Отиди на
Форум "Наука"

Теория на Алгоритмите


Recommended Posts

  • Потребител

Този нов математически раздел, наречен Тероия на алгоритмите е, може би, разделът, в който кипи най-много работа и настъпват най-много промени. Именно хората, които се знаимават с този раздел, са създали стотици алгоритми, които масово се използват. А като пример бих могъл да дам протколи (за компютърни и за други мрежи), които трябва да разпределят трафика, алгоритми за най-бързо стигане до даден обект, алгоритми за сортиране и много много други. Хората, които се знаимават със създаване на алгоритмите, не е нужно да могат да пишат на някакъв програмен език, понеже т. нар. псевдо код няма определен синтаксис; той е съвкупност от математически символи, които биха били трудни за усвояване от широката публика. Затова болшенството от занимаващите се с теорията на алгоритмите са математици.

В теорията на алгоритмите има значение само една дума и тя е скорост, защото само от нея има значение. Ако самолетите с твоя алгоритъм изтрелват ракетите по-бързо от вражеския, то победителят е ясен. Разбира се, това се отнася за всеки алгоритъм и неговото усъвършенстване.

Това е един друг свят, свят в който съществуват две мерки за време: милисекунди и наносекунди, в който свеждането на операциите до минимум е основна цел. Разбира се, няма как да ви опиша един тотално различен свят, но при наличие на интерес, мога да публикувам част от алгоритмите, както и - да дам по-подробни обяснения - за псевдо кода и за самото време за изчисляването му...

;)

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Моля Ви пишете.

Темата е невероятна и ще се радваме на дискусия. Ако ни позволите ще се включим с някой ред.

С уважение

Георги и Павел Герасимов

P.S. Имаме запитвания по темата и от други колеги от екипа. Интересът е към алгоритмите за разпознаване на речта.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...