Отиди на
Форум "Наука"

Eдин твърде добър въпрос за специалисти относно химията на елментарната сяра?


Recommended Posts

  • Потребител

Имам един супер въпрос за специалисти химици.

Какви промени търпи елементарната сяра при вътрешното й администриране в човешкия организъм? Какви съединения образува сярата в човешкото тяло като се има предвид че химичните среди с рН драстично отклонено от 7 са НСL в стомаха и NaHCo3, секретиран от панкреаса и мукозната илеодуоденална лигавица.

Какви прогностични ползи биха могли да се очакват в случаите на полярен и неполярен носител на сярата в човешкото тяло при вътрешно приложение?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

може би съм един от ентусиастите, както пише в логото на форума и се надявам да има други такива тук. Надявам се темата да ви хареса.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Сярата (или нейните съединения?!) не е ли един от най-разпространените в човешкия организъм минерал (или там каквото е)?

В състава на химични съединения, сярата, доколкото помня, е важен елемент, за функционирането на някои органи и системи в човешкия организъм.

Съдържа се в космите, ноктите и в костите. Тя е част и от някои аминокиселини (тези пък киселини какви бяха?) и май участва някак и в изграждането на клетките в организма.

Такива работи...

(Познах ли или някъде греша?)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Пиенето на сяра е единственият случай в кой човек може напълно да се оприличи или да наподоби жив вулкан.

Напълно си прав, но без никакъв напредък относно химизма не постигаме никакво решение на проблема.

Ще взема само едно малко отношение към крайния химизъм и той е че, донор на електрони са ензимните системи на чревната микрофлора, която превръща червата в кипящ вулканичен канал, чийто краен продукт е S-->H2S.

Щеше ми се по-химичен отговор.

И той е, че седем и осемчленния серен пръстен на алотропните форми на сярата реагират със свободните разикали в човешкия организъм в качествената си роля на антиоксидантна молекула.

Това обяснява качествените ефекти върху дезинфекцията и целостта на кожата, върху панкреаса, синовията, нервната система и нейното протективно действие.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...