Отиди на
Форум "Наука"

Книги за траките


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте, може ли да споделите хубави книги за траките, които са научни? Търся нещо което е наистина добро, защото в интернет попадам на стотици книги и не знам кое си струва да се чете и кое е измислица. Не искам да чета книги писани от Спароток и изобщо книги които са писани от любители, а не от учени. Около мен всеки е полудял по подобни четива, но според мен не ми се струват много достоверни.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Може да се започне с тези две книги

Попов, Д. (2009). Древна Тракия. ЛИК.
Попов, Д. (2012). Приказна Древна Тракия. София: „Изток-Запад“.

Иначе ако човек се интересува по-задълбочено освен нещата на Димитър Попов, трябва да чете написаното и от Александър Фол, Валерия Фол, Калин Порожанов, Костадин Рабаджиев, Иван Маразов, Йордан Илиев, Петър Делев и още много други. А също така и книгите на археолозите разкопаващи тракийските старини - Георги Китов, Диана Димитрова, Николай Овчаров, Даниела Агре, Георги Нехризов, Диана Гергова, Иван Христов и други. 

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако ще е Димитър Попов, може да погледнеш "Древни общества и култури", 2004 г. Това е учебник за студенти по история, на съответното ниво - достатъчно високо, но не прекалено. Засяга например индоевропейската проблематика, макар и съвсем базово. Включва Гърция, Рим и стотина страници за траките.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Потърсих и разгледах книгите на Димитър Попов и ми се струват страхотни. Поръчах си вече 'Приказна Древна Тракия" и нямам търпение да я започна. Ще потърся другите две които написахте в библиотеката защото ги има само за 60-70 лв.:( Много ви благодаря за изчерпателните коментари и споделените автори, ще знам какво да търся.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...