Отиди на
Форум "Наука"

Съд в САЩ отмени носенето на маски в градския транспорт


Recommended Posts

Американски съдия обяви за незаконно задължението хората да носят медицинска маска докато пътуват в обществения транспорт в Съединените щати. Мярката яростно бе атакувана в съда, предаде АФП. Решението е на съдия Катрин Кимбъл Мизел, която постанови, че Американските центрове за превенция и контрол на заболяванията, са превишили правомощията си като са наложили носенето на маски в самолети, влакове, метро и автобуси.   В последните седмици администрацията на Джо Байдън е подложена на натиск да разхлаби или съвсем да отмени мярката. Двадесет щата, ръководени от републиканци, както и няколко големи авиокомпании призоваха за премахване на задължителната маска в самолети и друг обществен транспорт. Миналата седмица изискването за носене на маска бе удължено поне до 3 май. Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза, че решението на съдия Мизел е „разочароващо“, като отбеляза, че здравните власти продължават да препоръчват носенето на маска в обществения транспорт. Министерството на правосъдието, което може да обжалва, все още не е коментирало решението, предава БГНЕС.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/america/syd-v-sasht-otmeni-noseneto-na-maski-v-gradskija-transport-news_1741650.html © Actualno.com

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...