Отиди на
Форум "Наука"

За отровите, които ядем!


Recommended Posts

  • Потребители

Наскоро Доц. Георги Милошев обяви, че Е-тата в храните увреждат ДНК на човека.

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/doc-d-r-georgi-miloshev-za-opasnite-hranitelni-dobavki-i-ocvetiteli.html

И веднага след това БАН се разграничи от неговото твърдение и го отлъчиха от института...

И по този повод започнаха доста да се пише в социалните медии и хората се зачудиха какво точно се случва и кои лъже?!?

Ето една хубава статия в 24 часа: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4899244

Ще дам само един цитат от нея:

Всеки според инстинкта си за самосъхранение сам да реши кой крив, кой прав. Както и всеки сам избира кои шарени отрови да поднесе за обяд или вечеря. Може и да ви се струва, че това е прекалено втренчване в качеството на храната. Но поне докато не забранят въпросните отровни Е-та (а то едва ли ще бъде допуснато от гигантите в хранителната индустрия), не се хвърляйте толкова самоотвержено към най-лъскавите и най-шарените храни. Със сигурност плащате за отрови, от които после ще страдате. Ако не вярвате, погледнете към кантара на американците.

Защо се говори много, а малко се действа, а тук просто ние трябва да вземем решението за себе си.

Когато излезе преди няколко седмици идеята за данък "вредни храни" всички скочиха и казаха, че те могат сами да избират какво да ядат и "знаят", кои са вредните храни, не им трябва някой, които да им казва, а сега излиза, че точно това ни трябва...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Доста се преекспонират резултатите от изследването на Милошев, да не говорим, че то беше върху бирени дрожди(беше ми попаднало, но сега не го намирам).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Потребител

Яж народе,пастички,банички,бонбони,шоколади,салами,шунки ,готови салати,кисели и пресни млека,оцвенени меса и кайми, с кафяв хляб за фибри.

Да ти е сладко.

Яйцата от домашни кокошки са вредни,домашния суджук и сланината са опасни.Никога не посягай повече към тази отврат.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

самият термин гниене е манипулативен. Храната се подлага на смилане от ензимите в стомаха и панкреаса. В дебелото черво има бактерии, които довършват храносмилателния процес, доразлагайки остатъците на храната и извличайки последните полезни вещества. По време на еволюционното си развитие човекът е преминал към всеяден начин на хранене, така че усвоява еднакво добре и растителна храна /визирам плодове и зеленчуци, но не и груба листна маса, тъй като за това ни липсва основния ензим целулаза, характерен за тревопасните/ и животинска храна /за смилането на белтъчините си имаме два ензима - пепсин в стомашния сок и трипсин - панкреатичния/. Но най ни бива да усвояваме въглехидрати, чието разграждане започва още от амилазата в слюнката. Останалото е избиване на комплекси в двете крайности, което е смешно, но подвежда бая народ.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Вярно го казва римлянина, месо си усвояваме добре, груба растителна храна , не толкова добре. Трябва да знаете, излишък в приемане не само на мазнини и въглехидрата е вредно, белтъчният излишък се явява като подобие на сложен регулатор и съкращава продълж. на живот.Правило е в детска , и млада възраст да има разумен белтъчен излишък , а в зряла възраст белтъците постепенно да доближават минимума, като това изобщо не означава да спрем да приемаме месо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 12/24/2015 at 14:20, Last roman said:

Останалото е избиване на комплекси в двете крайности, което е смешно, но подвежда бая народ.

Това ми хареса!

Честита коледа на всички,здраве и късмет.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...