Отиди на
Форум "Наука"

Ходещ трактор


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Една от класическите картини на фантастичните романи от 20 век, започната с "Войната на световете" на Херберт Уелс стана реалност.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Този терен може да бъде преминат и с Лада "Нива" например. Достатъчно тясна за да премине между стволовете и забележете, може да превози повече хора и товар. И то по-бързо. По-евтино. И с по-малкък разход на енергия. Единственото предимство на тази ходеща машина е това, че ходи. Не извършва никаква полезна работа. На първо място е прекалено усложнена. Имитацията на животинския ход през тази пресечена местност е инженерен опит да се каже "Вижте какво можем ". Колелото, гъсеничният движител са много по-ползотворни от това. Интересно е, иновативно е, но до тук. Ако трябва да призная действително колелото и още повече гъсеничния движител мачкат повърхността, докато "ходенето" е по-избирателно и се доближава до нашата физиология. Но след като можем да си пробиваме път, защо ни трябва да пристъпваме през него? След милиони години еволюция няма органична материя, която да има напълно свободно лагерно съединение. Може да има триизмерна свобода като китката на човешката ръка и неимоверна прецизност. Но що се касае за движител, мисля че няма кой да замести колелото.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Плюс това тази машина е с хидравлично задвижване. Имате ли представа колко клапана отговарят за нейната правилна работа. На всеки крак това са поне осем. С компютърно управление. Надеждността е много ниска. Защото само един от тях да дефектира е достатъчно. Центърът на тежестта също така е много високо. Извинявайте, но това е безмислица.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Защо не напишеш едно писмо до инжинерите на jhon Deere та да им обясниш всичко.

Виждал съм подобни машини да участват в гасенето на горски пожари.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Нека не забравяме, че прототипът на танковете е брониран трактор. Тракторът с крака ми напомня на канонерките от филмите от поредицата "Междузвездни войни".

post-471-1260102688_thumb.jpg

post-471-1260102713_thumb.jpg

post-471-1260102739_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

По всяка вероятност това ще бъде много специфична машина за много специфични условия. Защото за свърхвисока проходимост и това на снимката по-долу върши работа. Но не ми се вярва една частна фирма да си губи времето с безсмилени разработки. Според мен става дума за гори и ходене между дърветета.

Brix, Нивата не може да мине отвсякъде. Сдвоените всъдеходи почти отвсякъде:)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...S_Marines_2.jpg

post-727-1260119384_thumb.jpg

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...