Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Потребител
Публикувано (edited)

Всички тия уж нови идеи са за заблуда на обществото, че уж нещо се реформира, и за прикритие на главната цел, която е деградиране на образованието.Ако някой се чуди защо в една държава трябва да се прецака образованието, бих отговорил с една притча: "прост народ - слаба държава"...

Размишления ти оставям на Вас, уважаеми съфорумци :post-70473-1124971712:

Редактирано от Зитко
  • Глобален Модератор
Публикувано (edited)
  On 20.06.2011 г. at 8:25, adXok said:

Коментара ми ще бъде:

"Боже, опази!"

Винаги съм градял хората по степента им на вмалоумяване така:

1. военните и практикуващите войници

2. религиозните фанатици

3. футболните запалянковци

Просто няма такива човешки съзнания като техните. Винаги ми е било жал за такива хора.

Подкрепям мнението на kotev! :)

Ти изобщо имаш ли идея колко е огромна разликата между тези три изброени от теб категории? Очевидно нямаш.

ПП

Какво ще да значи "военен" и "практикуващ войник"?

Всеки народ трябва да има известна военна култура. Ако няма - това е една от проявите на слабост.

В досегашните общества тя се градеше от наборната армия, а курсовете по НВО в средните училища бяха за момичетата (които там например се учеха как да превързват и др. такива неща )и за въвеждане в материята на всички ученици, т.е. за създаване на начална обща култура.

Това, че социализмът в последните си години беше превърнал много неща в тъпа формалност, вкл. и това, изобщо не натоварва самата идея с негативни моменти! Въпросът, както се казва, е страничен.

Трябва да ви кажа, че когато преподавателят си гледаше просто работата, всичко го слушаха с огромен интерес, защото "военната работа" е интересно нещо, та чак днес и форуми с такава тематика изобилстват ;)

Нашият си разказваше много увлекателно и професионално. В кабинетите имаше автомати, противогази, каски и пр. неща, които голямата част от хората след това не виждат..

Нашият извън програмата на запозна, направо ни научи на повечето български военни маршове. Идеята, мисля, си беше добра.

On 22.06.2011 г. at 7:52, alvassareiro said:

Това е поредната малоумна идея, целяща да намери работа на пенсионираните военни, които вместо да си чистят чушкопека, да ме занимават с глупостите си. Айде няма нужда. Профилът на съвременния свят е много много различен от това, което се върти в главата на другарите военни.

Спокойно, теб няма да те занимават. Ти си от това поколение, което качествено пропусна "военната работа" :hmmm: .

Редактирано от КГ125
  • Потребител
Публикувано

КГ това каски, противогази, гранати е минало. Войните на бъдещето ще се водят на съвсем други фронтове и по съвсем друг начин. Интелектуално, виртуално, бинарно, блоково, професионално, няма да участва цялото население, а единици. Ако другарите военни не го осъзнаят ипродължават да ни занимават с глупостите си1 сме наистина изгубени.

• Потребители
Публикувано

Постсоциалистически боен марш

Велик е нашият войник,

дори когато е без щик.

Всяка пушка е катюшка,

всяка бомба - хекатомба.

Стани войник, стани и мъж

и за кобура здраво ти се дръж.

Само с голия патлак

български юнак,

враговете наши

здравата ще сплаши.

• Потребител
Публикувано

Просто умопомрачително.

Преди да се умува около вкарването на изтрещяли фуражкаджий (отново) в училищата, е къде-къде по целесъобразно(направо наложително) да се въведат СИП-ове(а защо не и задължителни) по хигиена, обноски и пр.

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)
  On 23.06.2011 г. at 9:17, alvassareiro said:

КГ това каски, противогази, гранати е минало. Войните на бъдещето ще се водят на съвсем други фронтове и по съвсем друг начин. Интелектуално, виртуално, бинарно, блоково, професионално, няма да участва цялото население, а единици. Ако другарите военни не го осъзнаят ипродължават да ни занимават с глупостите си1 сме наистина изгубени.

И защо каските и противогазите да противоречат на "Интелектуално, виртуално, бинарно, блоково, професионално, няма да участва цялото население, а единици."???

Изобщо, в училищата се изучават сума общообразователни предмети, а военното дело защо го няма там??

On 23.06.2011 г. at 17:44, BGVlach said:

Просто умопомрачително.

Преди да се умува около вкарването на изтрещяли фуражкаджий (отново) в училищата, е къде-къде по целесъобразно(направо наложително) да се въведат СИП-ове(а защо не и задължителни) по хигиена, обноски и пр.

И тука да питам - с какво едното пречи на другото?

Редактирано от КГ125
  • Потребител
Публикувано
  On 24.06.2011 г. at 14:34, КГ125 said:

И тука да питам - с какво едното пречи на другото?

Как, с какво?

Очевидно е, че докато едното въздига човека, другото го оскотява.

+, че няма нужда от ненужни неща, както вече бе спомената в няколко поста.

Сега, ако ти и подобни толкова държите на НВО-то, то не виждам проблем да спретнете един извънучилищен кръжок за децата си,

където да ги валяте в калта, търчите из баирите, разучавате устави, възпитавате да изпълняват заповеди и др. фуражкаджийски табиети.

Ако има много желаещи МОН или МО може и да ви спретнат специална програма.

Ама, чрез МОН да ми карат децата да гледат последноразрядния филм, наречен "военщина" - айде, няма нужда.

• Потребител
Публикувано
  On 22.06.2011 г. at 7:52, alvassareiro said:

Това е поредната малоумна идея, целяща да намери работа на пенсионираните военни, които вместо да си чистят чушкопека, да ме занимават с глупостите си. Айде няма нужда. Профилът на съвременния свят е много много различен от това, което се върти в главата на другарите военни.

ЗДРАСТИ Португалецо! Ако знаеш колко ми (ни де, тук сЯ чудихме дали някой не те е обидил, че БАН не си заслужил ;) за сега :)) липсваше. Като махнем чушкопека си прав.

• Потребител
Публикувано
  On 22.06.2011 г. at 14:28, Зитко said:

Всички тия уж нови идеи са за заблуда на обществото, че уж нещо се реформира, и за прикритие на главната цел, която е деградиране на образованието.Ако някой се чуди защо в една държава трябва да се прецака образованието, бих отговорил с една притча: "прост народ - слаба държава"...

Размишления ти оставям на Вас, уважаеми съфорумци :post-70473-1124971712:

Внимавай приятелю (за сега приятелю)! Тежки думи пишеш: Общество, Реформиране, Прикритие, Главна цел, Деградиране. И най-важното - ОБРАЗОВАНИЕ! Ако се изкажеш още веднъж така ще изисквам док-ва. Като потребител де, да не си помислиш, че е някакъв модераторски произвол.

• Потребител
Публикувано
  On 20.06.2011 г. at 8:25, adXok said:

Коментара ми ще бъде:

"Боже, опази!"

Винаги съм градял хората по степента им на вмалоумяване така:

1. военните и практикуващите войници

2. религиозните фанатици

3. футболните запалянковци

Просто няма такива човешки съзнания като техните. Винаги ми е било жал за такива хора.

Подкрепям мнението на kotev! :)

Брях, брях, брях! Колко смислено, че и по темата!

1. Колко военни и практикуващи войници познаваш? Дай представителна извадка. И ДОКАЖИ малоумието.

2. Тоже (че и как ги разбра: 1-во, че са религиозни; 2-ро, че са фанатици (и то религиозни).

3. Емииии тоже.

Аз да те светна съм запалянко (ее не само футболен де). Ар Ю Токинг То Ми??? :). Това, че те жал за мен не те оправдава. Дали пък не ме обиждаш (аре ма'ни мен, ама има милиони не само в България, а и по света).

Ако желаеш да видиш истински (фенове на мач), обади се (на ЛС). Ще ти купя билет за Левски (може и на националния, но не на ЦСКА или Литекс) и който и да е (тук обаче, нЕма да е за чужбина). Ще те моля на мача да си спестиш коментариите относно вмалоумяването, че и ФБР, КГБ (ФСО де или как сега се казва), Мосад и БББ нЕма да те спасят, но после в кръчмата ще измислим нещо. Но чак след като си видял запалянковци. Впрочем, ако желаеш и на хокей ще те заведа ;). Споко, "Удар със стик" (ама надали си го гледал де) не е актуален.

• Глобален Модератор
Публикувано (edited)

Освен в казармата, дисциплината (би трябвало да) се усвоява също така и на други места - в семейството, в училище, в университета, на работното място и на тренировките по бойни изкуства.

Недисциплинираността и невниманието - дори за секунди - може да бъдат причина за убийство, самоубийство, загуба на крайник или доживотна физическа и/или психическа травма.

Много от травмите, получени на работното място, стават по време на нощните смени.

Когато обаче едно дете се възпитава у дома като "принцеса", "манекенка", "певица", "кукличка" и др. под. - липсата на възпитание и на учебна и трудова дисциплина пречи на целия колектив (съученици, състуденти, работници), част от който е недисциплинираният човек.

Дисциплината и възпитанието са много полезни и при комуникацията с други хора - и офлайн, и онлайн.

Каква ли щеше да бъде японската история, ако японците не бяха дисциплиниран народ? И как, в този случай, щеше да приключи трагедията във Фукушима?

Редактирано от ISTORIK

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.