Отиди на
Форум "Наука"

НАСА започна собствено проучване за НЛО


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

НАСА започна собствено проучване за НЛО

2022-ufo.jpg

Неидентифициран летящ обект - илюстрация

11 юни 2022 г. 09:30 ч.

Светослав Александров. През последните години в общественото пространство нашумяха видеа и свидетелства за неидентифицирани въздушни феномени, които на този етап не могат да се обяснят с познатите ни природни явления или да се припишат на известните летателни апарати. По този повод НАСА започна собствено проучване за НЛО, както със задачата да се намерят причините за тяхното съществуване, така и с цел да се премахне дългогодишната стигма в научната общност, предотвратяваща дискусиите сред сериозните академични кръгове. 

Изследването е по инициатива на ръководителя на научния отдел на НАСА Томас Зърбъкън.

Присъствието на тази стигма сред академичните среди е породено от факта, че НЛО е по-скоро културен феномен, отколкото научен. Съществуването на неидентифицирани въздушни феномени е довело до възникването на ред спекулации, конспирации и митове в нашето общество, което отблъсква учените. Но от няколко години има сериозен натиск за изучаването на НЛО. През 2018 г. проф. Кевин Кнут, бивш изследовател от НАСА, призова за това именно поради обстоятелството, че докато НЛО е табу за академичните лица, темата е обречена да обикаля единствено сред псевдоучените и авторите на конспиративни теории. 

"Едно от нещата, за които като страничен ефект се надяваме, че ще постигнем в хода на това проучване, е просто да говорим по тази тема открито и така да премахнем известна част от стигмата", съобщава Даниел Ивънс, заместник-научен администратор за изследователската дейност към научния директорат на НАСА. 

Но самият факт, че НЛО е вече от интерес за НАСА, не означава, че агенцията застава зад предположението, че става въпрос за извънземни. Извънземната хипотеза за техния произход е само една от множеството и първо трябва да се отсеят всички земни предположения. Тук е уместно да напомня правилото на Карл Сейгън, че "изключителните твърдения изискват изключителни доказателства".

И все пак НАСА няма да отхвърли идеята, че може би част от НЛО са свързани с извънземни, затова едно от нещата, които агенцията ще търси, са т.нар. "технопризнаци" - следи от индустриална дейност, оставени от чуждоземни цивилизации. Но тъй като все още не сме изучили достатъчно добре Земята, очакванията са, че ще открием и неизвестни природни явления.

"Никога не подценявайте това, което природата може да направи за вас", категоричен е Зърбъкън. "Понякога ние се придържаме към схващането, че познаваме природния свят, съответно всичко, което не можем да си обясним посредством научните закони, е по някаква причина свръхестествено. Просто вярвам, че все още предстои да научим още много".

НАСА ще похарчи за инициативата общо $100 000 - нищожна част от бюджета на агенцията. Проучването ще отнеме около девет месеца и резултатите от него ще бъдат представени публично. 

За повече информация: НАСА

https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/4576-2022-nasa-begins-ufo-research

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Въпросното НЛО от илюстрацията всъщност е взаимствано на база видеоматериалите и фотографиите на известния американски уфолог Джордж Адамски, което той е кръстил "НЛО-то от Венера", но в действителност по вероятно е въпросният апарат да представлява разработка принадлежаща на третия райх, тъй-като по дизайн отговаря на някои модели "Ханебу" с които може да се сравни. Съществува и патент, който отговаря на особенностите по дизайна и конструкцията на представените изображения и видеоматериали по въпроса. Накратко като извод бихме могли да обобщим, че всъщност Адамски инцидентно е наблюдавал летателен апарат разработен от третия райх, използващ електромагнитна резонансна система за задвижване, която се използва при много такива и подобни летателни апарати наричани от нас хората "НЛО"

След края на втората световна война германски [нацистки] специалисти се преселват в Съединените Щати "операция Кламер" и там продължават своите разработки [съвместно с международни екипи и известни американски концерни в областа на авиацията] на летателните си апарати и технологии в обособени за целта места отговарящи на т. нар. "секретни зони" от рода на "Area 51" и др. Тестовете и изпитанията им често попадат в очите на хората или обективите на камерите им и поради това са известни като НЛО...

анализ на видеокадрите с НЛО-то на Джордж Адамски от физик на НАСА

както се вижда от записа при наблюдение на обекта се забелязват оптични ефекти с изкривяване на образа... поради особенностите на системата за задвижване съставена от три големи силови високоволтови кондензатора...

тук има някакъв патент отнасящ се до конструкция съдържаща движещи се части на основата на тази технология в която са се опитали да обяснят принципа на задвижване

 

 

 

xuEzFJP.jpg

c3c4fbf60adf536649a85f23180ebc89.jpg

George Adamski Venus-Nazi craft.jpg

JY7FLlJ.png

cHX0uPe.png

Редактирано от x_name41
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

не на последно място трябва да отбележа и факта, че въпросната технология за задвижване от неконвенционален вид очевидно не се възприема от научната общност като реалност и се отхвърля по всякакъв възможен глупав начин, като се смята за фантастика, измислица премислица или плод на хора с болно въображение и т.н. поради ограниченоста на същата, ето защо тази тема се намира в раздела за паранаука, а господата учени недоучени ще продължават да сочат с пръст те такова животно нема, вместо да си скъсат дипломите )

Редактирано от x_name41
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 часа, x_name41 said:

не на последно място трябва да отбележа и факта, че въпросната технология за задвижване от неконвенционален вид очевидно не се възприема от научната общност като реалност и се отхвърля по всякакъв възможен глупав начин, като се смята за фантастика, измислица премислица или плод на хора с болно въображение и т.н. поради ограниченоста на същата, ето защо тази тема се намира в раздела за паранаука, а господата учени недоучени ще продължават да сочат с пръст те такова животно нема, вместо да си скъсат дипломите )

Приказките за тази "технология" са градски легенди, митове, празни приказки, както искаш го наречи. Защото освен измислени картинки и "чертежи", няма нито едно доказателство. А науката разчита на доказателствата, и за това да се обвиняват учените, че считат това за глупост, е нелепо.

Тая болна конспирология е далеко извън тази тема. Религията е в друга част на форума.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Ако нацистите имаха някакви разработки на такава технология със сигурност щеше да се разбере. В крайна сметка съюзниците прибират всичките им учени и използват всичките им умения и достижения впоследствие. Най-общо казано - били са на ниво Фау-2 към момента на капитулацията, или една стъпка преди извеждането на ракета в космоса. Всичко останало са просто рисунки, правени кой знае кога и от кого. И аз мога да ви нарисувам такива ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...