Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

25% анатолийско-византийски компонент в съвременните българи.

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано
Преди 2 часа, tervel said:

Та вие не знаете кои са "условно наречените" траки. Не сте положила дори минимални усилия да се запознаете с археологическите сведения и хал-хабер си нямате от историческите извори. 

Нали уж се разбрахме без  лични обиди този път.  Точното датиране е много важно включително за така наречените траки, като тези от Капитан Андреево също са само с археологичен контекст.

• Мнения 729
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикувано
Преди 3 часа, dario said:

Не се води само I2a славянска хаплогрупа, R1a Z282/M458 са си съвсем стандартни славянски хаплогрупи с доста по-тежка важност на север. .

Говорим за група i само, понеже ти говореше за нея. Та казвам, че тя не е славянска, а чак i2 дори i2a се кръщава славянска. Понеже и славяните се появили по него време. С такъв мотив е кръстена на тях. Понеже останах с впечатление, че това казваше за основната i. Сега разбра ли ме?

• Модератор антропология
Публикувано
Преди 37 минути, genefan said:

Нали уж се разбрахме без  лични обиди този път.  Точното датиране е много важно включително за така наречените траки, като тези от Капитан Андреево също са само с археологичен контекст.

Преди 3 часа, tervel said:

Та вие не знаете кои са "условно наречените" траки. Не сте положила дори минимални усилия да се запознаете с археологическите сведения и хал-хабер си нямате от историческите извори. 

Мадам, така от любопитство, къде в постинга на Тервел видяхте обида, че и "лична?".  Кое не е така? Вие си имате хабер от траките, защото се експерт траколог? Или дипломиран историк? Дипломиран археолог? Въобще, имате минимум базово образование на тракийската тематкика, т.е. хабер, отвъд гимназиално образование, примерно? Познавате тракийската археология, учила сте я, практикувала сте я? В това - да си нямате хал хабер от траки няма нищо обидно и срамно, както и да си нямате хал хабер от история. Ами нямате, нямате си халхабер, не знам дали изобщо от нещо имате хабер, но не е ни история ни траки, ни археология - нито сте траколог, нито сте археолог, нищо, мадам, нула? Къде тука е обидата, че и лична. М и то тогава 99.999 от българия ще ходим обидени лично, от Тервел. Сега, не мисля че става въпрос за мегаломания при вас, става въпрос за други неща, но това как се обидихте, че всъщност нито сте траколог, нито археолог, нито историк, някак ме сепна. Пояснете се, моля. Или ни покажете хабера си, да се смразим, ако имате такъв.

• Потребител
Публикувано
Преди 44 минути, miroki said:

Говорим за група i само, понеже ти говореше за нея. Та казвам, че тя не е славянска, а чак i2 дори i2a се кръщава славянска. Понеже и славяните се появили по него време. С такъв мотив е кръстена на тях. Понеже останах с впечатление, че това казваше за основната i. Сега разбра ли ме?

I2a е на 20,000 години, това са просто ловци-събирачи на това ниво. Вече като много по-млад клон, който е станал в последствие славянски, е I-Y3120 - това вече е нещо много по-различно, защото е късно разклонение. Този млад клон вече е славянски, а всичко преди това е било нещо друго като дърпаме лентата назад. 

• Потребител
Публикувано
Преди 4 часа, sir said:

За радиовъглеродния анализ съм съгласен и би било много добре да има такъв. От там нататък обаче какво ще приемеш и какво - не си е изцяло твой проблем. Всички тук отлично знаем, че ти ще приемеш само азиатци, независимо дали са радовъглеродно датирани или не. Ако се появяват азиатци в некропол, датиран 10 век, те ще са сигурно прабългари-изолационисти. 

Как са се изказвали специалистите от Антропологическия музей тук е писано десетки пъти. Хайде още веднъж. Чети, па барем си отговориш например на въпроса откъде се пръквали динарци. 

ant1.jpg

Що се отнася до това какво имало или нямало в степите - дали е нямало съвсем никакви славяни никой не може да каже със сигурност. В степите има и кремации, нищо не пречи те да са славянски например. Възможно е, разбира се, и нито един славянин да не е имало. Категорично мнение може да даде само някой алабалист, на когото вече всичко му е предварително ясно. Но по-важното в случая е, че степите граничат с лесостепите, а там славяни или нека са южни балтославяни ми се чини, че има.

Динарци се има предвид хаплогрупа I-Y3120, която често се нарича Dinaric, не за динарски расов тип

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.