Отиди на
Форум "Наука"

Моя теория за черните дупки


Recommended Posts

  • Потребител

Всички разбрахме ,че гравитацията забавя времето ,както и скоростта . Ако приемем ,че материята може да съдържа определено количество енергия - кинетична или гравитационна ,а скотостта ,с която се движи във времето е намаляваща функция от тази енергия,която при енергията ,която придобива едно тяло при скорост с или определена гравитация (или вероятно и други видове сили) ,стига стойност 0 ,но тя не може да стигне стойност 0 при кинетичната енергия ,защото не познаваме начин сила да бъде предадена по-бързо от скоростта на светлината и сега минаваме на гравитацията - колкото повече се приближава до центъра на гравитация едно тяло - толкова повече енергия придобива то и според мен ако има достатъчно маса и съответно енергия може едно тяло да се движи с т=0 в неговото си пространство ,което за нас значи ,че то се телепортира на мястото където губи част от енергията си ,а това е нещото ,което създава гравитацията в черната дупка - нямам конкретни данни и сега нямам време да търся (тея контролни и класни ...) ,за това предполагам ,че теорията ми може да пропадне на няколко места ,едно ,за което се сещам е ,че може да се окаже ,че енергията нужна ,за да не се движи във времето едно тяло е безкрайна ,друго е ако вече е установено ,че черните дупки не са достатъчно големи ,че да съдържат достатъчно маса за тази енергия . Та да обобщя как си го представям аз - черната дупка е едно огромно по обем тяло (да - от плътна маса) ,което има толкова голяма гравитация ,че когато предмет се приближи на определено разстояние (хоризонта на събитията) ,той се телепортира (в физичния смисъл) на повърхността на самото тяло на черната дупка и за това ние не можем да я видим . The end :biggrin: . Благодаря на тези ,които изчетоха и се надявам да коментирате и благодаря на "Albert" ,без който едва ли щях да го напиша скоро .

ПП:Задавайте въпроси ще се радвам да отговоря :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...