Отиди на
Форум "Наука"

Древната реч на Силата


Recommended Posts

  • Потребител

Излезе третата книга на "Тракийското писмо - декодирано" от д-р Гайд. В нея се излагат още факти /не че в първите две бяха малко!/ в полза на това че посветените жреци сред траките са владеели тази реч.

След прочита на книгите какво мислите?

Чувала съм дори че египтяните /на които все повече неща сочат, че културата им е дошла от Север, тоест Европа или Тракия../ са криели глрасните на думите си.. докато все още са употребявали думите на първичната реч, Силната.

И още - през египетския КОПТСКИ диалект за пръв път е прочетена и тракийска ЛИНЕАРНА писменост - на пръстена от Езерово. Всичко това - в Третата книга!

http://www.institutet-science.com/bg/moreArtb.php

Тука не сте случайни хора, очаквам СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ!!! :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Не съм имал щастието да попадна на тази книга! Има ли я онлайн?

А колкото за полисемантичноста на голям брой фонеми дискусията е възможна! Само ме е страх малко да не ме вземете за луд::))

Администратор: Прочети Правилата на Форума преди да пишеш и наблегни на точка 4:

4. Да пише на кирилица. Форумът на BG-science е български и официалният език и писменост на него са българските. За проява на интелект смятаме спазването на граматическите и синтактични правила.

За тези, които нямат кирилица на компютъра: http://2cyr.com/

Редактирано от Bathory
превод от латиница
Link to comment
Share on other sites

  • 10 месеца по късно...
  • Потребител

виж от скоро съм в този форум и пиша по тема която адски много ме блазни. По принципъм склонен да пвярвам на хора като гайдарови стига да не бяха такива празноглави шарлатани.

Лично смятам че тракииското писмо може да се разчете по два начина: математичен и езотеричен, като най-добър резултат ще се постигне при комбинацията им.

Езотерикаата която гайдарови показват е много празна от към смисъли друго ... виж им миналото и ще разбереш, вълка козината си мени.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Езотеричен?? Тоест какво ще рече това, какъв е този прочит?

ами хорос ще ви каже какво е езотерика

и да ви кажа чесно съм доста объркан

траките не са изчезнали защото и сега си има хора които се определет така

тракиици

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

ами хорос ще ви каже какво е езотерика

и да ви кажа чесно съм доста объркан

траките не са изчезнали защото и сега си има хора които се определет така

тракиици

Eзотера ли?

Ха! Ами аз знам този пръв език, но тук повече от потребителите ме смятат за някакъв шарлатанин и доста се замислям дали да продължавам да пиша.

Но заради Стоил и за останалите четящи и жадни за ново знание ще кажа някоя и друга дума.

Първият език е бил сричков. Днес най-много следи от него можем да намерим в българския и в останалите езици на балканите - гръцки, турски и отчасти в латинския. Ние българите сме основни носители на тайното учение на жреците от древността. Радвам се, че братята Гайдарски усилено работят за възстановяване на автентичната българска история и религия.

Науката Кабала е произлязла от първата наша азбука и после е преминала в иврита. За голяма радост днес съвременната ни азбука също може да се подреди в Кабала и да покаже на знаещите как се е образувало всичко на земята. От доста време пиша по форумите как книгата Библия и била написана първо на български и после е преведена на гръцки, латински и иврит. Чак сега Стефан Гайдарски научно доказа това с намирането на Библия Бесика.

Ето един пример как се чете на този език.

Думата ЕЗОТЕРА е съставена от 4 думи-срички. Те са Е, ЗО, ТЕ и РА.

Е - ЕТО.

ЗО - ЖИВОТ (гр. зои)

ТЕ - ТВЪРД

РА - СВЕТЛИНА

ТЕРА на лат. е ЗЕМЯ. Най твърдото състояние на материята е земята.

Виждате как ЕЗОТЕРИКЪТ вижда истинските неща на земята. Те не са скрити, само дето обикновенните човеци нямат очи да ги видят.

Аз съм езотерик и във всяка книга мога да видя (скритите) за останалите истини.

ЕКЗОТЕРА е същото като ЕЗОТЕРА, само дето отпред има едно ЕК - ЕХО, ОТРАЖЕНИЕ.

Екзотерикът, или обикновенният човек вижда нещата на земята отразени от някой друг. Точно тук се разминаваме с моите опоненти и модераторите във форумите. Те четат наготово отразени от друг истини и спорят с мен, че не съм прав. Как мога да им докажа в правотата си? Само по един начин - да ги направя като мене ЗНАЕЩИ.

Така и те ще започнат да мислят и анализират фактите със собственната си глава и няма да се доверяват на учебници, филми, енциклапедии и википедии. Ако искате мога да ви науча да четете, защото от там трябва да започнем. Мои ученици вече имат много добри постижения в тази трудна наука - ЗНАНИЕТО. Те четат свободно всички думи свързани с религията на целият свят. Няма мъртви, няма живи езици. Всичко е едно, когато се научиш да четеш.

Само със ЗНАНИЕ човек може да развие шестото си сетиво - ИНТУИЦИЯТА.

ИНТУИЦИЯ = ИН + ТУ + И + ЦИ + Я

ИН - ТЪМНИНА, Проявен свят

ТУ - ПРЕСКАЧАНЕ, (Ту-тук, ту-там)

ЦИ - ЕТЕРЕН СВЯТ

Я - ТАКА ДО КРАЯ.

Който развие ИНТУИЦИЯТА си ще може винаги, когато поиска, да ходи в етерният свят и от там да донася на хората и друго ЗНАНИЕ.

Вие искате ли това ЗНАНИЕ, или ви е добре в тъмнината, в която живеете?

ХОРОС.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Всъщност, древна или не речта си е реч. Тя винаги отразява мислите и чувствата ни. Тя онзи начин на обчуване който ни позволява да сме хора, да се отличим от животните, най-малко. Словото винаги е свързано със свобода, знание, умение и т.н. знаете как се метафоризира полета на мисълта

древните са говорели с думи срички- това е неоспоримо, използвали са езика за заклинания и магии

така поне си мислим

в действителност и сага го правим и наистина няма значение на какъв език се говори еднствено мисълта е важна

само да добавя

имайте търпение и скоро всичко ще си дойде на място силата е във вас

вие сте на ход

а гайд трябва много още да се доказва, дори и пред тези които са му повярвали

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето ви малко Сила, която се намира в речта на Христос:

ХРИСТОС

(Към тълпата)

Нима мислите, че дойдох да нарушавам вашите външни наредби? Не! Те са прашинки, които играят във въздуха и се носят на вълни от зефирите, които веят от невидими за вас дихания. Играта тук, долу, става както в облачните простори, когато се кълбят бурите, готови винаги да се разразят. Животът долу е едно вечно нависнало небе от гъсти облаци и пари, където винаги някъде има бури и светкавици, които съединяват двете течения: положителното и отрицателното, и така ги унищожават чрез изпразване едно в друго. Небето ви горе, това, облачното и бурното, говори за живота ви долу. Горното е отражение и дихание на това долу, а и двете за мене са мъглички, които играят и ви залъгват като малки бебета, за да отвличат вниманието ви да не плачете.

Бебета сте, малки бебета с играчки, които вземате за реални фантазии, и се боите, плачете, гоните се за тях, и така развивате своята чувствена и духовна мускулатура, и така узрявате. Моето учение не е от тъмните и блатни изпарения на мислите и чувствата ви. От този живот е, не от живота вън от този, защото животът е един и горе, и долу – не делете единия от другия. Казвате: “Тук така ще живея, а когато отида там...” Та къде ще отидеш? Нима ще отидеш някъде? Не, ти тук ще си останеш – само че ще се промени движението на облачното ти небе и пак ще играеш с чудовищата, които сам си твориш в празните простори. За този живот ви говоря, защото един е животът. Къде ще отидеш, о, яице, с черупката си! Ти носиш черупката си, а вътре е твоето слънце. То я пробива според силата на своите светли лъчи и когато я пробие и стопи топлината и, тогава изчезва и се явява един лазурен простор от живот, който няма край.

Защо се чудите?

За този простор дойдох да ви говоря, за лъчите, които излизат от зародиша ви, о, яйца! Вие сте яйца, нито сте хора, ни човеци, ни Богове – какво си фантазирате, вие сте яйца! Яйцата, които се мътят под крилете на своята Майка Птица от топлина и нежност, и отсега нататък ще се измътвате, пилета ще станете и после птици – измътете се! Защо се възгордявате, о, неизлюпени яйца? Вие сте само образи от силните мисли на Господа, които се движат из хаоса на майчината утроба и се мътят. Смирете се, защото животът, който ви поглъща, е най-голямата илюзорна картина. За онзи простор дойдох да ви говоря, който се явява, след като се измътите и напуснете черупките си. Това е просторът на истинския вечен живот. Това е светият Храм на Ахура, Новият Иерусалим. И всеки носи този простор и този Храм в себе си, защото същината на всяко същество е център, от който Всемирът му се излъчва съобразно съзнанието му. Вие сте слънца, но несъзнателни, и това именно ви казвам, че в себе си носите Храма, в който живее Жената Ахура. Там има нещо, което ви обича и което вие обичате, там е центърът на истинското ви раждане и за там са всички ваши желания, надежди и мечти. О, ако би знаел всеки какъв велик образ се крие зад черупката му, каква красота, какво величие! Там ви чака образът на най-светлата ви мечта. Там, някъде далеч зад черупката ви, свят се носи, на който вие ще бъдете царе и всеки ще бъде цар на своето царство, и Престол има там, и Храм, където Невеста ви чака, о, бъдещи Женихи! Но сега сте недостойни за собствените си домове, защото сте още недомътени пилета – смирете се! Аз ще направя усилие да отворя със сила един процеп – да видите това небе, всеки да го види. То е у всеки подобно, но на всеки е различно според неговия собствен дом. И щом някой го види, ако е чист, неко остане в него, ако не, нека се върне в черупката си, където още се борят въртежите на хаотичното движение – то е покрило онова небе на самосъзнанието в безконечността, то е живот много разнообразен, но е живот, в който се вижда най-интимният кръг на Фамилното Божество. Ти си Едно и Две, и Три, и много там, в блажената игра на безкрайно малкото и безкрайно голямото – игра на слънце, което свети и пуска лъчите си, и прави своя собствен мир в граници и размери, които отговарят на силата на центъра му, на огнището му, където е жарът на живота, топлината на любовта. Любовта е централното огнище но Слънцето, а то е изразът на съзнанието, което се носи от неведомо същество. Именно затова е непознаваемо, защото ние сме самото То. Как може Бог да познае Бог, ако не е в своето собствено съществувание, защото вън от него няма нищо. Така и ние, за да се познаем, трябва да се търсим в собственото си съществувание, защото вън от нас няма нищо. В самосъзнанието си ние сме по образ Божий, тоест пак Бог. В огнището на собственото си същество живее и Бог, и всеки друг, а в безконечието всяка частица е навсякъде, защо едно е безконечието – съзнание. Двойка е безконечието, жива, вечна, родена, но не сътворена, родена от себе си, от живото си сърце, от собствената си любов.

Така зародишът яйце е проявеният Всемир и всяка частица същество е яице от проявеният Всемир, и малкото се развива в голямото, а голямото носи малкото по безконечните замисли на Двойката в огнището на Единното Слънце. Всичко е живо около вас и се движи от разумни сили, и всяка форма е черупка на живо същество. Погледнете Лазура, който е над вас, слънцата, звездите – всичко това и във вас е!... Защо на разбирате?

Едно Същество в най-красива форма, което бди над себе си и живее под импулса на частичките от тялото си, които сме ние. Това е Великата Двойка – Адонай.

Погледнете!

От драмата “Ахура – Мазда”

Прочетете го и се замислете. Ако усетите ефекта на речта, значи силата е подействала.

Хорос.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 месеца по късно...
  • Потребител

Eзотера ли?

Ха! Ами аз знам този пръв език, но тук повече от потребителите ме смятат за някакъв шарлатанин и доста се замислям дали да продължавам да пиша.

Но заради Стоил и за останалите четящи и жадни за ново знание ще кажа някоя и друга дума.

Първият език е бил сричков. Днес най-много следи от него можем да намерим в българския и в останалите езици на балканите - гръцки, турски и отчасти в латинския. Ние българите сме основни носители на тайното учение на жреците от древността. Радвам се, че братята Гайдарски усилено работят за възстановяване на автентичната българска история и религия.

Науката Кабала е произлязла от първата наша азбука и после е преминала в иврита. За голяма радост днес съвременната ни азбука също може да се подреди в Кабала и да покаже на знаещите как се е образувало всичко на земята. От доста време пиша по форумите как книгата Библия и била написана първо на български и после е преведена на гръцки, латински и иврит. Чак сега Стефан Гайдарски научно доказа това с намирането на Библия Бесика.

Ето един пример как се чете на този език.

Думата ЕЗОТЕРА е съставена от 4 думи-срички. Те са Е, ЗО, ТЕ и РА.

Е - ЕТО.

ЗО - ЖИВОТ (гр. зои)

ТЕ - ТВЪРД

РА - СВЕТЛИНА

ТЕРА на лат. е ЗЕМЯ. Най твърдото състояние на материята е земята.

Виждате как ЕЗОТЕРИКЪТ вижда истинските неща на земята. Те не са скрити, само дето обикновенните човеци нямат очи да ги видят.

Аз съм езотерик и във всяка книга мога да видя (скритите) за останалите истини.

ЕКЗОТЕРА е същото като ЕЗОТЕРА, само дето отпред има едно ЕК - ЕХО, ОТРАЖЕНИЕ.

Екзотерикът, или обикновенният човек вижда нещата на земята отразени от някой друг. Точно тук се разминаваме с моите опоненти и модераторите във форумите. Те четат наготово отразени от друг истини и спорят с мен, че не съм прав. Как мога да им докажа в правотата си? Само по един начин - да ги направя като мене ЗНАЕЩИ.

Така и те ще започнат да мислят и анализират фактите със собственната си глава и няма да се доверяват на учебници, филми, енциклапедии и википедии. Ако искате мога да ви науча да четете, защото от там трябва да започнем. Мои ученици вече имат много добри постижения в тази трудна наука - ЗНАНИЕТО. Те четат свободно всички думи свързани с религията на целият свят. Няма мъртви, няма живи езици. Всичко е едно, когато се научиш да четеш.

Само със ЗНАНИЕ човек може да развие шестото си сетиво - ИНТУИЦИЯТА.

ИНТУИЦИЯ = ИН + ТУ + И + ЦИ + Я

ИН - ТЪМНИНА, Проявен свят

ТУ - ПРЕСКАЧАНЕ, (Ту-тук, ту-там)

ЦИ - ЕТЕРЕН СВЯТ

Я - ТАКА ДО КРАЯ.

Който развие ИНТУИЦИЯТА си ще може винаги, когато поиска, да ходи в етерният свят и от там да донася на хората и друго ЗНАНИЕ.

Вие искате ли това ЗНАНИЕ, или ви е добре в тъмнината, в която живеете?

ХОРОС.

================================================================================

===================

+ Моя вариант на четене е този : 1./Е+ЗО+ТЕ+РА = Е/то/+/ЗО/Ж/ивота/, Те/това е/ Ра/бога/светлината/

- 2./ИН/във/+ТУ/теб/+ И/има/+ТСИА/светлина/. Според Манфред Луркер СИА е Мисълта на РА!

+ Моите почитания ХОРОС! ХОР+БАТ; АРИЙ+СТО+КРАТ;

:post-70473-1124971712:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 месеца по късно...
Излезе третата книга на "Тракийското писмо - декодирано" от д-р Гайд. В нея се излагат още факти /не че в първите две бяха малко!/ в полза на това че посветените жреци сред траките са владеели тази реч.

След прочита на книгите какво мислите?

Чувала съм дори че египтяните /на които все повече неща сочат, че културата им е дошла от Север, тоест Европа или Тракия../ са криели глрасните на думите си.. докато все още са употребявали думите на първичната реч, Силната.

И още - през египетския КОПТСКИ диалект за пръв път е прочетена и тракийска ЛИНЕАРНА писменост - на пръстена от Езерово. Всичко това - в Третата книга!

http://www.institutet-science.com/bg/moreArtb.php

Тука не сте случайни хора, очаквам СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ!!! :smokeing:

Абе хора, тук нормални човеци ли се събират да си общуват или някакви трансцедентални шмекеромошеници? Какви са тия прочити на древния тракийски от шмекеромошеника транцеденталния доктор Стефан Гайдарски? Ако не е мошеник защо се подписва "Стефан Гайд от САЩ"? Защо избяга от България когато трансцеденталната им мошеническа църква (на него и на брат му, натруфения със златни и спребърни украшения пуяк) взе да им припарва под задниците. Вие очевидно не знаете и частица от това, което се пише в интернет за двамата братя и тяхната църква, за отявлените мошеничества и многобройните злини причинени от тях на наивни и страдащи хорица.

Сега за самия гайдарски "тракийски" език: ами ето един много прост и непоклатим факт - траките/тракийците, които според древните автори са същите пеласги или пеларги, т.е. изконното население на Балканите откакто свят светува (това би трябвало да ви е ясно като 2 и 2 = четири!!!) не са били избивани, прокуждани, измирали от епидемии, а са претърпявали оБичайните за всяка човешка популация колебания в числеността си и продължават да си съществуват и днес, наричани обаче - поради стечението на какви ли не обстоятелства в хилядолетната им история - българи, албанци, македонци и т.н. Както пак е известно от науката (истинската, а не трансцеденталната шмекеромошеническа гайдарска наука) език не се губи току-така! И ако ние днес, като потомци на древните пеласги и след всички исторически премеждия през които сме преминали, говорим същия език (със съответните промени вследствие еволюцията му), който са говорили и далечните ни предци пеласгите, защо да няма не дума ами поне два съседни звука еднакви с "прочитите" на Гайдарския тракийски? Какви са тия звукосъчетания, какви са тия прочити? Също като побърканите разшифровки на г-на Хорос тука. Това форум "БГ Наука" ли е или сборище на трансцедентални откачалки? Що не поканите и шмекеромошеника Петър Добрев? Той пък намери в Памирлско-Хиндукушкия край на родината ни и такива думи като "шо", "хоану" "до" и още един куп абсолютно безсмислени за ухото на българина звукосъчетания. Абе, с една дума - "Господи, прибери си вересиите, моля те!"

А, и още нещо: в табиета на доктора Стефан Гайд(арски) било да има един куп никове, с които участва в един куп форуми, където рекламира стоката си. Повечето, ако не и всичките тези никове, били разни женснки имена или прякори. Та да не би въпросната "Лиляна" всъщност да е едно от преображенията на Стефан Гайдарски, а? А и Хоросът също? А във форум "История" на абв.бг се подвизава един подобен тълкувач на разни думи като тукашния Хорос, забравих му ника обаче - ама съвършено по същия начин тълкува всякакви звукосъчетания и дори най-тривиални и всекидневно използвани думи. Май и той ще е от същата трансцедентална многоаспектна личност )не 3 в 1 ами 30 в 1 или 1 в 30).

ВладПомак

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Излезе третата книга на "Тракийското писмо - декодирано" от д-р Гайд. В нея се излагат още факти /не че в първите две бяха малко!/ в полза на това че посветените жреци сред траките са владеели тази реч.

След прочита на книгите какво мислите?

Чувала съм дори че египтяните /на които все повече неща сочат, че културата им е дошла от Север, тоест Европа или Тракия../ са криели глрасните на думите си.. докато все още са употребявали думите на първичната реч, Силната.

И още - през египетския КОПТСКИ диалект за пръв път е прочетена и тракийска ЛИНЕАРНА писменост - на пръстена от Езерово. Всичко това - в Третата книга!

http://www.institutet-science.com/bg/moreArtb.php

Тука не сте случайни хора, очаквам СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ!!! :smokeing:

Здрасти!

Ако можеш да намериш какво е казал според Сократ Хермес Тримегистос за човешкия говор и писменност....

Що се касае за изоставяне на гласни при писане. Това си има правило и който изка мога да дам малко информация основавайки се на правилата за писане с ровашка азбукал

:read::book::punk:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Здрасти!

Ако можеш да намериш какво е казал според Сократ Хермес Тримегистос за човешкия говор и писменност....

Що се касае за изоставяне на гласни при писане. Това си има правило и който изка мога да дам малко информация основавайки се на правилата за писане с ровашка азбукал

:read::book::punk:

Намерих:

"Думите са врати към същността на нещата.Това означава, ченавлизането в думите е навлизане в същността т.е. в Духа. Думите са същества. Според окултната наука те дишат, облагородяват, оживотворяват и много други подобни неща.Те са идеи. Хем са същества, хем са идеи, хем са символи.Кирил и Методий казват:"Думите погубват мрака".Значи те са разбрали това дълбоко значение на думите.

Тот, древният Хермес, казва:"В чистите думи са скрити Нетерите т.е. Боговете".Ако ние работим с чисти думи, ще привличаме все повече боговете, понеже думите са врати.Например Смирението е дума и идея.Думата смирение означава да растеш в душата си.Тишината е също и дума, и идея, означава завръщане в дълбокото, завръщане в Бога.

Брат Михаил казва:"Думите са врати към невидими същества." И после обяснява много хубаво:Думите, казва, които използваш, показват какви връзки създаваш, с какви същества общуваш."

Думата преданост означава:слей се с Бога, а не със себе си. Вярата също е и дума и идея. Тя означава да отдадеш цялата си енергия. Ако си отдал 99%, значи не говорим за вяра а за нещо друго.

Древният Тот, или Хермес, казва:"Думите са особен род ръце, които улавят съществата.Ако ползваме лоши думи, ние улавяме зли демони, които ни разрушават." Лоши думи са също и критиката към каквото и да е забележката - не, но критиката - да. Критиката е саморазрушение.

Думата молитва означава отношение, преклонение, благаговение.Думата медитация означава сливане, дълбоко вглъбяване, изчезване. И двете са много важни, вървят заедно. Човек, който се моли усърдно, след време ще се домогне до истинската медитация, иначе ще разсъждава и ще мисли, че медитира.А разликата е много голяма; разликата между истинската медитация и разсъжденията е такава, каквато е между ума и Духа. Например думата "кахик" на езика на маите означава въздух, но те не го тълкуват само като въздух, имат си и друго тълкуване-въздухът е нещо външно. Вътрешното тълкуване е жизненост. Но имат и друго тълкуване. Тази дума на езика на посветените на маите означава необикновено пространство.

Двете думи мантра спента на персийски език означават свято слово, но има тълкуване. Свято слово означава надарено слово, надарено със свещено влияние. В тази връзка Учителят казва:"Търсете вътрешното съдържание на думите."

Учителят казва, че думите ОМ и АУМ са ватански и после другите народи са ги взели. За думата вода тук само ще загатна...

Учителят казва за нея, че тя има много древен корен. Тя произлиза от една идея, която означава водач, ръководител, това е Духът. Духът е слязъл във водата със своята енергия, ето защо водата ни води. Енергията на водата, не елементите, от които е съставена, а това, от което не е съставена-самата вода съдържа една есенция, която ни пречиства и ни води; водата е водач."

ЕЛЕАЗАР ХАРАШ-ОКУЛТНАТА МЪДРОСТ-Лекции-14 том

http://www.beinsadouno.com/board/index.php...amp;#entry33350

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Леле, леле, леле! Как я допуснахме тая тема!!? :new_shocked:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...