Отиди на
Форум "Наука"

Народе???? или Кой предаде Левски?


Recommended Posts

  • Потребители

„Изпълнявай само писано черно на бяло, защото Нечестивците се отмятат от словата си.”

Отец Матей Преображенски Миткалото

 

 

"Заровете едно българско желание, казват турските войници - пише Тодор Страшимиров, - и под най-здравата крепост, и то ще я взриви във въздуха."Левски беше и е голямото Желание на българите да живеят в свободна и независима своя държава. Той е единственият български политик, който не ги излъга за нищо.От 140 години у нас се задава все един въпрос:

"Кой предаде Левски?”

На пръв поглед изглежда, че Васил Левски е бил предаден и качен на турското бесило от организирана група политически и нравствени гномове, които не са виждали по-далече от собствената си паница с леща.

Но Левски не само е предаден: преди това той е изтласкан брутално от политическата сцена на вече изгражданата от него нова българска държава.

Ако искаме да отговорим вярно на въпроса „Кой предаде Левски?”, трябва да изясним кои са били неговите основни политически опоненти и каква е била тяхната мотивация.

Въпросът „КОЙ?” е формулиран коварно и задаван и досега от наследниците на същите ония някогашни политически лилипути, за да внушава чувство за национална малоценност у българите. Той е подвеждащ и заблуждаващ въпрос и цели да отклони вниманието в грешна посока.

Точно зададеният въпрос би следвало да бъде:

„ЗАЩО бе провалено делото на Васил Левски, строител на Първата Българска Република?”

Тази тема е отворена: ако имате какво да кажете, можем да го кажем заедно, защото най-важното е да разберем като българи истината за миналото си, и да не повтаряме постоянно едни и същи грешки. За което не бива да разчитаме единствено на професионалните историци, трябва и сами да го правим.

Или същото, но казано с думите на Левски:

„Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.”

След предателство в Ловеч, Левски е арестуван, съден по бързата процедура и обесен.

После започват легендите.

Две неща, според мен, са най-интересни, преди Апостола да бъде заловен.

Първото е, че вместо да избере по-чистия и лек път за излизане от България след арабаконашкия провал, той минава през превърналия се в капан за него Ловеч и тръгва посред зима към Влашко, натоварил в самара на коня си своя личен и комитетски архив.

Левски би могъл, разбира се, да нареди унищожаването на този архив или заравянето му от доверен човек, след което да премине границата.

Толкова празноглав и неопитен ли е бил, че да рискува безразсъдно живота и делото си?

Нали „отсреща”, във Влашко е съществувал огледално преписан архив на неговата кореспонденция с БРЦК, който се е намирал в ръцете на Любен Каравелов?

И ако не, защо е бил готов да плати толкова висока цена, за да тръгне към Букурещ не с празни ръце, а непременно със своята част от архива?

Именно архивът, носен от Левски е оцелял и благодарение на него сега ние можем да четем писмата му.

Едва ли Левски е мислел тогава какво ще остави на историята и историците в онзи момент, когато е тръгвал с тези документи. Те са му били НЕОБХОДИМИ по други причини.

Не бих се наел да давам отговор от негово име, но веднага ще посоча вторият впечатляващ факт, който, според скромното ми мнение, хвърля известна светлина върху мотивите на Левски да се подложи на огромния риск.

Малко след залавянето на Общи и разкритията на другите участници, турските власти научават за БРЦК в Букурещ и неговият председател Любен Каравелов. Те изискват от румънското правителство той (Каравелов) да бъде арестуван и да им бъде предаден.

Паникьосаният Каравелов, научил за това, дава на жена си Ната целия комитетски архив и тя го носи в сръбското консулство. После Каравелов бяга за Белград, откъдето е дошъл преди няколко години и така затваря кръга на своята мисия. От сръбското консулство в Букурещ за броени дни цялата кореспонденция между Левски и БРЦК в Букурещ се озовава в ръцете на турската власт. Про-дадена е.

Това се случва във времето ПРЕДИ залавянето на Левски. Така че когато той се изправя пред съдебната комисия в София, разследващите и съдиите притежават пълни доказателства за неговата роля и място в комитетската организация.

Левски, разбира се, не е могъл да знае какво е сторил Каравелов и че турците разполагат с неговите писма, още докато той пътува към Ловеч.

Виждате ли връзката между тези два факта, и ако да, как си обяснявате първия от тях?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 863
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Потребител

Малко трудно е да се направи връзка с Каравелов, може би чрез Д. Общи, но трябват сериозни доказателства, за да не излезе спекулативно.

 Staski

също беше започнал да развива една по-нетрадиционна версия за предателството

 

On 30.11.2014 г. at 16:20, Staski said:

Все още не твърдя нищо със сигурност. Старая се да събера всички извори, спомени и бележки които могат да ми помогнат за да я изясня едно предателство. Старая се да не се влия от мнението на известни изследователи.

Достигнал съм до някъде, но има още въпроси които се нуждаят от изследване.

Единият от въпросите е именно този, но ако мислим логически, ако Латинеца е човека които издава Левски би могъл да мине спокойно през полицейския кордон и съответно да каже, вътре са, действайте. Все пак е през нощта и да не стане някоя грешка при шурма на турските жандарми да не стане объркване и да пострада Латинеца.

А данни, че Латинеца е бил уведомен за нощувката на Левски има. Марийка Сиркова в един от няколкото разкази съобщава такъв . Че по Коледа, когато колили шопара, в тях бил и Христо Цонев -латинеца. Никола Сирков както знаем от П.Стоянов :"Всички знаеха, че Никола Сирков уреди бягството на Левски към Търново"./Цитат по памет/. Никола Сирков съобщава, на

Христо Цонев да замине за Къкрина. В момента нямам източника пред себе си и за това малко завоалирано пиша.

Латинеца в първите разкази на Никола Цвятков не споменава да е бил бит от Къкрина до Ловеч, а са били само него, а именно Никола.

След отричането пред Извънредната комисия в София те са изпратени в Ловеч където са били задържани в ловешкия конак до Великден 1873 година. От там следите на Латинеца се губят, не оставя спомени, а всички разчитат само и единствено на данните на Никола, защо?

От една бележка от "Спомени" на Христо Иванов споменава, че през 1874 година, Христо Цонев се завърнал от Одеса....?!?

Какво е правил там, как се е добрал до там , не се знае....

И за да не ме разберете погрешно, все още не твърдя кой е предателя.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Левски е предаден и това е факт. Минаването му през Ловеч е планирано, а и аз твърдо застая ще вивам зад мнението на В.Боянов "Левски и Ловеч" където по един изчерпателен начин доказва, че Левски пребивава около Ловеч близо 2 седмици. Второ ако прочетете внимателно Хр.Иванов - Големия ще ви стане ясно,че Търновския комитет или по-скоро лично той му организира канал за Търново и после към Русе. Не случайно около самото прехвърляне от Ловеч към Търново участват само роднини на Големия (доведен брат и братовчед). Но разбира се не е само това, ако правилно следваме събитията ясно се откроява още един много важен момент т.нар Залавяне на Левски в Хършова. Мним Левски които е смазан от бой и се казвал Осман това се случва 2 седмици преди залавянето на Левски в Къкрина.Има и още нещица които ясно показват,че не само е предаден, а даже си е жертван.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

На въпроса кой е? Подсказвам 1.Марин поп Луканов 2.Величка Хашнова,3.Никола Сирков 4.Никола Цвятков 5.Христо Цонев 6.Добре Механджията. 7Пано Бонжора. 8Христо Иванов - Големия (дори и той) може да се каже са заподозрени.

 

Редактирано от resavsky
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 3 часа, Staski said:

На въпроса кой е? Подсказвам 1.Марин поп Луканов 2.Величка Хашнова,3.Никола Сирков 4.Никола Цвятков 5.Христо Цонев 6.Добре Механджията. 7Пано Бонжора. 8Христо Иванов - Големия (дори и той) може да се каже са заподозрени.

Моите уважения, но във всичките си постове цитирате като най-вероятен предател Марин поп Луканов и абсолютно игнорирате възможността това да е поп Кръстьо. Добре, но как ще обясните факта, че Марин поп Луканов е осъден и пратен на заточение, а поп Кръстьо, макар, че е изпят от Общи и разпознат от турската власт, излиза сух от този процес? Да не би това да са "тънки шпионски игри" на турската власт - не вярвам, не са били чак толкова рафинирани; просто са следвали хода на установеното в следствието. Освен това, има един необорим факт - единственият, доведен да разпознае Левски веднага след ареста е поп Кръстьо.

Редактирано от Б. Киров
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
On 1/7/2016 at 17:20, Doris said:

Никола Сирков съобщава, на Христо Цонев да замине за Къкрина.

 

 

 

Преди 4 часа, Staski said:

На въпроса кой е? Подсказвам 1.Марин поп Луканов 2.Величка Хашнова,3.Никола Сирков 4.Никола Цвятков 5.Христо Цонев 6.Добре Механджията. 7Пано Бонжора. 8Христо Иванов - Големия (дори и той) може да се каже са заподозрени.

Виж, за Христо Цонев-Латинеца би могло да се допусне, че може да е от "заподозрените" в предателство на Левски - той е онзи, който, докато Левски е замаян от изстрела, откъснал част от черепната му кост и ухото, е в несвяст, изважда ампулата с цианкалий, която Апостола винаги е носил пришита в дрехите си за такъв случай. Едно самоубийство на Левски в оня момент би му спестило безброй мъки по-натам и позорното увисване на бесилото край София под присмеха на тълпа от лумпени, замерящи го с камъни и подигравки... Със сигурност Левски е правил опит да си разбие главата в зидовете на зандана, последния месец, докато е очаквал изпълнението на присъдата си; и със сигурност този месец е бил толкова ужасен за него, колкото приковаването върху кръста за Христос. В буквалния, физически смисъл.

Редактирано от Б. Киров
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не разбрах кой от кого "откъснал част от черепната му кост и ухото, е в несвяст"? И наистина ли самоубийството с удар на главата в камък е трудно?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 5 часа, vorfax said:

 

 

Преди 5 часа, vorfax said:

 

 

Преди 5 часа, vorfax said:

Не разбрах кой от кого "откъснал част от черепната му кост и ухото, е в несвяст"? И наистина ли самоубийството с удар на главата в камък е трудно?

1. Прочети книгата "Предателите на Левски" от Росен Янков и ще разбереш "кой на кого откъснал кост и ухото"; раната от изстрела срещу Левски въобще не е била повърхностна, била е засегната и увредена черепната му кост от куршума, но няма да ти цитирам и преразказвам, сам можеш да четеш, купи си книжката, тя е бестселър, просвети се.

2. И наистина е трудно, но ти като че ли си недоволен от това. Мислиш ли, че ако е лесно, хора като Адалберт Антонов-Малчика и Вапцаров, например, които са били изтезавани меко казано зверски в Дирекция на полицията, изтезавани така, както фантазията ти не може да си представи, при което самоубийството изглежда като сладко избавление, не биха направили опит да се избавят от това по този "лесен" според теб начин. Аз не мисля. Или пък онези жертви на Сталин по време на "чистките", подписвали протоколи със самопризнания, че са английски, японски и не знам още какви си шпиони, докарани до състояние на човешка пихтия от изтезания, дали не им е било по-лесно просто да си блъснат главата в стената и всичко да свърши бързо. Помисли.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не виждам нищо бестселърско в опита му за книга "Предателите на Левски", а пък тая простотия за че му я причинил Христо Цонев граничи с лудост........извора искаммм къде го прочете Росен Янков,че да пише глупости на ентс степен.

Има къде по сериозни четива по темата, просто не се занимавай с глупости

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 часа, Б. Киров said:

Моите уважения, но във всичките си постове цитирате като най-вероятен предател Марин поп Луканов и абсолютно игнорирате възможността това да е поп Кръстьо. Добре, но как ще обясните факта, че Марин поп Луканов е осъден и пратен на заточение, а поп Кръстьо, макар, че е изпят от Общи и разпознат от турската власт, излиза сух от този процес? Да не би това да са "тънки шпионски игри" на турската власт - не вярвам, не са били чак толкова рафинирани; просто са следвали хода на установеното в следствието. Освен това, има един необорим факт - единственият, доведен да разпознае Левски веднага след ареста е поп Кръстьо.

Никога не съм казвал той е Марин поп Луканов,напротив просто имам съмнения към вече изброените без попа поради факта, че той нито се е виждал с него нито е знаел, че ще премине през Ловеч.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Just now, Staski said:

Никога не съм казвал той е Марин поп Луканов,напротив просто имам съмнения към вече изброените без попа поради факта, че той нито се е виждал с него нито е знаел, че ще премине през Ловеч.

Плюс това попа няма от какво да се притеснява....той е касиер, а злоупотребата е била извършена от председателя преди и несъмнено за да разбере Левски че има злоупотреба то няма как да не стайе без помощта на поп Кръстьо .

И все пак ако изтъкнеш, телеграмата до търновския мютесерифин където стана ясно , че мухбир не е доносник, но все пак се споменава името на попа, то аз ще ти припомня доклада мисля на Монтлог, където ставс ясно, че софийския мютесерифин се оплакал от своя колега от Търново, че не успял да изнамери един поп от Ловеч.

Значи сведения от попа до София не са стигнали.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
1 hour ago, Staski said:

Плюс това попа няма от какво да се притеснява....той е касиер, а злоупотребата е била извършена от председателя преди и несъмнено за да разбере Левски че има злоупотреба то няма как да не стайе без помощта на поп Кръстьо .

И все пак ако изтъкнеш, телеграмата до търновския мютесерифин където стана ясно , че мухбир не е доносник, но все пак се споменава името на попа, то аз ще ти припомня доклада мисля на Монтлог, където ставс ясно, че софийския мютесерифин се оплакал от своя колега от Търново, че не успял да изнамери един поп от Ловеч.

Значи сведения от попа до София не са стигнали.

Цитирам ти "Шифрована телеграма на Мазхар паша до Търновския Окръжен Управител (според текста, преведен от Васил Шанов, 1937 г.)

 

... "Но понеже споменатите Марин (поп Луканов) и Димитър, съгласно получените инструкции от своите другари, сега отказват да са вземали участие в това отвратително дело, то, заповядайте на доносчика, поменатият поп Кръстьо, да съобщи на ваше превъзходителство как са устроили бунтовническото събрание в неговите лозя и още кои други лица от Ловеч са присъствували. Освен това, моля ваше превъзходителство да благоволите и ни изпратите в най-скоро време неговите (на поп Кръстя) сегашни показания, така и неговата пълна преписка, съдържаща досегашните му донесения в качеството му на доносчик, които съставляват една негова похвална заслуга за народа и отечеството."

Какво по-ясно ти трябва от това?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Аз пък ще изкажа еретичната мисъл, че Левски не е предаден. Бидейки аматьор (той никъде не е учил конспирация) допуска грешки, които му струват главата. Първата му грешка е, че отива да свърши дребна техническа задача, която може да свърши всеки един куриер в обхванатия от арести Ловеч. Втората е, че не тръгва през нощта, когато никой няма да го види, а през деня и попада на полицейски патрул, на който дава глупава обяснение накъде е тръгнал-да хвърля тор на лозето си. До турците достига, че на тоя не му е чиста работата и решават да го арестуват.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Фружине, Левски не е аматьор в конспирацията, той я практикува и преподава сам поне три години преди да го заловят, а откъде я е учил преди това е друг въпрос, но масонската организация в света е известна и досега с перфектната си конспиративност, няма по-добри от тях в този занаят. Държавните шпионски организации могат да им дишат праха в техниката на конспиративност, защото повечето от шефовете на тези централи са масони от висока степен.

По отношение на "дребната техническа задача", за която да прати куриер в Ловеч - е това пък вече е наивно и нелогично, защото там не става въпрос за едно или две писма, а за целия наличен архив на Вътрешната организация, достъп до който е имал единствено Левски. Нали точно затова са караниците му с Анастас Хинов, че му отварял писмата и ги четял.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 21 минъти, Б. Киров said:

Цитирам ти "Шифрована телеграма на Мазхар паша до Търновския Окръжен Управител (според текста, преведен от Васил Шанов, 1937 г.)

 

... "Но понеже споменатите Марин (поп Луканов) и Димитър, съгласно получените инструкции от своите другари, сега отказват да са вземали участие в това отвратително дело, то, заповядайте на доносчика, поменатият поп Кръстьо, да съобщи на ваше превъзходителство как са устроили бунтовническото събрание в неговите лозя и още кои други лица от Ловеч са присъствували. Освен това, моля ваше превъзходителство да благоволите и ни изпратите в най-скоро време неговите (на поп Кръстя) сегашни показания, така и неговата пълна преписка, съдържаща досегашните му донесения в качеството му на доносчик, които съставляват една негова похвална заслуга за народа и отечеството."

Какво по-ясно ти трябва от това?

 

 

Е аз съм ти го написал, искали са с сведения, но нищо не са получили, написал съм го

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 минъти, Staski said:

Е аз съм ти го написал, искали са с сведения, но нищо не са получили, написал съм го

Ами нещо за "очната ставка" веднага след залавянето, когато пита Левски "как стана тази работа", на което получава късото "стана тя каквато стана, свърши се вече"?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 23 минъти, Frujin Assen said:

Аз пък ще изкажа еретичната мисъл, че Левски не е предаден. Бидейки аматьор (той никъде не е учил конспирация) допуска грешки, които му струват главата. Първата му грешка е, че отива да свърши дребна техническа задача, която може да свърши всеки един куриер в обхванатия от арести Ловеч. Втората е, че не тръгва през нощта, когато никой няма да го види, а през деня и попада на полицейски патрул, на който дава глупава обяснение накъде е тръгнал-да хвърля тор на лозето си. До турците достига, че на тоя не му е чиста работата и решават да го арестуват.

Не е дребна техническа задача, плюс това няма кой друг да я свърши, а пак казвам Левски се е подвизавал в покрайнините на Ловеч близо 2 седмици, като как я виждате задачата да си събере архива, да вземе една чанта да натъпче всичко вътре и полека полека да си тръгне. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минъти, Б. Киров said:

Ами нещо за "очната ставка" веднага след залавянето, когато пита Левски "как стана тази работа", на което получава късото "стана тя каквато стана, свърши се вече"?

Аз лично не го приемам за очна ставка, въпрос и отговор, а и ако Левски е сигурен, че попа е предател така ли щеше да му отговори, доколкото знам не е викан само попа в конака

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 часа, Staski said:

Не виждам нищо бестселърско в опита му за книга "Предателите на Левски", а пък тая простотия за че му я причинил Христо Цонев граничи с лудост........извора искаммм къде го прочете Росен Янков,че да пише глупости на ентс степен.

Има къде по сериозни четива по темата, просто не се занимавай с глупости

Сега, може би бъркаш бестселър със сериозно четиво - това са две различни неща. Пояснявам "бест селър" буквално проведено означава "добре продавано". Но един бестселър може да бъде сериозно четиво, както и едно сериозно четиво може да бъде бестселър. А да зачеркваш труда на някой просто с "глупости" според мен е неправилно. Янков може да е всякакъв, но се е потрудил сериозно и умее да си излага добре тезите, а че книгата му е добре купувана, няма съмнение, защото претърпя няколко допечатки, което значи че първите и тиражи са изкупени. Затова без никакво съмнение е бестселър.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Момчета, вземането на чанта с писма Е дребна техническа задача. Сериозна техническа задача би било например докарването на 100 пушки в Ловеч. Тази задача е можел да свърши абсолютно всеки. Тук Левски допуска грешка, като всеки ентусиаст се опитва всичко да свърши сам. Стаски, а ти като как я виждаш задачата, ако не да натъпче едни писма в чанта и полека без да го видят да се измъкне? Сейф ли е трябвало да разбива? Със самолет ли е трябвало да се евакуира? Просто отива който и да е, взема писмата и си тръгва. Толкова, опасно, но не сложно.

Киров-Нерде Левски, нерде масони. Къде ги набърка и масоните тук. Ако твърдиш, че Левски е масон-докажи го! Да си чувал, че конспирацията се учи години наред и то при професионалисти? Левски си е чист аматьор, вярно нещичко е понаучил, но сериозно никъде не се е обучавал. Затова и допуска тия грешки.

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 минъти, Б. Киров said:

върс

Преди 1 минута, Б. Киров said:

Сега, може би бъркаш бестселър със сериозно четиво - това са две различни неща. Пояснявам "бест селър" буквално проведено означава "добре продавано". Но един бестселър може да бъде сериозно четиво, както и едно сериозно четиво може да бъде бестселър. А да зачеркваш труда на някой просто с "глупости" според мен е неправилно. Янков може да е всякакъв, но се е потрудил сериозно и умее да си излага добре тезите, а че книгата му е добре купувана, няма съмнение, защото претърпя няколко допечатки, което значи че първите и тиражи са изкупени. Затова без никакво съмнение е бестселър.

Пак казвам извора искам за твърдението свързано с Христо Цонев, ами незнам каква теза развива Р.Янков като целеустремено още от самото начало върви към поп Кръстьо, това първо, второ, книгата му е сбор от поредица статии излезнали в в-к 24 часа, събрани в едно книжно тяло, вървеше отначало като продажба с вестника излизащ в многохиляден тираж и четвърто има сериозни грешки в книгата като фактически материал

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 2 минъти, Frujin Assen said:

Момчета, вземането на чанта с писма Е дребна техническа задача. Сериозна техническа задача би било например докарването на 100 пушки в Ловеч. Тази задача е можел да свърши абсолютно всеки. Тук Левски допуска грешка, като всеки ентусиаст се опитва всичко да свърши сам. Стаски, а ти като как я виждаш задачата, ако не да натъпче едни писма в чанта и полека без да го видят да се измъкне? Сейф ли е трябвало да разбива? Със самолет ли е трябвало да се евакуира? Просто отива който и да е, взема писмата и си тръгва. Толкова, опасно, но не сложно.

Киров-Нерде Левски, нерде масони. Къде ги набърка и масоните тук. Да си чувал, че конспирацията се учи години наред и то при професионалисти? Левски си е чист аматьор, вярно нещичко е понаучил, но сериозно никъде не се е обучавал. Затова и допуска тия грешки.

Фружине, вземането на чанта с писма е дребна техническа задача, обаче всичко зависи от това какво има в чантата.

Нерде Левски-нерде масони пък говори че явно ти трябва още да почетеш по тази тема. Левски тръгва на първата си обиколка като пълномощник на ТБЦК, който си е основана от масони организация и структуриран по всички правила на масонската организация. А "вервай ми", тези хора са царете на конспирацията, даже и "дедото", който пародирам с "вервай ми" има доста дебели връзки с тях.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Момчета, виждам че сте добре напасван отбор и ви оставям да си тренирате, апропо, повикайте и централния нападател срещу Левски - Гербов.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минъти, Frujin Assen said:

Момчета, вземането на чанта с писма Е дребна техническа задача. Сериозна техническа задача би било например докарването на 100 пушки в Ловеч. Тази задача е можел да свърши абсолютно всеки. Тук Левски допуска грешка, като всеки ентусиаст се опитва всичко да свърши сам. Стаски, а ти като как я виждаш задачата, ако не да натъпче едни писма в чанта и полека без да го видят да се измъкне? Сейф ли е трябвало да разбива? Със самолет ли е трябвало да се евакуира? Просто отива който и да е, взема писмата и си тръгва. Толкова, опасно, но не сложно.

Киров-Нерде Левски, нерде масони. Къде ги набърка и масоните тук. Ако твърдиш, че Левски е масон-докажи го! Да си чувал, че конспирацията се учи години наред и то при професионалисти? Левски си е чист аматьор, вярно нещичко е понаучил, но сериозно никъде не се е обучавал. Затова и допуска тия грешки.

Така, първо комитетите от Ловеч на запад са разпилени отвсякъде, кой да я свърши тая работа, второ в Ловеч след бягството на Иван Драсов и Иванчо Колев и арестите в Ловеч, комитет също няма, архива се намира във къщата на Величка, която до колкото си спомням също е арестувана, но пусната, че и е осигурено тескере да отиде да види брат си в София, нима е снето наблюдението и????? Като какъв да влезе Левски във Величка, нали трябва някакъв начин да остане незабелязан? А и ако сте псещавали Ловеч , ще разберете за какви градски мащаби говорим

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...