Отиди на
Форум "Наука"

Връзката Еволюция-Психоактивни.


Recommended Posts

  • Потребител

Употребата на психоактивни вещества е стара колкото човечеството. Скалните рисунки на халюциногенни гъби, открити в пещери в Сахара, са на 11 000 години, а рисунките на ритуали, свързани с халюциногенни растения в пещери в Танзания и Австралия, са на повече от 40 000 години. Психоактивните растения (особено халюциногените) са били отгледани в религиозен култ от почти всички древни цивилизации на земята. Има научни теории, които предполагат, че произходът на религиите е пряко свързан с тези растения.  Древните са знаели много добре техните качества и са ги използвали, за да общуват с Бог, да общуват с духовете на мъртви хора, други разумни същества или животни. Други психоактивни вещества също са били използвани за терапевтични цели, за да проникнат в умовете на болни хора с лечебни цели. В груповите ритуали използването им е насочено към постигане на колективен транс (между шамани или други „посветени“ в тайните), което помага за решаването на проблеми, свързани с общността или племето

Какво мислите за :

 

1.Еволюционното въздействие над психиката. Тласък или спирачка?

2.Над телата. 

3.Това ли е причината, за вярвания от сорта на, (не намесвам християнството, ами по скоро най-първите вярвания)Бог на водата, Дух в гората и такива.

4.Каква информация имаме за най-развитите Цивилизации и обвързването им с променящи съзнанието "билкови неща".

5. Данни за животни който консумират такива растения и връзка с интелекта.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, amigdal said:

Скалните рисунки на халюциногенни гъби, открити в пещери в Сахара, са на 11 000 години, а рисунките на ритуали, свързани с халюциногенни растения в пещери в Танзания и Австралия, са на повече от 40 000 години.

Къде можем да видим тези древни рисунки с халюциногенни гъби и растения?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...