206

IMG_7172.JPG.11b76fb9b0b1c1512da8dd8d272

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ами то същото е и в сръбската православна църква! Там обявяват за мъченици на православната вяра всички сръбски свещеници и обикновени хора, който са загинали във войните с България. Те не правят разлика между сърбошовинизъм и православие, същото е и при цариградската патриаршия. Просто е гнусно накрая да се припяват глупост за православно братство. Няма такова!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всички следи водят към ДС и КГБ. А едно абсолютно мекотело - шефът на БАН (случайност? май не) - е в дъното на тази покана. 

Случайност, не мисля, е уместна дума.

 

http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_68892132

Quote

 

Според информацията кандидатурата на Воденичаров се подкрепя от група бивши политици и общественици, сред които - писателят Антон Дончев, двама бивши председатели на НС Благовест Сендов и Огнян Герджиков, бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, скулпторите Величко Минеков и Крум Дамянов, бившият омбудсман Гиньо Ганев, ректорът на ВУЗФ и неуспял кандидат за гуверньор на БНБ Григорий Вазов, както и бившата председателка на Държавнат комисия за защита на информацията Цвета Маркова.

Според информацията - тивериополският епископ Тихон също е в групата на лицата, които подкрепят кандидатурата на Воденичаров.

По ирония - именно Воденичаров беше инициатор на посещението на Вселенския патриарх Вартоломей I, което завърши със скандал.

Акад. Стефан Воденичаров е председател на БАН от декември 2012 г. Той е директор на Института по металознание и съпредседател на сдружение "Българска отбранителна индустрия".

През 2012 г. той оглави инициативния комитет за референдум в подкрепа на построяването на АЕЦ "Белене".

За кратко беше назначен за министър на образованието в кабинета Борисов 1.

От месеци насам в качеството си на председател на БАН той е редовен участник в заседанията на Министерския съвет.

 

 

Редактирано от Perkūnas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...