Отиди на
Форум "Наука"

Политиката в човешкото битие


Recommended Posts

  • Потребител

"Онтологията е политика и политиката става онтология".Бурдийо"казани неща".Какво мислите за тази мисъл,не е ли някак прекалено политизирана онтологията тук,бидейки наука за битието,а самото битие не става ли битие в смисъла на политическо битие, и изгубва смисъла си на човешко битие.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Твърде политико-центрично изказване. Би следвало отнологията да е много по-широко нещо от политиката. Така, че прав си, губят се останалите аспекти на човешкото битие при този поглед върху нещата.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Според мен е така,защото онтология и политиката започват да се "срастват",да стават едно цяло,и когато е намесена политика,няма как първичността на дадено нещо да остане такова каквото е било в първоначалния си замисъл,ако човешкото битие е основния замисъл тук,то тогава то придобива статута на политическо битие,и самата онтология дори бих казала,че губи своите "основи",преминавайки от онтология ня битието към онтология на политиката.Но според вас има ли начин политиката да стане онтология,тя да се превърне в битийност и да загуби свойте политически и дори законови аспекти?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Едва ли. Ако нещо загуби аспектите си, то се унищожава. А политиката няма изгледи да бъде унищожена в близко време, така като гледам :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Напълно съм съгласна,в случая,онтологията е "губещия" фактор,тя е в "позата" на губеща всичко и от всички страни.Мисля си,че би могла да се самосъхрани,само ако не бъде политизирана,макар,да не виждам как би могло това да се случи,при положение,че днешното общество в по-голямата си част,да не кажа,цялото е политизирано,а какво остава за една наука,изучаваща битието,което е основата дори и на поилитика,според мен.Не знам,такива са моит мисли върху Бурдийо, а и дори наблюдения в днешния ни свят,но приемам всякакви критики,ако не съм права или ако има някой друг мислещ различно.Много бих искала дачуя различни мнения по тази тема. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Клуб и конкурс

До 12 май можете да гласувате за идея в конкурса.

Отворете профила си във Фейсбук и вижте този линк.

Подкрепетея идея!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...