Отиди на
Форум "Наука"

Магнитни полюси и гравитационни вълни ?


Recommended Posts

  • Потребител

Възможно ли е, на скоро доказаните гравитационни вълни получени от сливането на две черни дупки, да окажат влияние върху темпото на местене на магнитните полюси на земята? 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

Процесите, предизвикващи намаляване интензитета на полето и "ексурзиите"  на полюсите, и/или обръщането на поляритета му са стохастични (случайни) и не случват моментно, а в рамките на няколко хиляди години

https://www.scientificamerican.com/article/what-causes-the-periodic/

Можем да допуснем че гравитационите вълни, генерирани  при сливането на две черни дупки, влияят по някакъв върху движението на флуидните потоци в течното ядро, и на твърдото ядро на Земята, и да допуснем, че това повлияе върху процесите ...

Но с оглед на горното (написаното в статията)..който намери връзка и я симулира, вероятно ще получи една от високите научни награди. :)

 

 


 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Да разгледаме нещата от друга гледна точка:

Гравитационнте вълни (създадени при сливанията на черни дупки или неутронни звезди), достигащи до Земята през последните 100 години са били толкова слаби, че не са регистрирани със земните сеизмографи..

 

В тази връзка: Има по-голяма вероятност земетресенията или и изригванията на на Земята да повлият осезаемо върху "геодинамичните" процеси, отколкото космическите сливания (стига да не се слеят двата Сириуса, ха-ха-ха-ха-ха....  ха-ха-ха...ха-ха-ха)

Земетресението в Индийския океан на 26 декември 2004 година беше изместило Земната ос с цели.. 5 сантиметра, ха-ха-ха-ха-ха

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...