Отиди на
Форум "Наука"

Хипноза


Recommended Posts

  • Потребител

Тъй като хипнозата е много популярна в американските филми, но напрактика през живота едва ли ще се срещнете с нея, въпросът е дали реално тези методи и средства свързани с хипнозата са верни. Тоест дали е възможно човек да бъде хипнотизиран и програмиран с някаква задача, и съответно при определено действие от хипнотизиращия хипнотизирания да бъде "включван" или "изключван". 

Ако хипнозата в такъв вид съществуваше вероятно щяхме да я виждаме по-често в реалния живот и съответно щеше да има по-строги закони относно нея. 

Тъй като не я виждаме никога, логичното заключение е, че хипнозата като средство за манипулиране на човешкия мозък и на човешкото състояние е измислица на киното или писателите подобно на извънземните и летящите чинии. 

Може би хипнозата като средство на психолозите е удобен инструмент да приведат пациента в спокойно полу-сънено състояние, така че да стане по-споделящ. Но реално пациента никога не изпада в несъзнателно състояние и всичко, което говори по време на хипнозата са волеви действия. 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Волеви, волеви, да. На волята на тези чиято воля съзнателно или не но я изпълняваш....Виж само какво става в светът и у нас....Но и това не е ново....

Нали всички познаваме историята на онзи престъпник на който му предложили безболежна смърт чрез изтичане на кръвта му капка по-капка....И без да му стане нищо физически, умира защото спират капенето на вода под столът му което е мислил и слушал че е кръвта му....Или учени са доказали, че много повече издържаме без вода от това което се е пространило, че е само три дена...Казват не физиологически ами умсвенно умираме след 3-4 дена жажда....Но Томъс Ман това много по-трогателно го е описал...От 36 минута.... 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз мисля, че хипнозата не е възможна, поне по начина по който ни е представена. Възможно е някакво "повлияване" на изборът ни, дали съзнателно или не, чрез реклами и други подобни неща, все пак може нашият избор да бъде наклонен в някаква посока, но това в никаква степен не е хипнозата която познаваме.

Преди 15 часа, Skubi said:

И без да му стане нищо физически, умира защото спират капенето на вода под столът му което е мислил и слушал че е кръвта му....

Това е повече като плацебо, което до колкото знам е доказано до някаква степен.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...