Отиди на
Форум "Наука"

Секс анорексия - новата епидемия


Recommended Posts

 • Глобален Модератор

Животът ни прелива от секс. Мистериите на любовната игра са извадени на показ повече отвсякога. Сексът ни дебне на улицата, в мрежата, на плажа, от екрана... Сякаш пренаситени от еротичното около нас, забравяме за живата плътска наслада. Дотолкова сме свикнали с голотата, която ни доставят в нулите и единиците, че реалният полов живот ни се струва демоде. В ерата на секса май ще сложим края му! Задава се сексуалната анорексия.

Сексуална анорексия заплашва да превземе мъжкия свят! От няколко години сексолози и психолози упорито предупреждават за тотално безразличие на силния пол към страстните приключения в леглото. Дали сте станали жертва на тази болест може да познаете по следните симптоми: продължително и осъзнато отказване от секс, проблеми с ерекцията и постоянен неприязън към всичко с етикет “секс”. За да стане още по-ясно, представете си ефекта на преяждането, когато човек повече не иска да види храна.

Защо мъжете губят апетит към секс игрите?

Всъщност виновници за трансформацията на младите от полови атлети в сексуални анорексици са прекаленото “разголване” на света около нас и лесният достъп до еротични материали. Апатията е резултат от тоталното пренасищане с порнография. Реалните сексуални преживявания постепенно се изместват от фантазии, родени в еротични сайтове или филми. “Съвременният мъж е пристрастен не към жена си, а към виртуалните й копия в мрежата”, обясняват психолозите. Затова и все по-често се избягва сексът вкъщи.

В мрежата на порното

Еротичните преживявания, които предлагат интернет или порно филмите, трудно можем да реализираме в собственото си легло. Постоянното войарство се превръща в пристрастеност, а удоволствието в реалния живот намалява. Показателно е и изследване, направено сред 28 000 италианци от учени от университета в Падуа. Анкетираните посочват именно порното като причина за лошото си сексуално здраве. “Освен това романтиката във връзката натежава, капризите на половинката ви идват в повече и сексуалното желание изчезва”, обясняват експертите. Поне на живо. Защото във виртуалния свят съвременният мъж става все по-сексуално агресивен, превзема нови територии и влиза в сюжети, за които не е и фантазирал. Сексът от екрана създава нереални очаквания. Всичко това води до крайно безразличие.

Апетитът към плътски игри изчезва и заради постоянната голота, която ни облъчва във всекидневието. Споредпсихолозите колкото повече дамите показват плът и се разголват, мъжете свикват с гледката и стават апатични. След това нищо в леглото не може да ни изненада. Според психолози по-голям шанс да събудят интереса на мъжа имат не разсъблечените, а добре облечените жени. Защото заради лесния достъп до порнографско съдържание съвременният мъж вече е преситен от голота.

Сексуалната анорексия може да покоси не само мъжете, но и нежните им половинки. Дамите все повече са затрупани в делови ангажименти. Умората в работатаплюс задачите вкъщи не се отразяват благоприятно върху тяхната сексуалност и желанието за плътски удоволствия намалява.

Полова немощ

Безразличието към правенето на любов води и до трудности с ерекцията при мъжете, предупреждават сексолозите. “Честото посещение на порнографски сайтове и прекарването на голям период от време в наблюдение на еротични сцени може да доведе до влошаване на сексуалните функции и понижаване на либидото”, казват те. Пренасищането с порнографски сюжети притъпява реакцията им в реална обстановка и те трудно успяват да достигнат до края в леглото.

Жертви на анорексията в сексуалния живот са най-вече младите мъже между 20 и 30 години. Основен проблем е, че те не успяват да изграждат отношения. Потопени в порно реалността, “охладняват” към истинската игра в леглото и задоволяват по алтернативен път нуждата от секс. В крайна сметка мъжете загубват потентността си, а жените - самочувствието си.

Сексуалната анорексия не изключва пристрастеност към безразборни контакти, в които няма взаимност и интимност. Това, което я прави форма на пристрастяване, е натрапчиво избягване на секс, около което анорексиците изграждат целия си живот.

Край на връзката

Сексуалната анорексия може да окаже пагубно влияние върху връзката ви. Апатията към секса се превръща в дистанциране от половинката, в нарушен диалог и в крайна сметка в отчуждаване. Защото сексуалната незадоволеност бързо прераства в неизказани мисли. Нежността, романтиката и емоционалната близост отстъпват място на сексуалната агресия, заимствана от порно сюжетите. Това често е отблъскващо и партньорките се чувстват употребени.

Вече се чуват предупреждения, че младото поколение тотално може да се отдръпне от реалния свят и да пренесе плътските си мераци във виртуалното. Само че последствията се изразяват не само в сексуални, но и в психологични проблеми. Затова оставете мишката и - право в спалнята...

ГЕОРГИ КИРИЛОВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1217026

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Потребител

Сексуалната анорексия може да окаже пагубно влияние върху връзката ви.

Апатията към секса се превръща в дистанциране от половинката, в нарушен

диалог и в крайна сметка в отчуждаване. Защото сексуалната

незадоволеност бързо прераства в неизказани мисли.

Много точно казано от там идват всички проблеми.

Редактирано от goshawk
не правилно цитиране
Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Това е проблем на презадоволени или изнежени хора от презадоволената или изнежена част от света. Все пак си има предимства човек да си остава малко варварин от предградията. Но малко. Явно има някакъв проблем в това да си съвършено цивилизован, но не по-малък е и проблемът с диващината. Да се радваме, че сме на границата между двете състояния - и то все пак от мааалко по-привилегированата страна.

Някъде четох, че новите неграмотни няма да са тези, които не умеят да четат, а онези, дето не могат да учат, да забравят и пак да учат. Е, това може би е за добро. Ние си имаме поговорка - старо куче нищо ново не учи, но и старото не забравя.

Във всеки случай навън е пълно с прекрасни жени, а и пролетта идва.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Няма да си напиша мнението, че сигурно ще ме направят член-кореспондент веднага и ще последва БАН!

Но да кажем, че такъв проблем азиатците нямат. Я, китайците и индийците колко са много. И очевидно обичат секса.

Европейците отново с техните кахъри дали два или три айпада да си купят пропускат да отбележат кое е важното в живота.

Наскоро имало разпродажба в един виенски магазин. Пуснали лаптопи на ниски цени и народът купувал по няколко лаптопа за коледен подарък... Докъде я докарахме!?

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Аз бих добавил и изключителната, дори дискриминационна спрямо мъжете правна защитеност на жените в Европа и Сев.Америка. Което не помага на потенцията.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Не само правна защитеност, но и социалната дискриминация.

Днес колко жени станаха "силни, независими, мотивирани" и ... в резултат ... мъжете станаха "меки китки".

Гледам колежките, едни нахъсени, интелигентни, много акъл, много нещо, от ушите им прелива... и нито една с гадже, всичките или леко пъпчиви или леко криви.

Викат - ние го търсим да е интелигентен.

А дали интелигентните мъже си търсят такива жени, питам се аз!?

Една колежка преди време ми беше описала какъв мъж търсела и като ми го описа как го искала с опит, интелигентен и прочие, аз като й казах, че търси мъж с 15 години по-голям от нея и тя се изцъкли. Ама то няма такива на нейната възраст!?

Та това всичкото, дето го пишат, е следствие.

Жена, която е като мъж ... никой не иска и с пръст да я пипне. Нека си стои мощна и да пращи от мощ.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Няма да си напиша мнението, че сигурно ще ме направят член-кореспондент веднага и ще последва БАН!

Но да кажем, че такъв проблем азиатците нямат. Я, китайците и индийците колко са много. И очевидно обичат секса.

Европейците отново с техните кахъри дали два или три айпада да си купят пропускат да отбележат кое е важното в живота.

Наскоро имало разпродажба в един виенски магазин. Пуснали лаптопи на ниски цени и народът купувал по няколко лаптопа за коледен подарък... Докъде я докарахме!?

Основното е това - кахъри!

Убиват всякакво желание за секс-игра. И в двата пола.

И в този смисъл обществото е болно: кахърИ се за ...прехрана, облекло, топло и т.н., осигуряването на което, обикновено, лежи на мъжката половина - главата му е пламнала и ... нищо нежно не го радва. Идва ред и на отглеждане на поколението, което пък е тревога за женската половина поради повече временен ангажимент с децата - айде, пак кахъри ...

Трудно се "оправят" тия неща ... в леглото . няма как всеки да е "артист в живота", та да се отдаде с любовна игра...

Не, че не искат, ама ...кахъри, кахъри-и-и! :grin:

...

...

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

А, проблемът не е в правата на жените, хайде. Ама имали били право да гласуват, да заемат постове, да бачкат и да учат. Чудесно, това само ги прави по-привлекателни. Вие какво, идиотки ли искате за жени?

Между другото, понеже традиционното възпитание кара жените да си траят за това, което искат, на мен ми е адски приятно като попадна на някоя, дето говори като мен и си признава какво иска или не иска. Всичко става много по-спокойно. Е, има и ползи от лошата, лоша, лоша либерализация.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Глишев, нямах предвид тези точно права, но като ги спомена, то и на магаре може да се даде право да гласува. Един от фундаменталните проблеми на съвременното общество е правото на гласуване. В този случай няма разлика между половете. Аз лично познавам човек, нито глупав,нито грозен, нито беден. При развода, присъждат къщата на жена му. После разбира, че тя се развеждала многократно и има няколко къщи. Както и майка и. Права. И после как ще си хареса жена. Толкова че да се ожени пак. Явно е била интелигентна жената. Значи само това не е достатъчно. За здраво семейство.

Глишев, нямах предвид тези точно права, но като ги спомена, то и на магаре може да се даде право да гласува. Един от фундаменталните проблеми на съвременното общество е правото на гласуване. В този случай няма разлика между половете. Аз лично познавам човек, нито глупав,нито грозен, нито беден. При развода, присъждат къщата на жена му. После разбира, че тя се развеждала многократно и има няколко къщи. Както и майка и. Права. И после как ще си хареса жена. Толкова че да се ожени пак. Явно е била интелигентна жената. Значи само това не е достатъчно. За здраво семейство. Образованоста няма съществена връзка със сексуалноста.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Явно най-сетне е открита фундаменталната причина за края на Римската империя. И тъй като ме гложди съмнението, че това и фундаменталната причина за краха на цивилизациите, то ето един кратък преглед.

Крит, Минойски период

Минойската цивилизация просперирала и всеки ден ставала все по-цветуща и по цветуща. Но всичко продължило до момента, в който минойките решили да разкрият напълно прелестите си и смъкнали надолу деколтето. Даже почнали да ги рисуват така по стените ...

minoan%25252520board.jpg

В началото минойците ама много се радвали на това. Няколко даже получили сърдечен удар от кеф.

Но после от многото гледане ги споходила анурексията. Либидото взело да ги свива, свива и накрая съвсем секнало. И какво да правят завалиите да не скучаят? Ами почнали да се мятат на биковете. Последвала демографска криза и минойската цивилизация изчезнала.

1982CreteKnossosBullDance.jpg

ЕГИПЕТ

Египтяните създали едно от седемте чудеса на света, напреднали в науките, завладели ред народи, а фараоните се гордеели, че са бащи на много деца. Цариците от харема обаче, поради големия си брой въпреки плодовитостта на фараона, често се случвало да остават пренебрегнати. В условията на жестока конкуренция за либидото на фараона, те се принудили да не подбират стредства. Тъй че орязали блузите, сложили прозиращи поли и се впуснали в жестока схватка за сърцето и либидото на фараона. От пренасищането с голотия обаче египтяните загубили апетит към жените. Либидото им взело да вехне и съхне, а барабар с него и цялата снага на фараона. И днес можете да видите в музеите изпостели и увяхнали фараонски тела и органи.

ЕЛЕДА

Елините неспирно напредвали в науките, търговията и корабоплаването. Те храбро се биели и смазвали многократно превъзхождащ ги противник само при мисълта, че за награда съгражданките им може леко да повдигнат пола и да им покажат глезена си. Но храбрите и красивите елини падали в битките, а жените е трябвало да се борят за сърцето и либидото на оцелелите след битката. В условията на жестока конкуренция елинките в крайна сметка се наложило да се разхвърлят напълно.

venusdemilo.jpg

Пренаситени от гледката елините първо се насочили към еднополова любов, но тъй като и статуите на голи мъже са размножили заради прекомерния интерес, то те загубили апетит и за това. Така и елинската цивилизация стигнала до демографска криза и рухнала.

РИМ

В началото римляните ходели с дълги тоги, а матроните дори с покрити глави. Но в края на републиката избухнало въстанието на Спартак и мнозина римляни, а роби-мъже паднали на бойното поле. Отчаяните жени в битката за оцелелите взели да не подбират начини и средства и почнали да се разхвърлят. Когато дошъл на власт Август той взел крути мерки. Тъй като обаче не бил чел статията на психолозите си мислел точно обратното за порноматериалите - сиреч, че те не само не потискали половия глад, а даже го развихрали. Според Август Цезар от гледане на голотии толкова много се бил разгонил, че опънал дори него и още 1-2 бъдещи императори (без да броим цар Никомед). Пооблекли статуите, понарисували дрехи на картините и уж всичко тръгнало на добре. Но скоро пак излезли на мода голите статуи и картини.

015043573.jpg?r=0

Римляните и римлянките от гледане на голи статуи и картини загубили ищах и това довело до демографска криза. В ромските гета, където нямало пари за голи статуи и картини не се получил подобен проблем и от там се появило населението на днешна Италия. :harhar:

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

а така. Галахад добре обрисува ясната взаимовръзка между упадъка на цивилизациите и сексуалната разкрепостеност. И между другото, въпреки шеговитата презентация е съвсем прав. Разбира се опорочените нрави са само един щрих от развалата на обществото, но все пак колкото по-неизкушен е човекът, толкова по-твърдо той отстоява своите убеждения, като при това не забравя да остави и свое потомство.:)

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

Докато ние тук дрънкаме по форумите :)

И все пак не бих заменил възможността да си отживея добре. Разбирам проблема със спадането на раждаемостта; това, което не разбирам, е т. нар. "сексуална анорексия". Но свят широк, идиоти всякакви.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Ами нормално е в 21век да се обръща повече внимание на индивидуалното щастие,отколкото оставянето на голямо потомство и т.н.Проблема е че има общества,които не са достатъчно развити и оставят доста голямо потомство,така да се каже.

За мен няма проблем със спадането на раждаемостта,това е добре за света,проблема е че не спада при всички народи,а само при някои......

Изобщо както казах в друга тема,за мен не е добре човечеството да прехвърли 10 милиарда.

Който мисли за екологията ще знае,че и така сме много.

Сега ясно е,че в българите се топим,докато други етноси се увеличават,но това е наш локален проблем и той не е в нас,а в другите етноси.....Не ги мразя или нещо подобно де...

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Тези които са без ток са малко и скоро и те ще имат ток.Точно тези дето правят други работи,а не цъкат в нета са проблема.

Този път заставам напълно на позицията на европейците и западната цивилизация...няма как.

Да се надяваме след 300 години индийците и китайците,вече да са се превърнали в "нежни и презадоволени цивилизации" и да не оставят такива голями потомства...

ПП-за правата на жените.Трябва да сме горди,че нашата цивилизация през 20ти век,първа успя да изравни условно правата на мъжете и жените.Е има някои проблеми,но е много по-добре от преди,когато жените дори не са можели да гласуват нали?

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Преди 10 години Индия чукна 1 милиард. Днес е 1.3 милиарда.

Ако за 20 години е едно удвояване, значи имаме растеж от 3 % годишно.

За 300 години ако имат растеж от 3 % годишно ще станат ... МНОГО!!!

Та значи това няма как да стане, очевидно е, че Индия не може да мине сама 50 милиарда човека,

а при този растеж след 150 години ще са към 50 милиарда?

Какво ли си мислят индийците по този въпрос?
Що да не попитаме самите индийци?http://overpopulationisamyth.com/overpopulation-the-making-of-a-myth

я кво виждам тук?

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Да.А сега виж приблизителното население на света през 1800.Само за около 200 години,сме увеличили толкова много.

И после проблема бил в "нежните западняци".Ами поне този път не е в тях.Но това е малко ОТ,така че спирам.

ПП-иначе за Индия има надежда.Говорил съм с младежи индийци в нета и мога да кажа,че те бяха много либерално настроени....

Редактирано от Gloster
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Преди време се срещнах с трима индийци, докторанти, излязохме с фотоапарати в ръка.

Те като ме видяха и рипнаха да се смеят, щото съм снимал с фотоапарат от младостта на бабите им.

Е, то техните баби са млади, де.

Та.

Викат ми, че са стари ергени и не могат да си намерят жени (бяха докторанти във Франция).

Много им е трудно - викат - тия европейските жени много самостоятелни, много еманципирани, много такива едни различни и не можем да се класираме до финал...

Та тия индийци (те май не бяха трима, ми повече, ама им забравих бройката) ми викаха - Ти си лесен, бай Емиле, не те мислим. Няма да те върнат.

...

От друга страна познавам индийци докторанти в Германия, които са женени и имат по едно дете. За сравнение ще кажа, че по принцип европейците не се женят, докато са докторанти, камо ли да имат деца.

...

Или китайка, която заявява, че "сме много" и без това и че няма да има деца.

...

Хора всякакви.

...

Също така преди време се запознах с една индийка на възраст между 32 и 35 години, която не беше женена - отдадена на науката.

Не ми стана ясно що така е станало.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор
През последните няколко години се наблюдава тенденция на повишаване на възрастта, на която съвременните жени встъпват в брак. Напоследък жените се омъжват (после евентуално - и раждат дете или деца) все по-късно, около 30+ или 40+ годишна възраст. Например - след като постигнат някакво желано образователно и кариерно развитие.
Ако само преди едно-две десетилетия е било почти задължително жената да се омъжи, преди да навърши 30 години, то в днешно време подобни стереотипи вече не са актуални. През последните няколко години броят на представителките на нежния пол, минали под венчило след навършването на третото или четвъртото си десетилетие, се е увеличил двойно.
Причините за установяването на подобна тенденция са най-различни. На първо място, в съвременния свят все повече и повече жени се посвещават на кариерите си, което им пречи да обърнат достатъчно внимание на личния си живот. Освен това, голяма част от дамите имат твърде високи изисквания към своя партньор. Те вярват, че трябва да се омъжат само и единствено за своя принц на бял кон, който е съвършен във всяко едно отношение.
Успоредно с повишаването на средната възраст за встъпване в брак, в повечето развити страни по света се повишава и средната продължителност на живота. Това е и поредната причина, поради която жените не бързат да се обвържат окончателно с един мъж, а предпочитат първо да си поживеят, преди да надянат брачния "хомот".
Докато в края на миналия век жените масово са търсели финансово стабилни брачни партньори, които са можели да осигурят на тях и на децата им сигурен и охолен живот, в днешно време дамите все по-често се осланят на чувствата си при избора на своя спътник в живота.
36-годишната американка Надин Швайгарт сключила брак със самата себе си пред погледите на 45 гости, част от най-близкото й обкръжение. Тя дори си подарила красива брачна халка, която сама поставила на пръста си. Разбира се, американката не възнамерявала да пропусне и задължителния след сватбата меден месец. Броени дни след церемонията тя заминала за Ню Орлиънс, отново - напълно сама. Надин признава, че е сключила брак със себе си, за да си докаже, че не се нуждае от мъж, за да се чувства щастлива и пълноценна. След един развод и три деца тя пропиляла няколко години в търсене на нов съпруг. В един момент обаче най-накрая осъзнала, че не се нуждае от мъж до себе си, за да се себехаресва и за да се себеуважава. Ето защо, по съвет на свой приятел, Надин решила да сключи брак със себе си.
Модата да се раждат деца на една по-късна възраст може да доведе до промяна в естествените периоди на фертилност и жените все по-често ще могат да имат поколение и след навлизането в 40-те години, твърдят специалисти. Британски учени смятат, че жените, които изчакват да станат майки до последно, ще предадат гените, отговорни за по-дългата плодовитост, на децата си и това ще отключи биологични изменения.
Специалистите установили, че до настъпването на ХХ век жените се омъжвали рано и имали по много деца, но и случаите на овдовяване не били рядкост, тъй като те се омъжвали за доста по-възрастни мъже.
Вдовиците с деца пък трудно намирали нови партньори и това пречело на късната им репродукция.
Днес обаче жените се омъжват по-късно (често след завършване на обучението и намирането на стабилна работа, подходяща за пълноценна кариера) и раждат след устройването на семейния си дом.
Според учените именно модерният начин на живот ще доведе до еволюирането на жените, което ще им позволи по естествен път да раждат на значително по-късни години.
Много проучвания сочат, че децата на по-възрастни родители са по-интелигентни. Освен това, вземането на решение за дете в по-късна възраст при жените обикновено означава по-добра материална база и осмисленост на грижата за малкия човек. Факт е обаче, че така намалява шансът за второ и трето отроче, а има и много биологически фактори, които са безпощадни, особено за жените след 35.
Според гинеколозите, все повече жени раждат късно и все повече жени не могат да раждат. Съвременното общество изисква от човека продължително време, за да направи той кариера. Тази кариера увлича жената и намалява желанието й за възпроизводство. Модерните жени имат куп ангажименти и „забравят" да мислят за бебета. Те винаги са в един процес на „изчакване на подходящия момент", или на "подходящия партньор", които може и никога да не дойдат. Третата спирачка, която кара жената да отложи във времето създаването на деца, е образованието. В цял свят образованите жени раждат по-късно от необразованите. В същото време границата в гинекологията кога да се ражда (най-удачно е преди 30 г.) на съвременната жена й се вижда непосилна. Съществуват пациентки на възраст 35-40 години, които не искат да поемат отговорност за своето поколение и като психика са жени-деца. На подсъзнателно ниво такива жени ги е страх да бъдат майки. Има и такива, които са омъжени и не искат да правят деца, след което обаче им се случва житейски катаклизъм, сменят партньора си и започват отчаяно да искат да имат дете. Така че го има и моментът с мъжа, който стои до конкретната жена. Наистина се смята, че децата на по-възрастни родители са по-умни (Конфуций е роден от 42-годишна майка), но пък рискът от появата на заболявания на детето като синдром на Даун и др. е по-голям. Счита се, че почти всяка жена има стремеж към това да стане майка, но за много от жените моментът на съзнателното решение никога не настъпва. Дори сред тези жени, които се лекуват от стерилитет, има такива, които са неприятно изненадани, когато забременеят.
Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Всъщност, много хора се страхуват панически от това, да правят стратегически избори и да вземат стратегически решения за собственото си бъдеще, за които по-късно ще трябва да поемат своята лична отговорност. А решението да бъде направен някакъв избор стои в основата на всяка стратегия и на всяка тактика.

Липсата на стратегическо и тактическо мислене у хората също е "виновна" за това те да отлагат взимането на важни решения.

Продължителното образование, няколкото висши, докторантурата, кариерното развитие, военната служба - всичко това увеличава детството и отлага родителството и вземането на решение за създаване на нов (чужд) живот.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Тая пуста телевизия развали хората : )

Едно време - огледа се момъкът, огледа се момата - и хоп - харесат се.

Днес като се е втренчила в тоя ми ти телевизор момата, чака Принца на бял кон.

Я обратно на село!

...

Светът не е същия.

Иначе за възрастта на родителите и интелигентността на децата... това не е изследване, което е извършено при еднакви други условия, така че изводите може да са изцяло погрешни. А и това с определяне на интелигентността не ми се струва меродавно. Начертал едно квадратче и вече станал интелигент.

Link to comment
Share on other sites

 • Глобален Модератор

Може да е нарисувал кръгло или триъгълно квадратче.

Link to comment
Share on other sites

 • Потребители

В случая медийните шамани се опитват да обяснят проблема по угоден за политиците начин. Упадъкът на нравите не е причина, а последица от кризата в обществото. Когато настъпи упадък, то хората търсят заместител. Сексолозите сочат примерно, че в семейството се набляга на секса, когато бракът е в криза. Т.е. двамата съпрузи вече трудно общуват и търсят начин да запазят връзката чрез заместители. Друг сериозен фактор който потиска либидото е стресът. Твърди се, че половата активност в казармата спадала не заради вълшебния елемент бром слаган в чая, а заради стреса. Но хората изкарваха 2-3години в казарма по кораби и гранични далече от жени, но не се поставяше така въпросът. А в миналото овчарите дето са отивали със стадата по горите от пролет до зима?

Но е много по-удобно медийните шамани да кажат, че ищаха е спаднал не заради това, че държавата е в упадък, а гражданите живеят в перманентен стрес, а заради това, че гледали много порно снимки.

Ами то ако така от гледане се губеше апетит, колко кила щеше да е станала Искра Фидосова, след като попадна в парламента и основното, което може да гледа там е празна пленарна зала и лапащи кюфтета депутати в депутатското барче?

Link to comment
Share on other sites

 • Потребител

Това е идея - ИСкра Фидосова трябва да улови всички кюфтета, които падат от небето.

Ето една нова видео игра.

Но трябва да го направи с уста.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
 • Create New...